Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@22:15:39 GMT

۱۰ خاصیت اثبات شده اسفناج برای سلامتی

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۲۲۱۴۲

۱۰ خاصیت اثبات شده اسفناج برای سلامتی

اسفناج یکی از سبزی‌های بومی ایران است که کاشت آن در کشور‌های آسیایی و خاورمیانه به دو هزار سال قبل باز می‌گردد. کاشت این سبزی در اروپا از قرن ۱۱ میلادی شروع شد و امروزه هلند و آمریکا بزرگترین تولیدکنندگان تجاری آن هستند.

اسفناج منبع فوق‌العاده‌ای از کاروتن، ویتامین C. و K. و اسید فولیک است و از منیزیم، آهن، منگنز و ویتامین B.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
۲ سرشار است. این سبزی همچنین منبع بسیار خوبی برای ویتامین‌هایی، چون E، B. ۱ و B. ۶ به شمار می‌رود.

مصرف اسفناج علاوه بر مواد مغذی فراوانی که به بدن می‌رساند، خواص متعدد دیگری نیز برای سلامتی دارد که از لحاظ علمی اثبات شده‌اند. در ادامه این خواص را بر خواهیم شمرد.

اسفناج برای بیماران دیابتی

به گفته محققان، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج حاوی بالاترین غلظت آلفا لیپوئیک اسید هستند، آنتی‌اکسیدانی که نقش آن در کاهش قند خون به اثبات رسیده است. آلفا لیپوئیک اسید رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد و با این کار به بیماران دیابتی مبتلا به نوروپاتی محیطی کمک می‌کند.

اسفناج و کاهش وزن

یافته‌های یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که اسفناج می‌تواند میل به غذا را تا نزدیک به ۹۵ درصد مهار کرده و و از این راه به کاهش وزن در افراد کمک کند.

دانشمندان کشف کرده‌اند که ساختار‌های غشا مانند موجود در اسفناج که به تیلاکوئید‌ها معروف هستند، میل به غذا را تا ۹۵ درصد کاهش می‌دهند. تیلاکوئید‌ها با تحریک ترشح هورمون‌های سیری، کنترل بهتر اشتها و تسریع فرآیند کاهش وزن را برای فرد به ارمغان می‌آورند.

اسفناج برای چشم‌ها

اسفناج یکی از بهترین منابع غذایی حاوی لوتئین است، که آن را به یک ماده خوراکی بسیار مهم برای تقویت بینایی و جلوگیری از بروز آب مروارید و دژنراسیون ماکولا تبدیل می‌کند.

نتایج یک تحقیق انجام شده بر روی ۳۵۶ فرد مبتلا به دژنراسیون ماکولا نشان می‌دهد که مصرف مقادیر بالای اسفناج خطر ابتلا به این بیماری را تا حد قابل توجهی در فرد کاهش می‌دهد.

نتایج یک تحقیق دیگر نیز نشان می‌دهد که اسفناج به دلیل برخورداری از ویتامین E. و لوتئین خطر ابتلا به آب مروارید را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

خاصیت ضدسرطانی اسفناج

به استناد نتایج مطالعات انجام شده، گنجاندن مقادیر زیادی از سبزیجات برگ سبز تیره، چون اسفناج در رژیم غذایی، با کاهش خطر ابتلا به چندین نوع سرطان در ارتباط است. محققان در یک تحقیق اثبات کردند که مصرف اسفناج احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد. نتایج یک مطالعه دیگر نیز نشان داده است که یکی از آنتی اکسیدان‌های موجود در اسفناج باعث کاهش سرعت پیشرفت سرطان پروستات در حیوانات و انسان می‌شود.

مطالعات علمی دستکم ۱۳ ترکیب فلاونوئید مختلف موسوم به متیلن دی اکسی فلاونول گلوکورونید را در اسفناج شناسایی کرده‌اند که بعنوان عامل ضد سرطان عمل می‌کنند.

اسفناج برای کاهش فشار خون

منیزیم موجود در اسفناج به کاهش فشار خون کمک می‌کند. خاصیت منیزیم در کاهش فشار خون در آزمایشات بالینی متعددی اثبات شده است. این ماده همچنین افراد را از مصرف دارو‌های ضد فشار که به کمبود منیزیم منجر می‌شوند، بی نیاز می‌کند.

اسفناج برای سلامت استخوان‌ها

کمبود ویتامین K. خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد. اسفناج یک منبع غنی از ویتامین K. است که نقش مهمی در متابولیسم استخوان و بهبود سلامت استخوان‌ها ایفا می‌کند.

اسفناج و جلوگیری زوال عقل

طبق تحقیقات انجام شده، افزودن اسفناج یا سایر سبزیجات سبز برگ به رژیم غذایی می‌تواند به کند شدن روند افت شناختی که با بروز زوال عقل و آلزایمر ارتباط دارد، کمک کند. محققان ویتامین K. موجود در اسفناج را با کاهش سرعت افت شناختی ارتباط داده‌اند. افزایش مصرف اسفناج به طور بالقوه می‌تواند از مغز در برابر زوال عقل و آلزایمر محافظت کند.

اسفناج و پیشگیری از آسم

اسفناج یک منبع فوق‌العاده از بتاکاروتن است، آنتی اکسیدانی که می‌تواند به جلوگیری از بروز آسم ناشی از ورزش (آسم ورزشی) کمک کند.

اسفناج و کاهش کلسترول

ترکیب تیلاکوئید اسفناج کلسترول LDL را کاهش می‌دهد. آنتی اکسیدان لوتئین موجود در این سبزی دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی قوی در بافت آئورت است که می‌تواند به کاهش کلسترول LDL کمک کند.

اسفناج و سلامت مو

ویتامین A. موجود در اسفناج که به عنوان رتینول شناخته می‌شود، به تولید به اندازه چربی سر کمک می‌کند؛ این چربی از پوست کف سر ترشح می‌شود و مو‌ها را مرطوب نگه می‌دارد. همچنین با مصرف مقادیر مناسب از موادغذایی غنی از آهن مانند اسفناج می‌توان از ریزش مو جلوگیری کرد.

اسفناج جز آن دسته از سبزیجاتی است که هزار و یک خاصیت مختلف برای بدن دارد و باید به سبد خانوار اضافه شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اسفناج خواص اسفناج سلامت مو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۲۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمتر از ۵ درصد پزشکان زیرمیزی می گیرند

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید کریمی، با تاکید بر اینکه تعداد پزشکان زیرمیزی بگیر کمتر از ۵ درصد است، گفت: بیش از این میزان امکان گرفتن زیرمیزی توسط پزشکان مانند پزشکان عمومی، اطفال، نسخه نویس، عفونی، بیهوشی و پاتولوژی وجود ندارد.

وی افزود: هر چند گرفتن زیرمیزی اقدامی خلاف قانون است اما این موضوع باید مستند باشد و صرف اینکه کسی ادعا کند پزشکی زیرمیزی دریافت یا مطالبه کرده است برای محکمه مستدل نیست و باید در این رابطه مستندات کافی یعنی فیش واریزی وجود داشته باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: پرونده‌های زیرمیزی توسط ما جمع آوری و برای تعزیرات، دادستانی و نظام پزشکی ارسال می‌شود و آنها هم از ما می‌خواهند مستندات لازم را ارائه کنیم و اگر وجود نداشته باشد حکم برائت صادر می‌شود بنابراین در این رابطه از هموطنان درخواست داریم اگر پزشکی از آنها درخواست پول خارج از تعرفه و زیرمیزی کرد با سامانه ۱۹۰ تماس گرفته و گزارش دهند و از سویی اگر پولی واریز می‌کنند مستندات آن را جمع آوری و ارائه کنند.

کریمی با یادآوری اینکه مجازات‌های زیرمیزی در نشست سران قوا تشدید شده است، گفت: در صورتی که اثبات شود پزشک زیرمیزی گرفته برای مرتبه اول ۱۰ برابر، مرتبه دوم ۲۵ برابر و مرتبه سوم تا ۵۰ برابر جریمه می‌شود و این مجازات‌ها به طور قطع بازدارنده بوده و در این رابطه حتی پزشکانی بودند که میلیاردی جریمه شدند.

وی تنها مشکل برخورد با معضل زیرمیزی را اثبات آن دانست و گفت: اثبات این معضل باید مستدل باشد زیرا برخی ادعا می‌کنند که از ما زیرمیزی گرفته شده اما هیچ گونه مستنداتی ندارند بنابراین موضوع قابل پیگیری نخواهد بود.

کد خبر 6096345 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • کمتر از ۵ درصد پزشکان زیرمیزی می گیرند
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود