Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@06:43:15 GMT

راهکار‌های مقابله با ترس از پرواز

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۲۳۷۵۱

راهکار‌های مقابله با ترس از پرواز

امروزه یکی از صنایع پر رونق و محبوب در جهان، صنعت هوانوردی و مسافرت با هواپیما است، اما بروز سوانح و برخی حوادث در این صنعت سبب شده است که بسیاری از افراد دچار ترس از پرواز باشند و در زمان مسافرت از استرس بالایی برخوردار باشند.

برخی دیگراز افراد نیز به دلیل ترس فراوان از سوارشدن به هواپیما اجتناب می‌کنند و از وسایل حمل و نقل زمینی و حتی دریایی برای مسافرت استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برای کاهش ترس از پرواز رعایت نکات زیر می‌تواند راه گشا باشد:

اگر دچار ترس از پرواز هستید با خطوط هواپیمایی مشهور که هواپیما‌های سالم و کادر پروازی حرفه‌ای دارند به مسافرت بپردازید، روانشناسان اعتقاد دارند افزون بر ترس از سقوط و آتش گرفتن هواپیما، موارد دیگری، چون ترس از فضا‌های بسته (claustrophobia)، ترس از جمعیت (agoraphobia)، ترس از ارتفاع (acrophobia) و اضطراب و ناتوانی در کنترل احساسات نیز در بروز احساس ترس و نگرانی افراد حین پرواز موثراست.

کارشناسان به افرادی که دچار استرس شدید در زمان پرواز به ویژه مسافرت‌های طولانی هستند؛ توصیه می‌کنند قبل از اقدام به سفر با پزشک متخصص مشاوره انجام دهند تا راه‌های کنترل و کاهش استرس را بیاموزند، مصرف برخی دارو‌های آرام بخش با تجویز پزشک نیز می‌تواند موثر باشد.

محل صندلی نقش موثری در کاهش ترس از پرواز دارد، کارشناسان به این دسته از افراد توصیه می‌کنند در صندلی‌های میانی هواپیما و دور از پنجره بنشینند به ویژه اگر ترس از ارتفاع دارند.

از جمله دیگر دلایل ایجاد ترس از پرواز و استرس در زمان سفر‌های هوایی، مشکلات قبل از سوار شدن به هواپیما مانند، جاماندن از پرواز، گیرافتادن در ترافیک، معطل شدن برای تشریفات اداری در فرودگاه، حمل بار زیاد، همراه داشتن همراهانی، چون کودکان یا افراد سالمند و بیمار است.

کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند اگر قصد پرواز با هواپیما دارند همیشه زمان کافی برای رسیدن به فرودگاه در نظر بگیرند، از حمل وسایل اضافی، چمدان‌های بزرگ و سنگین در مواقع غیر ضروری خودداری کنند، به همراهان خود آزموش‌های لازم برای تحویل دادن مدرک ها، زمان رسیدن به فرودگاه و مواردی از این دست را بیاموزند.

وسایل ضروری و گران قیمت از جمله داروها، وسایل شکستنی و حساس به ضربه و دما، اوراق شناسایی، جواهرات، برخی خوراکی ها، تلفن همراه، تبلت، رایانه و هارد اکسترنال را در یک کیف جداگانه قرارداده و همراه خود داخل هواپیما ببرید تا در زمان پرواز استرس کمتری داشته باشید و دسترسی سریع به آن‌ها امکان پذیر باشد.

برای احساس راحتی در زمان پرواز لباس مناسب و راحت به تن داشته باشید، زیرا در ارتفاع بالا به دلیل افزایش فشار اتمسفر امکان تنگی نفس، بالا رفتن ضربان قلب، سردرد، گرفتگی گوش و حتی بروز حمله‌های آسم وجود دارد.

در زمان سفر خوراکی‌های سالم با توجه به ذائقه، مزاج و وضعیت سلامتی خود انتخاب کنید، از نوشیدن قهوه و کافئین اگر دچار مشکل ضربان بالای قلب هستید خودداری کنید و به جای آن آب بنوشید.

آب رسانی به بدن می‌تواند سبب کاهش استرس و تعریق بدن شود.

اگر به طور ناگهانی دچار حمله استرس در زمان پرواز شدید از روش آرام سازی ضربان قلب با کمک تنفس عمیق استفاده کنید. در این شیوه به تعداد شماردن عدد یک الی چهار نفس عمیق بکشید و به مدت شماردن ۴ عدد نفس خود را حبس کنید و سپس با تمرکز برروی شماردن ۴ کلمه نفس خود را خارج کنید. با انجام چندین باره این شیوه تنفس استرس در شما مهار می‌شود.

گوش دادن به اصول ایمنی در زمان پرواز که به وسیله خدمه پرواز آموزش داده می‌شود نیز درک اهش استرس نقش به سزایی دارد. در صورت بروز احتمالی وضعیت خطر رعایت این موارد می‌تواند درصد نجات شما را افزایش دهد.

وجود همراهان آرام، خوش برخورد، خونسرد و مثبت اندیش نیز در کاهش هیجان در زمان پرواز موثر است.

در زمان استرس در حین پرواز به مقصد سفر فکر کنید، اگر برای تعطیلات سفر کرده‌اید یا می‌خواهید به دیدن اعضای خانواده و دوستان بروید و یا حتی اگر یک سفر کاری برای عقد یک قرارداد تجاری است همگی می‌تواند روحیه و اعتماد به نفس شما را افزایش دهد.

اگر دچار استرس و نگرانی هستید، گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم، خواندن کتاب و مجله و حتی چرت زدن می‌تواند هیجان شما را کاهش دهد.

کارشناسان علم روانشناسی اعتقاد دارند روبه رو شدن با ترس یک فرآیند درمان کننده است تا اینکه از یک رخداد یا یک عامل همواره بترسید و دوری کنید.

افراد موفق همیشه با خطر روبه رو می‌شوند و ریسک پذیر هستند به همین دلیل برای موفقیت در زندگی بای با ترس‌های خود روبه رو شوید و از آن‌ها برای رسیدن به خوشبختی و سلامت روانی خود استفاده کنید.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: ترس از پرواز مقابله با ترس استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۳۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

افسردگی زمانی رخ می‌دهد که انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز مختل شوند این مورد باعث از بین رفتن فعالیت مغزی خاصی می‌شود که خلق و خوی فرد را تنظیم می‌کند. اگرچه ترکیب مشاوره و دارو می‌تواند به درمان افسردگی کمک کند، اما ورزش، داشتن خواب کافی با کیفیت و اجتناب از مصرف الکل راه‌هایی برای بهبود وضعیت فرد به همان اندازه مفید محسوب می‌شوند.

به گفته دانشکده پزشکی هاروارد، آنچه می‌خورید و می‌نوشید نیز می‌تواند بر افسردگی تاثیر بگذارد. رژیم‌های غذایی سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای که بر میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل تمرکز دارد و شیرینی‌ها، غذا‌های تصفیه شده و فرآوری شده و گوشت قرمز را محدود می‌کند، اغلب با علائم افسردگی کمتر همراه است.

ما می‌دانیم که چای می‌تواند با التهاب مبارزه کند و به محافظت در برابر بیماری‌های قلبی و برخی از انواع سرطان کمک کند. فلاونوئید‌های موجود در چای سبز همچنین می‌توانند کلسترول و فشار خون را کاهش دهند.

ماچا که پودر چایی است و از برگ‌های چای سبز آسیاب شده تهیه می‌شود، می‌تواند آنتی‌اکسیدانی معادل ۱۰ فنجان چای سبز دم کرده داشته باشد، اما آیا این چای غنی از آنتی‌اکسیدان می‌تواند سلامت روان شما را بهبود بخشد؟

نتایج تحقیق سال ۲۰۲۳ که در نشریه مواد مغذی منتشر شده است خبر از پتانسیل خاص آن می‌دهد.

این مطالعه اثرات چای ماچا را روی دو نوع موش بررسی کرد، یکی برای کنترل استرس و دیگری موش‌هایی که بیشتر مستعد استرس هستند. محققان هر دو موش را برای ایجاد حالت افسردگی در معرض انزوا قرار دادند. وقتی موش‌های مستعد استرس، چای ماچا می‌نوشیدند، سطح افسردگی آن‌ها کاهش می‌یافت.

برای یافتن اطلاعات بیشتر، محققان فعالیت مغز آن‌ها را بررسی کردند و دریافتند که قشر جلوی مغز و هسته اکومبنس موش‌های مستعد استرس، هنگام نوشیدن چای ماچا فعال می‌شوند. این بخش‌های مغز سطوح دوپامین، خلق و خوی و احساسات را کنترل می‌کنند و افرادی که افسرده هستند تمایل به فعالیت کمتری در این مناطق نشان دادند.

با این حال، محققان این اثر مشابه را روی موش‌های مقاوم در برابر استرس پیدا نکردند. به عبارت دیگر، مشخص شد که چای ماچا با توجه به حساسیت موش‌ها به استرس، اثرات متفاوتی دارد.

محققانی که در این مطالعه شرکت داشتند در این مورد اظهار کردند که موش‌ها و انسان‌ها از نظر فیزیولوژیکی متفاوت هستند و ممکن است به چای ماچا پاسخ یکسانی نشان ندهند. همچنین یک سوال در مورد دوز مناسبی که برای درمان افسردگی لازم است وجود دارد، زیرا شواهد بالینی کمی در مورد تاثیر آن بر انسان وجود دارد. علاوه بر این افسردگی علل دیگری به جز انتقال دهنده‌های عصبی مختل شده نیز دارد که مشکلات هورمونی، سیستم گوارشی، ژنتیک و پاسخ‌های استرس است.

چای سبز دارای مواد مختلفی است که می‌تواند برای سلامت روان شما مفید باشد. اولین مورد اپی گالوکاتچین گالات است که به نام EGCG نیز شناخته می‌شود. طبق مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۲، این پلی فنول از چای سبز دارای خواص قوی برای مبارزه با سرطان است.

کافئین موجود در چای سبز می‌تواند هوشیاری را افزایش دهد، در حالی که ال-تیانین (L-theanine) می‌تواند خلق و خوی شما را با تحریک گابا (آمینو بوتیریک اسید)، دوپامین و سروتونین بهبود بخشد. بر اساس مطالعه ۲۰۲۱ منتشر شده در نشریه مولکول‌ها، تیانین و آرژنین می‌توانند پیری ناشی از استرس را در مغز کاهش دهند.

در مطالعه سال ۲۰۲۲ منتشر شده در نشریه مواد مغذی، یک تحقیق دو قسمتی روی چای سبز انجام داده شد که بخش اول شامل موش و بخش دوم شامل انسان بود. این مطالعه بیشتر بر روی نسبت کافئین و اپی گالوکاتچین گالات به تیانین و آرژنین (که نسبت CE/TA نامیده می‌شود) متمرکز شد و دریافت که سطوح بالاتر دو ماده اول می‌تواند در کاهش استرس و التهاب مغز مفیدتر باشد.

افراد مورد مطالعه سه بار در روز ۱.۵ گرم چای سبز ماچا می‌نوشیدند در حالی که از قهوه و سایر انواع چای پرهیز می‌کردند. تنها پس از دو هفته، گروهی که نسبت CE/TA بالاتری نوشیدند، سطوح اضطراب را در خود کاهش دادند. هر دو گروهی که ماچا مصرف کردند، شاهد بهبودی در تمایلات افسردگی خود بودند. با این حال، افراد درگیر در این مطالعه، بزرگسالان سالم بودند، نه افرادی که افسردگی یا اضطراب در آن‌ها تشخیص داده شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)
  • شناسه یکتا مهمترین راهکار برای مقابله با عوامل اقتصاد پنهان
  • استفاده از راهکار‌های اصولی و فنی به جای قطع اینترنت در زمان کنکور
  • محدودیت وزن وسایل در پرواز
  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • پرواز مشهد مقدس از فرودگاه اردبیل دایر شد
  • قیمت بلیط استانبول به تبریز مرداد 1403
  • قیمت جت شخصی چند؟
  • خرید جت؛ جنجال بر سر یک قانون ۲۰ ساله!
  • اعزام کاروان‌های المپیک و پارالمپیک به پاریس با پرواز داخلی