Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از نیوساینتیست، شاید بتوان دی‌اکسید کربن را برای استخراج فلزات مفید از ابزار قابل بازیافت حوزه فناوری مانند باتری تلفن‌های همراه به کار برد. این روش در صورت موفقیت می‌تواند از دفن این گونه تجهیزات در زیر زمین پیشگیری کند و شیوه مقرون به صرفه‌تری برای جذب گازهای گلخانه‌ای پیش از ورود آنها به جو باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"ژولیان لکلیه"(Julien Leclaire)، پژوهشگر "دانشگاه لیون"(University of Lyon) فرانسه گفت: با استخراج همزمان فلزات به وسیله تزریق دی‌اکسید کربن، می‌توان در هزینه‌ها صرفه‌جویی کرد.

وی افزود: دی‌اکسید کربن، از دلایل اصلی تغییر اقلیمی به شمار می‌رود؛ در نتیجه بسیاری از افراد سعی دارند تا این گاز را هنگام انتشار آن از نیروگاه‌ها و دیگر منابع اصلی جذب کنند. دی‌اکسید کربن را می‌توان زیر زمین ذخیره کرد اما مشکل اینجاست که جذب و ذخیره آن، هزینه بالایی دارد.

لکلیه و گروهش برای جذب و ذخیره بهتر دی‌اکسید کربن، روش جدیدی برای استفاده از آن ارائه داده‌اند.

آنها دی‌اکسید کربن را از اگزوز خودرو جمع‌آوری کردند؛ سپس آن را در ترکیبی از مواد شیمیایی موسوم به پلی آمین پمپاژ کردند. دلیل ترکیب دی‌اکسید کربن با پلی آمین‌ها این است تا مولکول‌های بسیاری در شکل‌ها و اندازه‌های گوناگون ساخته شوند.

پژوهشگران دریافتند که ممکن است این فرآیند بتواند به طبقه‌بندی ترکیبی از فلزات کمک کند زیرا یک فلز در مایع حل می‌شود اما فلز دیگری، یک ماده جامد را شکل می‌دهد. این گروه پژوهشی در مجموعه‌ای از آزمایش‌ها توانستند با موفقیت لانتان، کبالت و نیکل را که هر سه در باتری تلفن همراه و رایانه به کار می‌روند، جدا کنند.

لکلیه ادامه داد: اگر اجرای این فرآیند در مقیاس بزرگ نیز امکانپذیر باشد، روشی سازگار با محیط زیست را برای بازیافت باتری‌ها و دیگر تجهیزات الکتریکی ارائه خواهد داد.

این فرآیند معمولا با استفاده از مواد شیمیایی واکنش‌پذیر مانند اسیدها صورت می‌گیرد که می‌توانند به آلودگی منجر شوند. استفاده از دی‌اکسید کربن به جای چنین موادی می‌تواند آسیب به محیط زیست را کاهش دهد.

شرکت‌ها و پژوهشگران دیگری نیز سعی دارند دی‌اکسید کربن را جذب کنند و آن را به صورت مواد کارآمدی مانند پلاستیک ارائه دهند که معمولا از نفت خام تولید می‌شوند اما این کار، روند شیمیایی دشواری دارد. لکلیه اضافه کرد: روش ما بیشتر بر نحوه رفتار طبیعی دی‌اکسید کربن تمرکز دارد.

این پژوهش، در مجله "Nature Chemistry" به چاپ رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تلفن همراه باطری تلفن بازیافت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۲۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از گمرک، در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۹۴ هزار و ۴۹۵ دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری وارد کشور شده است. ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارد شده به کشور در مدت یاد شده ۱۲۲ میلیون و ۸۵۹ هزار دلار بود.

این گزارش در خصوص واردات گوشی تلفن همراه به تفکیک تجاری و مسافری می‌افزاید: در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۶۶ هزار و ۱۹۳ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار به شیوه تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶ میلیون و ۳۰۱ هزار دلار به شیوه مسافری وارد گردید.

بر اساس این گزارش، آمار واردات گوشی تلفن همراه در این مدت شامل ردیف تعرفه ۸۵۱۷۱۳۹۰ به شرح گوشی‌های تلفن همراه هوشمند و کد شماره ۸۵۱۷۱۴۲۰ به شرح گوشی تلفن همراه با صفحه کلید غیر لمسی می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • پلیس علت اکثرتصادف‌های رانندگان ایرانی را فاش کرد
  • بیش‌از ۲۷ میلیون مکالمه رومینگ ملی
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • کشف محموله گوشی تلفن همراه سرقتی در گرمسار
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی