Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس حوزه آی تی گفت: شبکه ملی اطلاعات به هیچ وجه جایگزین اینترنت جهانی نخواهد بود چرا که اینترنت بستری است جهانی و به صورت نامتمرکز خدمات را ارائه می‌کند و نمی‌توانیم بگوییم که شبکه ملی اطلاعات می‌تواند جایگزین آن باشد. تاریخ انتشار: 06:30 - 25 دی 1398 - کد خبر: ۵۸۶۸۳۶

محمد صالح مفتاح کارشناس حوزه آی تی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان در خصوص شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: شبکه ملی اطلاعات شبکه داخلی است که بر مبنای پروتکل اینترنت کار می‌کند و دسترسی‌هایی که در گذشته در بستر اینترنت داشتیم را در ریل شبکه داخلی طراحی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شبکه ملی اطلاعات می‌تواند امکانات بیشتر از جمله سرعت و کیفیت بهتر برای شبکه‌های ارتباطی را فراهم کند و بدون وجود این شبکه ملی سرعت تبادل اطلاعات وکیفیت آن کاهش می‌یابد.
کارشناس حوزه آی تی تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات به واسطه داخلی بودن، هزینه‌های کمتری برای کشور و کاربران در بر دارد سابق بر این بدون شبکه ملی اطلاعات هر درخواستی که در شبکه ایجاد می‌شد باید در شبکه اینترنت جهانی مورد بررسی قرار می‌گرفت و درخواست‌های ما پس از عبور از نقاط مختلف دنیا به کشور باز می‌گشت در حالی که ممکن بود سروری که این خدمات را ارائه می‌دهد در داخل کشور وجود داشته باشد.
مفتاح تصریح کرد: برای کاهش هزینه‌ها و همچنین تامین امنیت کاربران و ازطرفی دیگر پایداری شبکه این تصمیم گرفته شد که در کشور شبکه ملی اطلاعات توسعه یابد و زیرساخت‌های مربوط به آن ایجاد شود این اتفاق کمک می‌کند که شبکه پایدار باشد و این پایداری شبکه هم در مبنای زیرساخت و هم سرویس مطرح می‌شود.
وی مطرح کرد: اگر بتوانیم بخشی از سرویس‌ها را نیز در داخل کشور ایجاد کنیم قاعدتا نیازمندی ما به شبکه اینترنت جهانی کاهش پیدا می‌کند، اما در حال حاضر سرویس‌های مناسبی در شبکه ملی اطلاعات نداریم و متاسفانه شاهد این هستیم که همچنان ضعف‌هایی از در موضوع مانند شبکه ایمیل ملی، موتور جستجوی ملی وجود دارد که در صورت برطرف شدن این کاستی‌ها وابستگی ما به شبکه ملی اطلاعات جهانی کاهش می‌یابد.
کارشناس حوزه آی تی درباه مزیت‌های شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه شبکه‌های بانکی ما بر روی سرور‌های داخلی فعال هستند یا بسیاری از سرویس دهنده‌ها مثل تاکسی‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی و... در داخل کشور فعالیت می‌کنند و یا ارائه کنندگان خدمات چند رسانه‌ای بر روی شبکه‌های داخلی قرار دارند شبکه ملی اطلاعات می‌تواند به افزایش سرعت در کنار کاهش هزینه به مخاطبان کمک کند.
مفتاح گفت: استفاده از اینترنت جهانی هزینه بالاتری برای کاربران دارد و استفاده از شبکه ملی اطلاعات قاعدتا موجب کاهش هزینه می‌شود در واقع تعرفه تبعیضی دارد و اگر از سرویس دهنده‌های داخلی هم بخواهند به مخاطبان داخل کشور سرویس دهند قاعدتا باید هزینه‌های کمتری بپردازند در کنار این موارد سرعت و کیفیت شبکه ملی اطلاعات افزایش می‌یابد.
وی بیان کرد: در اینترنت داخلی محدودیت لینک‌های جهانی و جود ندارد و در کنار این موضوع سرعت بهتری به مخاطبان ارائه می‌کند به واسطه اینکه لازم نیست هر درخواستی در سرور جهانی جستجو شود و این موارد تمامی مزیت‌هایی شبکه ملی اطلاعات هستند.
کارشناس حوزه آی تی درباره شبهات ایجاد شده در خصوص اینترنت ملی برای مخاطبان تصریح کرد: شبهاتی که در خصوص قطع اینترنت مطرح شده اصلا صحیح نیست و شبکه ملی اطلاعات به هیچ وجه جایگزین اینترنت جهانی نخواهد بود چرا که اینترنت بستری است جهانی و به صورت نامتمرکز خدمات را ارائه می‌کند و نمی‌توانیم بگوییم که شبکه ملی اطلاعات می‌تواند جایگزین آن باشد، اما بسیاری از خدماتی که نیاز مردم و کشور را تامین می‌کند در این شبکه در دسترس قرار دارد.
مفتاح گفت: شبکه ملی اطلاعات یک فضای در رقابت با اینترنت جهانی نیست و ما باید این موضوع را مطرح کنیم که به هر حال شبکه اینترنت در معرض خطرات متعددی قرار دارد کما اینکه پیش آمده چندین بار در دنیا اینترنت قطع شد و موجب شد سرور‌های گوگل و فیس بوک مختل شوند مشخص است که اینترنت و خدمات دهی در کشور می‌تواند متاثر از این موضوع باشد و یا حوادث طبیعی و یا انسانی که رخ می‌دهد موجب می‌شود برخی از لینک‌های اینترنتی قطع شود و این شبکه نباید به طور کلی وابسته باشد و این وابستگی کمک می‌کند که در این شرایط هم مردم بتوانند خدمات مورد نیاز خود را از شبکه ملی اطلاعات کسب کنند.
وی افزود: اگر بخواهیم شبکه ملی اطلاعات به صورت کامل کارآیی خود را داشته باشد مهم این است که سرویس دهنده‌های داخلی را حمایت کنیم و توسعه بخشیم اگر بتوانیم این موارد را در اولویت قرار دهیم بسیاری از نیازمندی‌های مردم کاهش پیدا می‌کند، با قطع اینترنت جهانی مشخص شد که بسیاری از سرویس‌هایی که ما در داخل کشور استفاده می‌کنیم کافی نیست، همچنین برخی از این موارد خوب نتوانستند به مردم خدمات رسانی کنند از جمله موتور جستجوگر که در این باره پروژه‌های متعددی را در کشور شاهد بودیم، اما آنطور که باید و شاید محصول نهایی خوبی را از این شبکه دریافت نکردیم اگر این موارد توسعه پیدا کند کارآیی شبکه ملی اطلاعات بیشتر خواهد شد.

این کارشناس حوزه آی تی در خصوص میزان نظارت دولت بر فضای مجازی با توجه به راه اندازی شبکه ملی اطلاعات گفت: سرویس دهنده‌های داخلی درحاضر بدون وجود شبکه ملی اطلاعات امکان دسترسی و کنترل فضای مجازی را فراهم می‌کند چرا که در بستر سرویس داخلی رخ می‌دهد و قوانین و مقررات نظارتی بر آن و جود دارد، اما زمانی که کل این سرویس‌های اصلی ما در خارج از کشور هستند، از وجود کشف جرم و فعالیت‌ها کاسته خواهد شد.
مفتاح اظهار کرد: به هر حال اگر شبکه اطلاعات را در لایه‌های متعدد مشاهده کنیم می‌بینیم که به برخی از لایه‌های اینترنت دسترسی نداریم و یا لایه‌های دیگری است که به واسطه شبکه ملی جهانی قابل رویت و قابلیت رمز نگاری نیست و در این شرایط دسترسی ما کاهش پیدا می‌کند تمامی این موارد باعث می‌شود که امکان کشف جرم در فضای مجازی بیشتر شود.
وی یادآور شد: یکی از مسائل و معضلاتی که پلیس با آن رو به رو است مشکل کشف جرم در فضای مجازی است، کشف جرم در این مراحل سخت‌تر خواهد بود و با وجود این شرایط شبکه ملی اطلاعات به خصوص رشد سرویس دهی این امکان را برای رشد کشور بیشتر فراهم می‌کند تا فضای امن‌تر و سالم تری به مخاطبان ارائه شود.
این کارشناس حوزه آی تی با اشاره به اینکه شبکه ملی اطلاعات تا چه میزان درآمد دولت را افزایش می‌دهد تصریح کرد: هر چقدر که این شبکه به شبکه جهانی متصل شود و کیفیت و ثبات بیشتری پیدا کند قاعدتا در بستر آن می‌توان درآمد‌های بیشتری را متصور شد، به این معنا که امکان خدمات دهی پایدار وجود داشته باشد بسیاری از خدمات در بستر شبکه ملی ارائه می‌شود و این امر می‌تواند در افزایش درآمد‌های دولت موثر باشد.
مفتاح گفت: کسب و کار‌های جدید در بستر شبکه ملی اطلاعات ایجاد می‌شود به واسطه اینکه در شبکه ملی اطلاعات سرعت دسترسی بهتر بوده و در این راستا اقدامات جدی از سوی دولت صورت گرفته است، ارائه دهندگان خدمات چند رسانه‌ای همگی در حال توسعه هستند به واسطه اینکه این امکان برای مخاطبین ایجاد شد که استفاده از اینترنت‌های با کیفیت بالا و سرعت بیشتر را دریافت کنند.
وی در توضیح مزیت‌های شبکه ملی اطلاعات برای کشور اظهار کرد: یکی از مهمترین مزیت‌های شبکه ملی اطلاعات، پایداری شبکه است و زمانی که شما مطمئن باشید خدمات بانکی، خدمت زیر ساختی و سایر خدمات داخلی هیچ گاه قطع نمی‌شود اقتصاد می‌تواند ثبات بیشتری پیدا کند و البته در کنار این ثبات ظرفیت‌های بیشتری برای کسب و کار ایجاد می‌شود که می‌تواند ظرفیت‌های جدیدی برای کسب و کار ایجاد کند و خدمات دهی را توسعه دهد.   بیشتر بخوانید: هدف اصلی شبکه ملی اطلاعات چیست؟


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شبکه داخلی اخبار اقتصادی اینترنت وزارت ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۰۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث سردخانه ۲ هزار تنی در استان خراسان جنوبی

سرپرست هماهنگی معاونت اقتصادی استاندار خراسان جنوبی از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین استاندار خراسان جنوبی و سازمان تعاون روستایی کشور با موضوع احداث سردخانه ۲ هزار تنی نگهداری محصولات مزیت‌دار استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی جعفری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور استان در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، اظهار داشت: در روزهای گذشته معاون اقتصادی وزیر کشور، معاونین وزرای جهاد کشاورزی و صمت و مدیران کل مرتبط وزارت امور اقتصادی و دارایی از غرفه استان در این نمایشگاه بازدید کردند.

سرپرست هماهنگی معاونت اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: شخصیت‌هایی از اتاق‌های مشترک ایران، چین، ترکمنستان و گروه‌های تجاری از امارات، ترکیه، کانادا، ترکمنستان، قرقیزستان و افغانستان، روسیه، ژاپن را در غرفه استان خراسان جنوبی داشتیم. 

وی با اشاره به تفاهم‌نامه‌های منعقد شده در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، گفت: دو تفاهم‌نامه همکاری فی مابین استاندار خراسان جنوبی و سازمان تعاون روستایی کشور با موضوع احداث سردخانه 2 هزار تنی نگهداری محصولات مزیت‌دار استان، تأمین نقدینگی خرید توافقی محصولات مزیت‌دار بخش کشاورزی استان با اولویت زرشک منعقد شد.

جعفری ادامه داد:  تفاهم‌نامه همکاری فی مابین استاندار خراسان جنوبی و مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی با موضوع ثبت نظام میراثی جهانی زرشک و عناب نیز منعقد شد.

انتهای پیام/254/

دیگر خبرها

  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • تاریخ و ساعت پخش سریال رخنه جایگزین نون خ ۵ از شبکه یک
  • احداث سردخانه ۲ هزار تنی در استان خراسان جنوبی
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • ۲۳ کیلومتر شبکه فیبر نوری منازل در پلدختر اجرا شد
  • پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G | چینی ها استارت زدند
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم