Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@03:13:10 GMT

بیش از ۲۷ هزار دهیاری درجه بندی شد

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۲۸۱۰۴

بیش از ۲۷ هزار دهیاری درجه بندی شد

به گزارش روز چهارشنبه سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، ‌مهدی جمالی نژاد افزود: با توجه به اینکه هر دهیاری از درجه یک تا 6 درجه‌بندی می‌شود، ۴۴ درصد از دهیاری‌ها درجه یک، ۲۸ درصد درجه دو، ۱۲ درصد درجه سه، ۸.۵ درصد درجه چهار، هفت درصد درجه پنج و نیم ‌درصد درجه 6 است.
وی تاکید کرد: سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشوربا توجه به اصلاح دستورالعمل نحوه درجه‌بندی دهیاری‌های کشور، ازدفاتر امور روستایی و شوراهای استانداری خواسته تا اطلاعات دهیاری‌های واجد شرایط را احصا و بررسی کرده و طبق فرآیند مندرج در دستورالعمل، برای تعیین درجه و یا ارتقا درجه به این سازمان ارسال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور افزود: دستورالعمل نحوه درجه‌بندی دهیاری‌ها به استناد اصلاحیه «ماده ۴۸ مکرر آیین‌نامه اجرایی تشکیلات، انتخابات داخلی و امور مالی شوراهای اسلامی روستا و نحوه انتخاب دهیار»، مصوب شهریور ماه سال جاری هیات وزیران، اصلاح و  از سوی وزیر کشور به استانداران ابلاغ شده است.
جمالی نژاد گفت: با توجه به تنوع بسیار زیاد سکونتگاه‌های روستایی کشور و به تبع آن روستاهای دارای دهیاری، درجه‌بندی دهیاری‌ها می‌تواند نقش به‌سزایی در ساماندهی و انتظام‌بخشی دهیاری‌ها داشته و نحوه فعالیت دهیاری‌ها، نحوه جذب نیرو، شاخصه‌های انتخاب دهیار، ساختار سازمانی و تشکیلاتی این نهاد، نحوه توزیع منابع و اعتبارات  را نظام بخشد.
وی در خصوص اصلاح ماده ۴۸ مکرر و به دنبال آن اصلاح دستورالعمل نحوه درجه‌بندی دهیاری‌های کشور تصریح کرد : در دستورالعمل جدید، دهیاری‌های کشور علاوه بر شاخص‌های‌ درآمد، جمعیت و وسعت، بر اساس شاخص‌های جدیدی از جمله  مرکزیت دهستان یا بخش (قبل از ایجاد شهرداری در مرکز بخش) و دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا، به درجات (۱) تا (۶) درجه‌بندی می‌شوند.
وی افزود: در دستورالعمل جدید درجه‌بندی دهیاری‌های کشور، امتیازدهی شاخص‌های پیشین تغییر یافته و نحوه امتیازدهی شاخص‌های جدید نیز مشخص شده است که بر این اساس درجه دهیاری‌های کشور با دقت و واقعیت بیشتری تعیین خواهد شد.
رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، درخصوص شاخص‌های جدید درجه‌بندی گفت: پس از تعیین درجه دهیاری‌ بر اساس سه شاخص درآمد، جمعیت و وسعت؛ درصورتی که دهیاری مربوطه مشمول بهره‌مندی از هرکدام از شاخص‌های "مرکزیت دهستان یا بخش (قبل از ایجاد شهرداری در مرکز بخش) " و "دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا" باشد، "یک درجه" به درجه اولیه تعیین شده برای دهیاری اضافه خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: شاخص مرکزیت دهستان یا بخش، براساس آخرین وضعیت تقسیمات کشوری و واقع بودن دهیاری در روستای مرکز دهستان یا بخش تعیین می‌شود و امتیاز ظرفیت گردشگری به روستاهای هدف گردشگری منتخب کارگروه ملی ذیربط، روستاهای دارای بافت با ارزش روستایی که عملیات بهسازی و احیاء در آنها توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پایان یافته‌ باشد و دهیاری‌های روستاهای واقع در جزایر کشور تعلق می‌گیردو حداکثر ارتقاء درجه برای یک دهیاری بر اساس این شاخص، تنها "یک درجه" است.
 

برچسب‌ها وزارت کشور توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت کشور توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور وزارت کشور توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۸۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوب و بد وضعیت بارندگی در کشور/ افزایش و کاهش۱۶ درصدی بارش ها

احد وظیفه افزود: کشور از ابتدای بهار تا ۲ اردیبهشت‌ به‌طور متوسط ۴۳ میلی‌متر بارش دریافت کرد. با توجه به اینکه میانگین بلندمدت بارش طی این بازه زمانی ۳۷ میلیمتر است، بارندگی در سال جاری نسبت به وضعیت نرمال بیشتر بوده و ۱۶ درصد فراتر از میانگین بلندمدت ثبت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال آبی (ابتدای مهر ۱۴۰۱) تا ۲ اردیبهشت‌ماه به‌طور متوسط ۱۶۷ میلیمتر بارندگی در کشور ثبت شده که مقدار نرمال به طور میانگین ۱۹۸ میلیمتر است بنابراین حدود ۱۶ درصد بارندگی کشور نسبت به میانگین بلند مدت کاهش یافته است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به کم‌بارش‌ترین استان‌ها گفت: استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کرده‌اند.

وظیفه ادامه داد: مرکز تا جنوب و جنوب شرق کشور نیز کم‌بارشی‌ قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند. فارس۳۰ درصد، هرمزگان با ۲۸ درصد و کرمان ۲۵ درصد  بارش کمتر از نرمال داشته‌اند.

خنکی هوای کشور تا ۲ درجه سلسیوس

وی با اشاره به وضعیت دمای کشور طی یک هفته گذشته اظهار کرد: از نظر دما شرایط تقریباً مناسبی داشته‌ایم البته در روزهای اخیر شمال غرب کشور سردتر از وضعیت نرمال و نیمه شرقی و جنوبی دما زیر نرمال بوده است.

وظیفه افزود: میانگین کشوری دما ۱.۵ تا ۲ درجه خنک‌تر از شرایط نرمال بوده است البته استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل بین ۴ تا ۵ درجه سلسیوس دما بیش از حد نرمال اما هوا در استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و یزد حدود ۴ تا ۷ درجه سلسیوس سردتر از میانگین بلندمدت و میانگین کشوری ۱.۸- درجه  ثبت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای فروردین تا ۲ اردیبهشت تقریبا عرض‌های شمالی کشور با بی‌هنجاری (آنومالی) دمایی  ۰.۵ تا ۲.۵ درجه سلسیوس مواجه بودند.  شرایط دمایی در استان‌های تهران، قزوین، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، غرب و شمال غرب نرمال و بیش از نرمال بوده است. در عرض‌های جنوبی تقریبا شرایط نرمال دمایی را تجربه کردیم.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: به‌طور کلی طی اردیبهشت میزان بارندگی به‌طور نسبی نسبت به فروردین حدود ۵۰ درصد در بازه بلندمدت کمتر است. توقع داریم میزان بارش در اردیبهشت نرمال با گرایش به بیش از نرمال باشد اما در استان‌هایی مانند قزوین و تهران بارش‌ها به گونه‌ای نیست که کمبود بارش سال آبی جاری ( ۷ ماهه اخیر) را  جبران کند بنابراین استان‌هایی مانند تهران، قزوین، سمنان، خراسان رضوی با تابستانی مواجه می‌شوند که هوا یک تا دو درجه سلیسیوس بالاتر از حد نرمال خواهد بود.

وظیفه در پایان گفت: از سوی دیگر به‌طور نسبی با کم‌آبی شدیدی مواجه می‌شویم چرا که این استان‌ها در حال گذراندن چهارمین سال پی در پی خشکسالی هستند. وقتی آورده آب‌های سطحی کاهش می‌یابد، فشار بر منابع آب زیرزمینی به‌ویژه در استان‌هایی مانند تهران و خراسان رضوی برای تامین آب شرب افزایش می‌یابد. در این شرایط همکاری مردم برای مدیریت مصرف آب از اهمیت زیادی برخوردار است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مدیریت اجرایی استان زنجان خود را مدیون مردم می‌داند
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • شهرداری‌ها در انتظار سهم خود از مالیات
  • حل مسئله پسماند شهرستان دیر نیازمند عزم همگانی است
  • تا آخر خرداد چقدر بارندگی داریم؟
  • افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور
  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا خرداد + وضعیت بارش‌ها در کشور و ۴ استان کم‌ بارش
  • بارش‌های کشور در سال گذشته چطور بود؟/ پاسخ احد وظیفه
  • خشکسالی در کمین این استان‌ها
  • خوب و بد وضعیت بارندگی در کشور/ افزایش و کاهش۱۶ درصدی بارش ها