Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@04:37:20 GMT

کمتر از میانگین پرستار داریم

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۲۳۳۸۰

کمتر از میانگین پرستار داریم

خبرگزاری میزان- معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: تعداد نیروی پرستار به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت در کشور حدود ۱۹ نفر بوده که این آمار پایین‌تر از استاندارد‌های سازمان جهانی بهداشت است. تاریخ انتشار: 10:29 - 25 دی 1398 - کد خبر: ۵۸۷۰۰۶

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، مریم حضرتی  با اشاره به تدوین شیوه‌نامه‌ی ساختار آموزش سلامت خانواده اظهار کرد: امروزه توانمندسازی خانواده‌ها و به ویژه بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است؛ این کار باعث ارتقای خود مراقبتی و سطح سلامت جامعه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان پرستاران نقش ویژه‌ای در آموزش مردم و مراقبت از بیماران بر عهده دارند.

وی ادامه داد: پرستاران نقش مهمی در اجرای پوشش همگانی سلامت و عدالت محور شدن خدمات بهداشتی و درمانی در بین مردم دارند. در قالب یک قطعنامه و با هدف سیاست‌گذاری در کشور نقش پرستاران در حوزه اجرای برنامه پوشش همگانی سلامت پررنگ‌تر از گذشته خواهد شد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت بیان کرد: یکی از موضوعات مطرح کمبود نیروی پرستاری و کیفی سازی خدمات سلامت از طریق توزیع نیروی کار است. میانگین کادر پرستاری نسبت به تخت‌های بیمارستانی در ایران ۱.۰۲ بوده در حالی که استاندارد وزارت بهداشت ۲.۵ است.

بیشتر بخوانید: تاکید رهبر معظم انقلاب به مراقبت از پرستاران

حضرتی ادامه داد: بر اساس دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی به ازای هر ۱۰ هزار نفر باید ۵۰ پرستار در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مشغول به فعالیت باشند که این آمار حداقل استاندارد است. متأسفانه در کشور به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت ۱۹ پرستار در بیمارستان‌ها مشغول به کار هستند که این آمار در مقایسه با کشور‌های دیگر مانند قطر با ۱۱۹ پرستار، ترکیه با ۲۴ پرستار و کشور‌های اروپایی مانند ایرلند با ۱۵۵ پرستار قابل مقایسه نیست.

تلاش برای جذب ۹ هزار پرستار در سال ۹۹

حضرتی با اشاره به اینکه در سال ۹۹ تلاش می‌شود که ۹ هزار پرستار دیگر جذب شود، گفت: یکی از اقدامات مهم معاونت پرستاری به منظور نظارت بر اجرای قانون ارتقای بهره‌وری پرستاران است که این دستورالعمل با هدف کارآیی و اثربخشی بیشتر سرمایه‌های انسانی ابلاغ شده و بر اساس آن ساعات کاری نیروی پرستاری حداکثر تا ۸ ساعت در هفته کاهش پیدا می‌کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت یادآوری کرد: در حال حاضر معوقه کارانه پرستاران در حدود ۱۰ ماه و میزان طلب آن‌ها بابت اضافه کار ۸ ماه است که معاونت پرستاری اقدامات خوبی در زمینه پرداخت به موقع اضافه کار‌های اجباری نیروی پرستاری کرده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۳۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران

یوسف رحیمی معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشوردر گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا در رابطه با مشکل کمبود پرستار اظهار کرد: اخیراً خبر‌هایی مبنی بر استخدام ۲۵ هزار نفر نیروی جدید در بدنه وزارت بهداشت منتشر شد که از این تعداد معمولاً ۴۰ تا ۵۰ درصد نیروی پرستارا است؛ یعنی چیزی حدود ۱۰ هزار نفر پرستار استخدام می‌شوند. با این حال استخدام نیرو نمی‌تواند مشکل کمبود پرستار را حل کند باید فکری اساسی برای بهبود شرایط و معیشت پرستاران شود.

وی ادامه داد: در مرحله اول باید وضعیت معیشت پرستاران را حل کرد که انگیزه کافی را برای ادامه کار در کشور داشته باشند؛ زیرا یکی از معضلات مهمی که اکنون با آن روبه روهستیم مهاجرت پرستاران است.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: اگر بخواهیم مشکل پرستاری را حل کنیم باید بتوانیم سالانه حداقل ۱۵ هزار پرستار طی ده سال آینده جذب کنیم تا شرایط بدتر نشود. با این وجود اگر بخواهیم در یک شرایط مطلوب قرارگیریم باید این عدد افزایش یابد.

رحیمی به مشکلات پرستاران اشاره کرد و گفت: بزرگ‌ترین مشکل و دلیل مهاجرت پرستاران معیشت و امنیت شغلی است. اگر پرستاران در ایران شغل، امنیت شغلی و درآمدی خوب که از پس هزینه‌های زندگی برآیند داتشه باشند، قطعاً مهاجرت نمی‌کنند. بیشتر پرستارانی که از کشور خارج شده‌اند نیرو‌هایی بودند که موفق به استخدام نشدند. سن آنها افزایش یافته و به دنبال یک ثبات شغلی بودند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: حقوق پرستاران بسیار متفاوت است. پرستاران وزارت بهداشت میانگین ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران