Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@08:43:33 GMT

پیگیری کاهش سبوس‌گیری از آرد نان لواش در زنجان

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۲۸۶۸۶

پیگیری کاهش سبوس‌گیری از آرد نان لواش در زنجان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان از برنامه‌ریزی برای کاهش سبوس‌گیری آرد برای پخت نان لواش در استان خبر داد و گفت: هر چند تجربه من حاکی از وجود مقاومت برای اجرای این طرح است ، ولی تصمیم برای اجرای این طرح اتخاذ شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، محمدرضا صائینی ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به تدوین برنامه پویش ملی مبارزه با سرطان و بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه اظهار کرد: این برنامه در هفته نخست بهمن ماه  با شعار قابل پیشگیری و درمان بودن بیماری سرطان با خودمراقبتی و امید  انتخاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی استان زنجان با تاکید بر اهمیت داشتن زندگی سالم و باکیفیت تصریح کرد: جالب است، اغلب انسان‌ها از مضرات برخی از تغذیه‌ها و اقدامات اطلاع دارند ولی تمایلی برای اصلاح ابن نوع سبک زندگی از خود نشان نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه استفاده از زور در همه امور جواب نمی‌دهد که نمونه بارز آن استفاده از قلیان است، افزود: انسان برای حرکت در مسیر درست باید به یقین قلبی برسد.

صائینی با تاکید بر تبیین اهداف اجرای برنامه پویش ملی مبارزه با سرطان و بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه گفت: ارائه آموزش به اقشار مختلف جامعه با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود در جامعه از جمله را‌هکارهای پیش‌بینی‌ شده برای پیشبرد اهداف این طرح است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به رد پای تغذیه و عدم تحرک بدنی، چاقی، پرفشاری خون، مصرف دخانی و مواد مخدر، دیابت خطرات شغلی و سوء‌تغذیه در بروز بیماری‌ها اشاره و تاکید کرد: این عوامل پرخطر در بروز بیماری محسوب می‌شوند.

وی با تاکید بر وجود فرهنگ غلط در مورد تاثیر مثبت مواد مخدر در کنترل دیابت افزود: بنویسید و تکرار کنید که این مواد مخدر در کنترل دیابت صحت ندارد که هیچ، بلکه مشکلات جدیدی را هم موجب می‌شود.

صائینی سوء‌تغذیه را از موارد شایع در کشور دانست و ادامه داد: منظور از سوء‌‌تغذیه عدم استفاده درست از مواد غذایی است چرا که یک بشقاب کامل عذایی، باید شامل غلات کامل، میوه و سبزیجات و سبزیجات کامل باشد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان تنوع و تعادل را دو رمز مهم در تغذیه اعلام کرد و گفت: در تغذیه باید از همه مواد غذایی به اندازه و درست استفاده کرد.

وی از برنامه‌ریزی برای کاهش سبوس‌گیری آرد برای پخت نان لواش در استان زنجان خبر داد و گفت: هر چند تجربه من حاکی از وجود مقاومت است، ولی تصمیم برای اجرای این طرح گرفته شده است، ضمن اینکه پاشیدن سبوس به هنگام پخت نان از هیچ جنبه‌ای درست نیست.

صائینی غلات کامل، سبزیجات، میوه‌ها و پروتئین سالم را تعریف و شاخصه یک بشقاب سالم عنوان و تاکید کرد: باید قبول کرد، اجبار در هیچ کاری پیش نمی‌رود و باید روی ذائقه و به دنبال آن فرهنگ مردم کار شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با تاکید بر استفاده درست از مواد غذایی از جمله تخم‌مرغ گفت: متاسفانه این ماده غذایی در برخی موارد به عنوان ماده مضر انگاشته می‌شود که درست نیست به طوری که استفاده از آن به صورت روزانه برای انسان سالم لازم است.

وی از تدوین سند بیماری‌های غیرواگیر در استان زنجان خبر داد و گفت: با تدوین این سند، ثبت بیماری مانند سرطان از آزمایشگاه محور به جمعیت محور تغییر کرده است.

انتهای پیام/73004/ق40

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی سرطان تغذیه زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۸۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد شدید با مراکز سقط جنین غیرقانونی در زنجان صورت می گیرد

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل رفیعی ظهر سه‌شنبه در جلسه شورای اداری استان که در سالن پیامبر اعظم استانداری زنجان برگزار شد، افزود: کارهای فرهنگی در قالب تشکل‌های مردم‌نهاد در خصوص ازدواج و فرزندآوری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه فعالیت خیریه‌های استانی نیز در این زمینه اثرگذار بوده است، ابراز کرد: دستگاه‌های متولی باید با نگاه حمایتی، تسهیل‌گر فعالیت تشکل‌های مردمی در این حوزه باشند.

این مسؤول ادامه داد: به منظور پیشگیری از سقط جنین در استان، کارگروهی تشکیل شد که برنامه‌های آن به صورت جدی در کنار اجرای طرح نفس (نجات فرزندان سالم از سقط) پیگیری شده و این کارگروه با اقدامات سلبی و به صورت جدی با همه مراکز و افرادی که به صورت غیرقانونی در این حوزه فعالیت دارند، برخورد می‌کند.

رفیعی تاکید کرد: مقامات قضائی استان نیز پشتیبانی لازم را دارند که امیدواریم با مجموعه این اقدامات، توقف شیب نزولی جمعیت و افزایش نرخ باروری و جایگزینی جمعیت را در استان شاهد باشیم.

وی به نگرانی‌ها در خصوص فرزندآوری و اجرای قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و یادآور شد: تاکید مقام معظم رهبری و شکل‌گیری گفتمانی در این خصوص، تأثیر مثبتی در جامعه بر جای گذاشت، هرچند اقدامات در ابتدا سرعت لازم را نداشت.

معاون استاندار زنجان با بیان اینکه تعداد ولادت‌ها در استان در سال ۹۷ حدود ۸ درصد و در سال ۹۸ حدود ۱۱ درصد نسبت به مدت مشابه گذشته کاهش یافت، خاطرنشان کرد: از سال ۹۸ به بعد شیب نزولی ولادت در استان متوقف شد که نشانگر توجه مردم به سیاست‌های جوانی جمعیت است که باید اهتمام بیشتری در این خصوص از سوی دستگاه‌ها صورت گیرد.

رفیعی تاکید کرد: نرخ جایگزینی جمعیت در استان در سال ۱۴۰۰ به یک درصد رسید و این سال با ۱۵ هزار و ۲ مورد ولادت، کم‌ترین کاهش این واقعه و در سال ۱۴۰۱ در استان ۱۴ هزار و ۱۵۲ مورد ولادت با کاهش ۵.۵ درصد ثبت شد.

وی یادآور شد: طی سال گذشته نیز ۱۳ هزار و ۹۲۳ مورد واقعه ولادت گزارش شد که کاهش ۱.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته و در این میان شیب نزولی ولادت در استان طبق بررسی آمار سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۲ متوقف شده که این موضوع امیدوارکننده است.

کد خبر 6086518

دیگر خبرها

  • ۷ راه برای اینکه سرکه سیب بیشتری استفاده کنید
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • ۱۶ هزار تن سیر در طارم برداشت می‌شود
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • کاهش ۱۸ درصدی سرقت در پایتخت
  • روتردام در مسیر کاهش مصرف مواد خام تا سال ۲۰۳۰
  • تعداد فوتی های ناشی از گازگرفتی در زنجان کاهش یافت
  • برخورد شدید با مراکز سقط جنین غیرقانونی در زنجان صورت می گیرد