Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی زاده تهرانی با بیان اینکه تولید اسباب بازی در کشور جدی گرفته نمی شود، گفت: مسئولان اسباب بازی را کالایی تجملی و در اولویت های چندم به حساب می آورند.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی با هدف حمایت از تولید ملی، برقراری ارتباط میان فعالان اسباب بازی و کمک به ارتقای صنعت اسباب بازی و با شعار «تمرین زندگی» به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از 7 تا 13 دی در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دوره از جشنواره اسباب بازی 160 تولید کننده و 60 طراح و عروسک ساز بیش از دو هزار عنوان اسباب بازی و 400 نوع عروسک ارایه کردند. به بهانه برگزاری پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی در مورد وضعیت صنعت اسباب بازی در کشورمان گفتگویی با «دکتر آیدین مهدی زاده تهرانی» که استاد دانشگاه ، دبیر دومین دویداد ایده آزاد اسباب بازی، طراح و ایده پرداز حوزه اسباب بازی است، گفتگویی ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

مهم ترین مشکلات حوزه اسباب بازی در کشور ما چیست؟

مشکلات در حوزه اسباب بازی زیاد است. هر صنعتی همیشه دارای مشکل است. یکی از مهم ترین مشکلات موجود در حوزه اسباب بازی این است که مسئولان ما این حوزه را جدی نمی گیرند. در صورتی امروزه در دنیا برای انتقال مفاهیم و آموزش به خصوص در مدارس از اسباب بازی و بازی استفاده می کنند. به جد می گویم مشکی که در صنعت اسباب بازی است، این است که هنوز با وجود این همه سمینار و جلسات، اسباب بازی کماکان امری تجملی، دست دوم و در اولویت های چندم در بین مسئولان به حساب می آید. مشکلات در حوزه اسباب بازی کم نیست. بحث مالیات را داریم، بحث طراحی وجود دارد. کماکان طراحان خوب عمل نمی کنند،.زحمت کشیده می شود اما مدت زمان تولید خیلی طول می کشد. قالب سازی در ایران خیلی گران است و تمام اینها باید تعدیل شود.

 

مشکلاتی که در حوزه اسباب بازی در کشور ما وجود دارد، تا چه اندازه قابل حل است؟

در حقیقت نمی توان گفت که ما مشکل جدی و غیر قابل حل در حوزه اسباب داریم. مشکلات در این حوزه وجود دارد اما مشکلی نیست که جدی و غیر قابل حل باشد. اگر همه دست به دست هم دهند، مشکلات موجود حل خواهد شد. در حوزه اسباب بازی ما گام به گام به سمت جلو می رویم و خوشبختانه همه چیز دارد بهتر می شود. مشکلاتی نیست که تولیدکنندگان اسباب بازی نتوانسته باشند آنها را حل کنند وگرنه امسال شاهد این همه اسباب بازی در نمایشگاه اسباب بازی نبودیم. در واقع در حوزه اسباب بازی رو به رشد هستیم، پس مشکلات هم حل می شود.

 

برای حل مشکلات موجود در حوزه اسباب بازی چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

کماکان شرکت های بزرگ و مسئولان باید به این حوزه ورود پیدا کنند. خوشبختانه آقای دکتر نهاوندیان، مشاور اقتصادی رییس جمهور در افتتاحیه پنجمین جشنواره اسباب بازی قول های خوبی دادند و امیدواریم اتفاقات خوبی در این حوزه بیفتد. به نظرم هنوز همت ملی در حوزه اسباب بازی اتفاق نیفتاده است. باید همه دست به دست هم بدهیم.  دعوت می کنم همه همت کنند و برای ارتقای حوزه اسباب بازی تلاش کنند. شعاری در نمایشگاه ترویجی پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی داشتیم با عنوان «بازی برای همه». این شعار بسیار خوب و با مفهمومی بود که به همه تذکری دهد که اسباب بازی برای همه است نه فقط برای کودکان و نوجوانان. علاوه بر این این شعار گوشزد می کند که  این طور نیست که ما فقط بخواهیم با اسباب بازی بازی کنیم، همان طور که بازی و اسباب بازی برای همه است تولید اسباب بازی هم به همه مربوط است. بر این اساس همه باید از چنین جریانی حمایت کنند.

 

وضعیت استقبال مردم از اسباب بازی های تولید داخل چگونه است؟

 ما جزو بزرگترین مصرف کنندگان اسباب بازی در دنیا هستیم و اسباب بازی زیاد می خریم. حتی در حال حاضر که می گویند مشکلات اقتصادی وجود دارد، فروشگاه های اسباب بازی خالی نیست و امسال هم استقبال خوبی از پنجمین جشنواره اسباب بازی به عمل آمد. امسال در روز اول پنجمین جشنواره اسباب بازی رکورد نمایشگاه فروش اصفهان را زدیم. این نشان می دهد که مردم اسباب بازی می خواهند و آن هم از نوع اسباب بازی ایرانی. ما از این منظر مشکل نداریم اما واقعا حجم تولید کم است.

 

اسباب بازی های ما با جهانی شدن چقدر فاصله دارند؟

در واقع می توان گفت که صنعت اسباب بازی ما با جهانی شدن فاصله ای ندارد. امسال نمایشگاه اسن آلمان شرکت کردیم. امیدوارم که برای نمایشگاه رونل برگ سال آینده، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پا جلو بگذارد و تسهیلاتی برقرار شود. در پنجمین جشنوارهاسباب بازی که امسال برگزار شد ، اسباب بازی هایی وجود داشت که اگر شما جعبه و نوشته های فارسی آنرا نمی دیدید فکر می کردید که تولید کشورهای دیگر است. اسباب بازی های با کیفیت و خوبی در کشور ما تولید می شود و فقط باید بستری فراهم شود که این اسباب بازی ها در خارج از ایران هم دیده شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی طرح ملی فهما مسجد سقوط هواپیمای اوکراینی شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی استان بوشهر پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی مریم داوری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اسباب بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۱۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسباب‌بازی‌های چوبی جایگزینی مناسب برای بازی‌های سرد و بی‌روح + عکس و فیلم

ذبیح‌الله ماستری‌ فراهانی مدیر هسته فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح فعالیت هسته فناور متبوع خود اظهار کرد:‌ این هسته فناورنخستین تولیدکننده اسباب‌بازی‌های چوبی در شهرستان فراهان بوده و فعالیت خود را از سال ۱۴۰۰ به‌صورت نیمه‌وقت آغاز کرده است؛ اما از سال گذشته به‌طور تمام‌وقت و مستمر فعال هستیم. از آنجایی که در ابتدای راه بوده، مصمم به حضور فعال در نمایشگاه‌های اسباب‌بازی، لوازم و تجهیزات چوبی مختص کودکان چه در استان و چه در کشور هستیم.

وی عنوان کرد:‌ ایده و جرقه اولیه ساخت اسباب‌بازی‌های چوبی در روز‌های آماده شدن برای کنکور ارشد برایم زده شد و با مطالعه کتاب‌هایی در زمینه برندسازی و بازاریابی، ایده ایجاد کارگاه اسباب‌بازی چوبی با برندی ایرانی را مطرح کردم؛ اگرچه شرکت‌هایی در زمینه اسباب‌بازی در کشور فعالیت می‌کنند؛ اما به دنبال تولید محصولاتی خلاقانه، متفاوت و مجزا با این شرکت‌ها هستیم.

مدیر هسته فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان اضافه کرد:‌ فعالیت اصلی این هسته فناور متمرکز بر اسباب‌بازی‌های چوبی از مصنوعات و دست‌سازه‌های چوبی ویژه کودکان، لوازم آموزشی و کمک‌ درسی از جمله چرتکه‌های چوبی، اکسسوری چوبی کودک، جغجغه نوزاد، باکس دندان شیری، قطار و قایق چوبی و مکعب سنگ‌های تعادلی سرگرمی مبتنی بر تمرکز حواس بدون محدودیت سنی است.

ماستری‌فراهانی که در هسته فناور «master wood» (ماستر وود- تولید وسایل تزئینی و اسباب‌بازی چوبی) در حوزه فناوری فعال است، بیان کرد:‌ به‌طور کلی محصولات تولیدی این هسته فناور شامل محصولات آموزشی و کمک‌آموزشی مانند چرتکه‌های چوبی. برج هوش. پازل حروف و اعداد و محصولاتی با جنبه نمایشی و تزیینی مانند قایق چوبی. هواپیمای چوبی. بولینگ‌های چوبی. قطار چوبی... می‌شوند. عمده محصولات این هسته فناور به خارج استان و به اقصی نقاط کشور ارسال می‌شود. شهر‌های تهران، اصفهان، مشهد بیشترین متقاضی محصولات بوده و نمونه کار‌هایی نیز به خارج از کشور ارسال شده است.

وی بیان کرد:‌ این هسته فناور تاکنون مجوز‌های لازم را از سازمان‌ها و نهاد‌های مربوطه اخذ کرده است ازجمله جواز کسب از اتاق اصناف، گواهی مهارت از سازمان فنی و حرفه‌ای، گواهینامه مدیریت کیفیت iso۹۰۰۱ و در تلاش برای اخذ مجوز از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان میراث فرهنگی و صنایع‌دستی هستیم.

مدیر هسته فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان گفت:‌ در عصری زندگی می‌کنیم که بازی‌های رایانه‌ای، نرم‌افزار‌های دیجیتال، فضای مجازی، لوازم و اسباب‌بازی‌های پلاستیکی و آهنی موجود در بازار که عمدتاً از چین وارد می‌شوند و کودکان و نوجوانان را درگیر خود کرده‌اند؛ بنابراین طبع گرم چوب می‌تواند جایگزین مناسبی برای این بازی‌های سرد و بی‌روح باشد.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

ماستری‌فراهانی مطرح کرد:‌ ارزآوری و قطع واردات و بی‌نیازی از محصولاتی که کمترین سنخیتی با فرهنگ ملی و میهنی دارد، اشتغالزایی بانوان در بحث مشاغل خانگی، سرمایه‌گذاری در صنعت چوب، ایجاد مزارع کشت درخت صنوبر و به تبع آن، کاهش قطع بی‌رویه درختان جنگلی، کم‌خطر بودن اسباب‌بازی‌های چوبی نسبت به اسباب‌بازی‌های پلاستیکی و آهنی (اکثر قسمت‌های تیز و برنده چوب به‌وسیله دستگاه سنباده کاری صاف و صیقلی می‌شود) ایجاد خلاقیت پرورش ذهن‌های خلاق کودک و نوجوان و... فقط گوشه‌ای از مزیت ایجاد برند اسباب‌بازی چوبی ایرانی است.

وی با بیان اینکه نوسان بازار ارز از معضلات فعالان صنعت چوب است، توضیح داد:‌ متریال اصلی هسته فناور ماستر وود برای تولید محصولات عمدتاً چوب‌های راش و روس بوده که وارداتی هستند و نیاز به اختصاص ارز دارد. بحران کرونا اگرچه خسارات سنگینی بر جامعه تحمیل کرد؛ اما فرصتی خوبی فراهم شد تا دست‌سازه‌های چوبی گرمابخش محفل خانواده‌ها باشد به‌واسطه محدودیت‌های عبور و مروری که ایجاد شده بود.

مدیر هسته فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان تبیین کرد:‌ امسال که سال جهش تولید با مشارکت مردم از سوی مقام معظم رهبری نام‌گذاری شده امید این را داریم که مسئولان موانعی که سد راه تولیدکننده‌های کوچک هستند را برطرف کرده تا پیش از این شاهد رشد و شکوفایی، ارتقا و اعتلای کشور باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • اسباب‌بازی‌های چوبی جایگزینی مناسب برای بازی‌های سرد و بی‌روح + عکس و فیلم
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • مدیران حوزه کارگری در نماز جمعه سیستان و بلوچستان پاسخگوی مطالبات مردم شدند
  • بیانات رهبر انقلاب در حوزه امنیت شغلی کارگران مهم‌ترین مطالبه کارگری است
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • تقویت معرفت و باور دینی کلید حل مشکلات فرهنگی