Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد جواد ظریف وزیر امرو خارجه کشورمان  که برای شرکت در کنفرانس رایسینا در دهلی نو به سر میبرد، امروز در این کنفرانس سخنرانی کرده و پیرامون اتفاقات اخیر در منطقه و ایران نکاتی را بیان کرد.

ظریف سخنان خود با اشاره به رویکرد ایالات متحده آمریکا به منطقه، گفت: رویدادهای اخیر بازتاب بسیار ناراحت‌کننده یک مشکل جدی در طرز فکر آمریکا درباره منطقه ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اول از همه این که آن‌ها از زاویه دید خودشان به همه چیز نگاه می‌کنند نه از زوایه دید مردم این منطقه.

وی ادامه داد: وقتی آن‌ها یک سردار مورد احترام را در عراق ترور کرده و از اقتدار خاک عراق تخطی کردند، همان طور که وزیر امور خارجه پمپئو در پیامی توییتری نوشت، فکر می‌کردند که مردم در خیابان‌های بغداد و تهران پایکوبی خواهند کرد. او [ویدیوی] یک جمع کوچکی را انتخاب کرد و این پیام را در توییترش منتشر کرد که ما منطقه را از او[سردار سلیمانی] راحت کرده‌ایم و مردم شادمانی می‌کنند.

ظریف ادامه داد: این نشان دهنده دو چیز است که بسیار خطرناک هستند و وقتی باهم ترکیب شوند خطرناک‌تر هم می‌شوند. نادانی و گستاخی. وقتی کسی یک نادان گستاخ یا یک گستاخ نادان می‌شود، تبدیل به یک فاجعه می‌شود، به ویژه این که قدرت زیادی در اختیارش باشد. این‌ها موجب شدت بخشیدن به هرج‌ومرج در منطقه ما شده است.

وی گفت: سپهبد سلیمانی تنها نیروی موثر در مبارزه علیه داعش بود و از ترور او جز ترامپ و داعش کسی خوشحال نشد. فقط در ۴۳۰ نقطه هند برای او عزاداری کردند و یادش را گرامی داشتند. تحولات اخیر منطقه نشان دهنده مشکل در نحوه فکر آمریکا در مورد منطقه خاورمیانه است.

ظریف همچنین با اشاره به توییت اخیر ترامپ در خصوص سخنان دیروز بوریس جانسون مبنی بر ضرورت جایگزینی برجام با توافق مد نظر ترامپ گفت: ما توافق برجام را داشتیم. برجام حاصل مذاکره کری، ظریف نبود؛ تعهد دولت آمریکا بود، الان با ذوق زدگی صحبت از " توافق ترامپ" می کنند؟ چه توافقی؟! توافقی که ۱۰ ماه هم طول نکشد؟! یا به اندازه پرواز از کانادا تا آمریکا؟

گلایه ظریف از اروپا

وزیر امور خارجه  با اشاره به برجام و با بیان اینکه ایران طی نامه‌ای در سال 2018 آغاز کننده مکانیزم حل اختلاف برجام بود، گفت کشور های اروپایی ملت های مستقلی هستند اما آنها به تعدات خود عمل نکرده اند.

ظریف تصریح کرد بعد از خروج آمریکا از برجام اروپا به تعهدات خود پایبند نبوده است اما در مقابل ایران کاملا پایبندی خود را نشان داده و اثبات این نیاز به رفتن هیچ دادگاهی ندارد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا بزرگترین اقتصاد را دارد اظهار داشت پس چرا از کشور قلدر آمریکا می‌ترسد و ادامه داد اقتصاد ما بدون اینکه ایران تقصیری داشته باشد در دو سال گذشته دچار خسارت شده است.

 وی تصریح کرد: شرکت های خارجی از ایران رفته اند پس اروپایی ها برجام را نقض کرده اند، آنها اجازه داده اند تا آمریکا زورگویی کند.

وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد ایران یک موضوع در برجام نیست بلکه ایران عضوی از برجام است و بر همین اساس ایران اعلام کرده است که آماده است زمانی که اروپایی های به تعهدات خود عمل کنند ایران به تعهدات کامل خود در برجام خواهد گشت.

ظریف اظهار داشت به دلیل عدم تعهد آمریکا به برجام ما با تراژدی کشته شدن ۱۷۶ نفر روبرو شدیم. به دلیل عدم تعهد آنها اقتصاد ایران با میلیارد ها دلار ضرر مواجه شده است. آیا آنها اماده اند که این ضرر را جبران کنند؟ زمانی که آنها این ضرر را جبران کنند ایران نیز به تعهدات خود باز خواهد گشت.

وزیر امور خارجه کشورمان درباره اوضاع افغانستان بیان کرد: آمریکا در حال مذاکره با طالبان است. که چه کار کند؟ که از افغانستان بیرون برود. آمریکا چه چیزی به عراق آورد؟ ثبات؟ استفاده کردن از عراق برای حمله کردن به یک مقام رسمی مهمان عراق؟ آن حمله یک حمله بی‌جهت بود.

جایگاه آمریکا در عراق

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی همچنین گفت که حضور آمریکا در عراق هیچ سود اقتصادی برای این کشور نداشته است  و مردم عراق خواهان خروج آمریکا از کشورشان هستند.

ظریف تصریح کرد: آمریکا از پایگاه های عراقی برای انجام یک عملیات علیه یک مهمان در این کشور استفاده کردند و مردم عراق از این اقدام راضی نیستند. وی اظهار داشت: ایران در دفاع از خود پایگاه های آمریکا را هدف قرار داد و هیچ تهدیدی علیه سفارت آمریکا در عراق نبود.

این مقام عالی وزارت خارجه ایران اظهار داشت: تهدید دونالد ترامپ برای هدف قرار دادن مراکز فرهنگی ایران یک جنایت جنگی است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران درباره انتقام سخت ایران گفت: ایران پاسخی در دفاع از خود داد. آمریکا عراق را به حمله علیه سفارت‌ها تهدید کرد. اما امروز می‌دانیم که چنین تهدیدی وجود نداشت. آمریکا می‌خواهد از قوانین بین‌المللی خلاصی یابد و به همین دلیل است که از نظام قانون‌مند جهانی حرف می‌زند. رئیس جمهور آمریکا می‌گوید از قوانین بین‌المللی پیروی نخواهد کرد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه  این کشور می‌گوید که اگر ایران می‌خواهد مردمش گرسنه نمانند باید به آمریکا گوش کند. این به مثابه جنایت جنگی است.

گفتنی است که کنفرانس راسینا از روز سه شنبه در دهلی نو در حال برگزاری است.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: پایگاه عین الاسد مکانیسم ماشه جنگ هیبریدی هیثم بن طارق رخشان بنی اعتماد تمساح گاندو سردار حاجی زاده زینب ابوطالبی محمد صادق کوشکی ظریف هند رایسینا کنفرانس پایگاه عین الاسد مکانیسم ماشه جنگ هیبریدی هیثم بن طارق رخشان بنی اعتماد تمساح گاندو سردار حاجی زاده زینب ابوطالبی محمد صادق کوشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۵۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم

  به همین دلیل بود که پس ازحمله رژیم اسرائیل به مکان دیپلماتیک ایران که درنقض آشکار حقوق بین‌الملل و بند۲ منشور ملل متحد صورت گرفت، جمهوری اسلامی با بهره‌گیری ازحق ذاتی دفاع ازخود مبتنی بر ماده۵۱ منشور ملل متحد به آن پاسخ داد و اعلام کرد ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما دربه‌کارگیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین‌الملل درهنگام ضرورت تردید نخواهد کرد؛مسأله‌ای که برخی ازآن به عنوان بهانه غرب برای اعمال تحریم‌های ظالمانه جدید علیه ایران نام برده‌اند، موضوعی که می‌توان فرامتن آن را در شکست نظامی و سیاسی آمریکا و اروپا در دو جبهه جنگ اوکراین و غزه نیز بررسی کرد.آمریکا و متحدان اروپایی‌اش به بهانه تحولات اخیر منطقه که پیروزی ایران را در برابر رژیم صهیونیستی به دنبال داشته، باردیگر به ریسمان پوسیده تحریم آویزان شده‌اند و در نهایت پارلمان اروپا پنجشنبه هفته گذشته قطعنامه‌ای را علیه کشورمان تصویب کرده که در آن، حمله پهپادی و موشکی بی‌سابقه ایران به اسرائیل در اوایل ماه جاری را محکوم کرده، خواستار اعمال تحریم‌های بیشتر علیه نهادهای ایرانی شده است!این قطعنامه هرچند الزام‌آور نیست اما به‌خوبی نشان می‌دهد کشورهای اروپایی می‌خواهندشکست خودرا درجنگ‌هایی که به‌راه انداخته‌اند، ازاین طریق پنهان کنند.این قطعنامه که با اکثریت آرا یعنی۳۵۷رای موافق و۲۰رای مخالف به تصویب رسیده،عملیات وعده صادق ایران به اسرائیل،همچنین حملات انجام‌شده توسط حزب‌ا... لبنان و حوثی‌ها در یمن را قبل وحین این تهاجم محکوم و نقش تهران را در آنچه بی‌ثبات‌سازی خاورمیانه از طریق «شبکه‌ای از عوامل غیردولتی» می‌خواند، مذمت می‌کند.
   
شکل‌گیری نظم نوین منطقه
این اتهام‌زنی‌ها درحالی است که به اذعان صاحب‌نظران غربی، حمله ایران به اسرائیل، عملا نظم نوینی را در منطقه شکل داده که براساس آن، گروه‌های مقاومت در محور تحولات قرار می‌گیرند.این قطعنامه که در جلسه نهایی پیش از انتخابات آتی اروپا به تصویب رسید، تکرار تقاضای قبلی برای قرار دادن سپاه‌پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی شناخته‌شده اتحادیه اروپا را در خود دارد و همچنین خواستار اضافه شدن کل حزب‌ا... به این فهرست شده است.
   
تحریم پوششی برای مخفی کردن شکست
اما این فقط اروپایی‌ها نیستند که شکست خود در برابر تهران را با سیاست تحریم می‌پوشانند. آمریکا نیز تحریم‌های بیشتری علیه ایران صادر کرده که فروش پهپادها و کالاهای ایرانی ازجمله استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را هدف قرار می‌دهد.همزمان، انگلیس نیز شش نام جدید مربوط به افراد و سازمان‌های بخش دفاعی جمهوری اسلامی را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است.در بیانیه روز پنجشنبه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد جزئیات این تحریم‌های جدید آمده است: «آمریکا امروز تحریم‌هایی علیه ۱۶نهاد و هشت فرد وضع می‌کند، همچنین پنج کشتی و یک هواپیما را به عنوان دارایی‌های مسدودشده شناسایی می‌کند که تجارت غیرقانونی و فروش هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) در حمایت از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران و توسعه و تدارکات پهپاد رژیم را تسهیل کرده است.»
وزارت خارجه انگلیس هم می‌گوید شش نفر را در ارتباط با تولید هواپیماهای بدون سرنشین ایران در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است. کانادا هم همراه با دیگر بازندگان تحولات اخیر، به راهبرد تحریم علیه ایران پیوسته هرچند به گفته کارشناسان، حجم بالای تحریم‌های اعمالی علیه کشورمان در سال‌های قبل، اقتصاد ایران را در برابر این استراتژی واکسینه کرده است.
   
سقوط دلار همزمان با تحریم‌های جدید
رویترز گزارش داده که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به‌دنبال توافق درخصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند.این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا درصدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.اما آنچه صاحب‌نظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، این است که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایجاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند. به طور مثال همزمان با قطعنامه پارلمان اروپا و تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا، نرخ دلار در کشورمان کاهش پیدا کرد. دلیل این بی‌توجهی‌ها این است که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد ایران در چهار دهه گذشته به‌تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.
   
پروپاگاندای غربی تنها فشنگ در خشاب
رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سال‌های اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.صاحب‌نظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره‌شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سال‌هاست به تحریم‌های غرب عادت کرده و سیاست‌های خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • روستاییان وعشایر جنوب سیستان وبلوچستان خوشحال از باران‌ها اخیر
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!