Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-05@23:50:17 GMT

چرا نتانیاهو از اخذ مصونیت پارلمانی منصرف شد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۲۱۳۴۴

«سید محمدجعفر رضوی» کارشناس مسائل فلسطین و اسرائیل طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح دلایل انصراف نخست‌وزیر اسرائیل از اخذ مصونیت پارلمانی پرداخت که به شرح ذیل از نظر می‌گذرد:

انصراف بنیامین نتانیاهو از اخذ مصونیت پارلمانی ریشه در مخالفت‌ها با او و همچنین نزول آرای موافق با مصونیت وی دارد. قرار بر این بود تا کمیته‌ای متشکل از ۳۰ عضو برای بررسی مصونیت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برگزار شود که تعداد اعضای این کمیته بر اساس کرسی‌های احزاب تقسیم‌بندی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان حزب لیکود هشت کرسی دارد و مابقی همپیمانان این حزب، سه تا چهار کرسی را در اختیار دارند. لذا کمیته مذکور در این شرایط باید به مصونیت قضایی نتانیاهو رای می‌داد و در نهایت نخست‌وزیر فعلی اسرائیل باید ۱۴ رای کسب می‌کرد. به همین جهت بر اساس آمارهای موجود نتانیاهو به خوبی فهمیده است که تنها ۱۲ رای کسب خواهد کرد و عملاً خود را در مورد اخذ مصونیت شکست خورده قلمداد کرده و به همین دلیل درخواست خود مبنی بر اخذ مصونیت را پس گرفته است.

نتانیاهو فکر نمی‌کرد که برای اعطای مصونیت به وی حتماً باید کمیته تشکیل شود و گمان می‌کرد که بدون تشکیل کمیته می‌تواند مصونیت را اخذ کند. به همین دلیل شاهد آن هستیم که او در پی یک عقب‌نشینی مشروط و علنی درخواست خود را پس گرفت. باید متوجه باشیم که پرونده‌های قضایی نتانیاهو موسوم به پرونده‌های ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ موجب افول چهره وی و همچنین آرای او در دو دوره انتخابات اخیر شده است. ما شاهد بودیم که حتی در دور دوم انتخابات نه تنها میزان آ‌رای حزب لیکود کاهش پیدا کرد بلکه رتبه سیاسی این حزب عملاً تنزل یافت و در این جا بود که آرای این حزب به ۳۲ کرسی رسید. بر این اساس، پرونده‌های فساد نتانیاهو نشان می‌دهد که او وجهه حزب لیکود را تا حد زیادی کاهش داده و همین موضوع می‌تواند در انتخابات اسفندماه تاثیرگذار باشد.

آمارها نشان می‌دهد فضای داخلی اسرائیل به صورتی پیش رفته است که هیچکدام از احزاب نمی‌توانند اکثریت را تشکیل دهند اما به هر ترتیب پرونده‌های قضایی نخست‌وزیر اسرائیل باعث شد تا آرای او میان آویگدور لیبرمن و همچنین بنی گانتز تقسیم شود. در مقابل باید متوجه باشیم که نتانیاهو همچنان دارای یک کاریزمای سیاسی در سرزمین‌های اشغالی است و همچنان او را به عنوان یک چهره شناخته شده می‌شناسند. بدین ترتیب افول او به دلیل جایگاه سیاسی‌اش مصادف با افول جناح راست و همچنین حزب لیکود بوده و حتی در بسیاری ازنظرسنجی‌ها که اخیراً منتشر شده به این نکته که اگر نتانیاهو از حزب لیکود خارج شود این حزب با سقوط روبه‌رو خواهد شد، اشاره شده است.

 بسیاری از تحلیلگران معتقدند که اگر نتانیاهو از حزب لیکود خارج شود حتی ممکن است در انتخابات پیش‌رو تعداد کرسی‌های این حزب دست راستی از ۳۲ به ۲۸ کرسی کاهش پیدا کند. بنابراین باید بگویم که کاریزمای نخست وزیر اسرائیل در حال افول است و عدم توانمندی در ایجاد اکثریت آرا در آ‌ینده نزدیک به وجود خواهد آمد که نهایتاً می‌تواند به بی‌دولتی در سرزمین‌های اشغالی منجر شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آویگدور لیبرمن بنیامین نتانیاهو اسرائیل حزب لیکود بنی گانتس ائتلاف آبی و سفید حزب آبی و سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۱۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادق خان شهردار لندن شد

«صادق خان» موفق شد تا در انتخابات شهرداری لندن بر رقیب خود از حزب محافظه‌کار غلبه و کرسی شهرداری پایتخت انگلیس را برای سومین دور متوالی حفظ کند.

به گزارش مشرق، خان که از سال ۲۰۱۶ کرسی شهرداری لندن را برعهده دارد، توانست با کسب ۴۳ درصد آراء سوزان هال از حزب محافظه‌کار را شکست داده و برای چهار سال دیگر بر مسند شهرداری لندن تکیه بزند.

این برای نخستین بار است که یک شهردار لندن برای سه دوره متوالی انتخاب می‌شود. گفتنی است که این سمت در سال ۲۰۰۰ ایجاد شد و نخستین کرسی آن به «کن لیوینگستون» از حزب کارگر رسید. هشت سال بعد یعنی سال ۲۰۰۸ بوریس جانسون بر مسند شهرداری لندن تکیه زد و سپس صادق خان انتخاب شد.

خان به دلیل مسلمان بودن در میان جوامع اسلامی طرفدارانی دارد؛ مواضع ضد امپریالیستی وی نیز به ویژه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ هوادارانی را برای او در میان گروه‌های حقوق بشری دست و پا کرده است.

اما سیاست‌های سختگیرانه‌ او در حوزه مقابله با تغییرات اقلیمی، با اعتراضات گسترده‌ای مواجه شده است. او تابستان سال گذشته طرح حذف خودروهای قدیمی از خیابان‌های شهر را به اجرا گذاشت و با این کار ده‌ها هزار راننده را به اصطلاح پیاده و یا با جریمه‌های سنگین مواجه کرد.

بر اساس طرح موسوم به یولز، روزانه ۱۲.۵ پوند (حدود ۱۶ دلار) برای اکثر خودروهای بنزینی و ون‌های تولید شده پیش از سال ۲۰۰۶ میلادی و خودروهای دیزلی قبل از ۲۰۱۵ میلادی جریمه تعیین شده است.

این طرح ابتدا در سال ۲۰۱۹ در مرکز لندن پیاده شد؛ در سال ۲۰۲۱ به حومه‌های داخلی شهر گسترش یافت و از تابستان سال گذشته کل لندن از جمله حومه‌های بیرونی آن که بیش از نیمی از جمعیت ۹ میلیون نفری شهر در آن زندگی می‌کنند را در بر گرفت.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۷۰۰ هزار خودرو با استاندارهای طرح یولز سازگار نبودند و رانندگان این خودروها، در شرایط بغرنج اقتصادی و بحران هزینه‌های زندگی در انگلیس، ناگزیر به تعویض خودروهای خود شدند.

«خان» دو سال پیش گسترش طرح یولز در سراسر لندن را به رای گذاشت و ۶۰ درصد از مردم مخالفت کردند. او اما با ادعای دستکاری شدن آرا، اعلام کرد این طرح را مطابق با آنچه وظیفه خود برای مقابله با تغییرات اقلیمی نامید و به رغم مخالفت دولت، پیش ‌خواهد برد.

آمارها نشان می‌دهد که اجرای طرح یولز در مناطق مرکزی لندن طی سال‌های گذشته، میلیون‌ها پوند برای شهرداری لندن منفعت مالی به همراه داشته و این مساله حسن نیت طرح «صادق خان» را در شرایطی که سیستم حمل‌ و نقل لندن با کمبود بودجه و اعتراض گسترده کارکنان آن مواجه است، زیر سوال برده است.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که شهرداری لندن فقط در سال گذشته میلادی ۲۲۴ میلیون پوند درآمد از اجرای این طرح به جیب زده است. حدود یک سوم از این مبلغ از طریق جریمه و مابقی آن به واسطه شارژ روزانه تردد رانندگان حاصل شده است.

سوزان هال رقیب خان گفته بود که طرح یولز منصفانه نیست و از نخستین روزی که بر کرسی شهرداری لندن تکیه بزند، این طرح را ملغی و سایر سیاست‌های سختگیرانه علیه رانندگان را کاهش خواهد کرد. او اما سومین نماینده حزب محافظه‌کار است که طی ۸ سال گذشته دربرابر خان شکست خورد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • کرسی‌های باقیمانده مجلس دوازدهم
  • صادق خان شهردار لندن شد
  • بایرن مونیخ در حال بررسی شرایط خولن لوپتگی!
  • مروری بر ۸ ماهِ انتخاباتی
  • آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور
  • جدیدترین اظهارات معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص تقسیم استان‌های کرمان و تهران
  • نتانیاهو همچنان رو به سراشیبی سقوط
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیریه روستایی کشور با حضور معاون رييس جمهور/همت ۱۰۰ میلیارد تومانی خیرین
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان + تصاویر