Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@22:23:03 GMT

مازندران ۲ هزار و ۵۰۰ کشاورز پیشرو دارد

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۲۷۵۴۳

مازندران ۲ هزار و ۵۰۰ کشاورز پیشرو دارد

مدیر هماهنگی و ترویح جهاد کشاورزی مازندران گفت که در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ کشاورز پیشرو در این استان فعالیت دارند که امسال هفت نفرشان به عنوان نمونه ملی معرفی شده و جایزه گرفتند.

همایش تجلیل از نمونه‌های ملی بخش کشاورزی روز گذشته با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری در محل سالن اجلاس سران برگزار شد و در این مراسم از ۱۶۶ کشاورز نمونه و پیشرو تجلیل به عمل آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهنام آقا محمد صادق از تنکابن تولید کننده نمونه گل و گیاه زینتی ، حدیث حمیدیان از بابل در جوجه کشی ، راضیه جباری از سوادکوه شمالی پرورش دهنده کرم ابریشم ، سهیل نعمتی از بابلسر تولید کننده محصولات زراعی سالم و بیولوژیکی ، مهدی بدافشانیان از بابلسر مشارکت کننده در اجرا، احداث  ، بهسازی و آبیاری نوین ، مهران نظری روشن از نوشهر پرورش دهنده ماهی در قفس  و نعمت الله رحمانی از بهشهر تولید کننده برنج پرمحصول کشاورزان نمونه مازندرانی بودند که دیروز از دست رییس جمهوری جایزه اشان را دریافت کردند.

علی طاهری امیری روز چهارشنبه گفت که کشاورزان پیشرو در مازندران تلاش دارند تا در همه زمینه ها از تازه ترین یافته های علمی برای افزایش بهره وری و تولید محصول سالم استفاده کنند.

وی با بیان این که هر ساله کشاورزان نمونه در رشته‌های زراعت ،باغبانی، دام و طیور، آب و خاک، آبخیزداری، امور اراضی، بازرگانی و ترویج  انتخاب می شوند، گفت: تولید محصول سالم، افزایش بهره‌وری آب و خاک، استفاده از روش‌های مدیریت تغذیه، حفاظت از خاک،اجرای روش‌های نوین آبیاری و استفاده از بذر و نهال اصلاح شده تولید داخل از مهم‌ترین شاخص‌های انتخاب کشاورز نمونه ملی است.
طاهری امیری هدف از معرفی کشاورزان نمونه ملی را الگو سازی و توسعه دانش بهره برداری و بهره وری از محصولات کشاورزی برشمرد و افزود : مقدار تولید ،کیفیت ،ضریب تولید در واحد سطح ، نحوه و مقدار مصرف نهاده های کشاورزی به ویژه سموم هم از شاخص های اصلی ارزیابی در انتخاب کشاورزان نمونه است.

وی با اعلام این که نظام نوین ترویج در بخش های مختلف کشاورزی مازندران در حال اجرا و گسترش است ، گفت : کشاورزی فنی و علمی به همراه به کارگیری تجهیزات با هدف مکانیزه شدن کشاورزی مازندران روز به روز در حال توسعه است.

طاهری امیری استان رتبه مازندران را در معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی سوم اعلام و ابراز امیدواری کرد که با توجه به ظرفیت استان ، مازندران به جایگاه اول که شایسته اش است ، دست یابد.

استان مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار هفت میلیون تن ،حدود ۱۱درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

بر اساس گزارش های رسمی ، دستکم ۴۵۰ هزار نفر در مازندران بهره بردار بخش کشاورزی هستند./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۷۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: اقدامات نظارتی در زمینه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی مازندران به ویژه دشت هراز به طور مستمر انجام می‌شود و در همین راستا بیش از یک‌هزار پرونده مرتبط با چاه‌های کشاورزی حوضه آبریز هراز طی کمتر از ۲ هفته تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره‌برداری شد.

سید محمد موسوی با بیان این‌که برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در مازندران به مرز هشدار رسیده است، افزود: بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز مصارف کشاورزی در مازندران از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که ضرورت نظارت بر چاه‌های استان را بیشتر می‌کند و این نظارت در دشت هراز که بزرگ‌ترین دشت کشت برنج کشور است با توجه به تعداد چاه‌ها با جدیت و دقت انجام می‌شود.

وی افزود: حدود نیمی از برنج تولیدی مازندران در دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز کشت می‌شود و بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز کشاورزان این دشت نیز در حال حاضر باید از چاه‌ها برداشت شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که ۴۴ هزار و ۷۷۶ حلقه چاه مجاز در دشت هراز وجود دارد، گفت: از این تعداد ۴۳ هزار و ۴۲۶ چاه مربوط به تأمین آب بخش کشاورزی است. حدود ۳۳ هزار حلقه چاه نیز در این دشت فاقد پروانه هستند.

به گفته موسوی نیاز آب کشاورزی دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز که محدوده حدفاصل بابلرود تا آلش‌رود را در بر می‌گیرد سالانه یک میلیارد و ۲۶ میلیون متر مکعب است که ۳۵۶ میلیون متر مکعب از این میزان نیاز آبی کشتزار‌های دشت هراز از چاه‌ها و مابقی از منابع آب‌های سطحی تأمین می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که نظارت بر برداشت آب از چاه‌ها به طور مستمر انجام می‌شود، گفت: به منظور جلوگیری از برداشت بی‌ضابطه از چاه‌ها، رسیدگی به پرونده‌های مربوط به تعیین تکلیف چاه‌های آمل و محمودآباد و بابل با قید فوریت در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای مازندران قرار گرفت که در روز‌های پایانی سال گذشته طی کمتر از ۲ هفته افزون بر یک‌هزار پرونده مربوط به متقاضیان برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی این حوضه آبریز تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره برداری شد.

وی با بیان این‌که حدود یک هزار چاه کشاورزی در مازندران برای ضابطه‌مند شدن میزان برداشت آب به کنتور حجمی نیز تجهیز شده‌اند، اظهار کرد: ۱۷۰ دستگاه از این یک‌هزار کنتور حجمی روی چاه‌های دشت هراز نصب شده است.

موسوی به ابلاغ شیوه‌نامه توامان مصرف آب و برق به همه شرکت‌های آب منطقه‌ای و توزیع برق استان‌ها از سوی وزارت نیرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: طبق این دستورالعمل مشترکانی که مصرف آب مازاد داشته باشند اگر اضافه برداشت‌شان محرز شود، برق‌شان در طول سال محدود و مشترکانی که فاقد پروانه هستند و از برق استفاده می‌کنند مشمول محدودسازی یا تغییر تعرفه برق می‌شوند.

دیگر خبرها

  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور