Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا باقری شامگاه چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی با مسؤولان آموزش عالی خراسان جنوبی در بیرجند افزود: متولیان وزارت علوم در دهه ۷۰ آرزو داشتند آموزش عالی به جایگاه واقعی خود در منطقه برسد و امروز این مهم تحقق پیدا کرده است.

وی گفت: اما هر پیشرفتی همراه با آسیب‌هایی است و بزرگنمایی کاستی‌ها نباید منجر به زیر سئوال رفتن زحمات تلاشگران عرصه آموزش عالی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وجود مقالات مطرح از کشور در سطح دنیا بیان کرد: در انتقادات به دستاوردهای علمی نباید جایگاه‌ها مورد تعرض قرار گیرد زیرا برای رسیدن به این نقطه زحمات زیادی کشیده شده است. 

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جهت دهی دانشگاه‌های مطرح کشور از جمله صنعتی شریف تغییر کرده و اکنون ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کنار این دانشگاه فعال شده است که سه هزار و ۲۰۰ فارغ التحصیل در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: ۱۰ سال پیش جذب هیات علمی با سختی‌های زیادی همراه بود اما امروز آمار گرفتیم در استان خراسان جنوبی ۷۰۰ عضو هیات علمی داریم که در جایگاه خود موثر هستند لذا باید این داشته‌های مهم  قدر دانسته شود. 

باقری گفت: وجود ۷۰۰ عضو هیات علمی در یک استان در تراز جهانی نیز بی‌نظیر بوده ولی باید تلاش کنیم از ظرفیت‌های موجود حداکثر بهره‌ را ببریم. 

وی با تاکید بر اینکه یکی از سیاست‌های انقباضی وزارت علوم پیشگیری از توسعه خارج از عرف موسسات آموزش عالی است افزود: البته به معنای آن نیست که هیچ جا مجوز صادر نشود بلکه صدور مجوز با رعایت استانداردها است. 

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به تعطیل شدن ۷۰۰ مرکز علمی کاربردی غیراستاندارد در کشور اشاره کرد و گفت: آنچه در سیاست‌های وزارت علوم به دنبال آن هستیم اصلاح تدریجی امور بدون ایجاد تنش و درگیری است. 

وی اظهار داشت: در شرایط سخت کشور باید بسیاری از مراکز دانشگاهی تجمیع شود و از بیکار شدن افراد پرهیز کرد، نظریه صادر کردن راحت است اما تصمیم‌گیری سخت لذا کشور نیازمند تمهیدات مدیریتی است که پاسخگوی بحران‌های احتمالی باشد. 

 باقری گفت: همواره شعار دولت و تیم مدیریتی وزارت علوم این بوده که سیاست‌ها با تدبیر پیش برود لذا با پرهیز از تنش به دنبال این هستیم که توسعه علمی کشور در فضای آرام دانشگاه‌ها شکل بگیرد. 

وی افزود: اعتقاد جدی ما این است که دانشگاه محیط آکادمیک بوده و در کنار نقد و نظر نباید محیط سیاسی و محل نزاع باشد. 

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه همواره از صدور بخشنامه‌های شتابزده پرهیز کرده‌ایم گفت: حتی تمام بخشنامه‌ها از ادبیات فاخر هم برخوردار است و امکان ندارد نامه‌ای را وزیر امضا کند ولی ویراستار ادبی آن را نبیند. 

وی ایجاد شهرک استادان در جوار دانشگاه بیرجند را تصمیم درستی از سوی هیات امنا دانست و اضافه کرد: تلاش داریم در سایر دانشگاه‌ها نیز چنین شهرک‌هایی را ایجاد کنیم. 

باقری با اشاره به تفاوت بین حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در وزارت علوم و وزارت بهداشت گفت: وزارت علوم در این زمینه از فرصت طرح تحول سلامت استفاده کرده اما در وزارت علوم این موضوع سختی‌هایی را به خصوص برای اعضای هیات علمی جوان به همراه دارد به طوری که یک عضو هیات علمی با حقوق فعلی در تهران نمی‌تواند زندگی کند. 

وی مشکلات پیش آمده برای کشور در چند سال اخیر را مانع اصلاح طرح حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها دانست و گفت: اما این موضوع رها نشده و امیدواریم شرایط آینده از وضع فعلی بهتر شود. 

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها گفت: آیین نامه فعلی سال ۹۵ تصویب شده و نباید کمتر از ۶ سال تغییر کند زیرا معتقدیم با تغییرهای کوتاه مدت فضای روانی اعضای هیات علمی هر روز به هم می‌ریزد اما در این فاصله اشکالات را جمع آوری و اصلاح می‌کنیم. 

وی اظهار داشت: این آیین نامه نسبت به قبل موارد خوبی دارد و بسیاری از اشکالات را برطرف کرده اما ممکن است مطلوب نباشد زیرا به تعداد اعضای هیات علمی نظر وجود دارد و باید برآیند کلی این نظرات را مدنظر قرار دهیم. 

باقری با بیان اینکه در ماده ۵ آیین نامه ارتقا اختیاری به دانشگاه‌ها داده شده است افزود: انتظار می‌رود دانشگاه‌ها متناسب با ماموریت‌هایی که دارند از این اختیارات برای حل مشکلات خود استفاده کنند. 

وی بر تشکیل اتاق فکر در دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: باید دانشگاه محل جوشش باشد و حیطه اختیارات از وزارتخانه به شوراهای دانشگاه برود تا براساس استانداردهای اعلام شده تصمیمات خود را دنبال کنند. 

قائم مقام وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه‌ها باید فکر کنند نه اینکه وزارت علوم برای همه دانشگاه‌ها فکر کند و اگر اینطور عمل کنیم جایگاه دانشگاه‌ها عوض می‌شود. 

وی با اشاره به اقبال جامعه برای انتخاب رشته‌های بازارپسند در دانشگاه‌های کشور گفت: بر همین اساس هر دانشگاهی می‌تواند برای جذب کد رشته تصمیم‌گیری کند و متناسب با سیاست‌های وزارتخانه به دنبال اخذ مجوز باشد. 

باقری از توجه بیشتر به موضوع آموزش در آیین نامه جدید ارتقا خبر داد و گفت: اینکه تاکنون برای پژوهش ارزش قایل شدیم برای آن است که هر معضل اجتماعی نیازمند راهکار علمی است و باید  از دل پژوهش و تحلیل داده‌ها به دست آید. 

وی با تاکید بر اینکه باید به طور جدی جلوی تقلب را در حوزه پژوهش بگیریم افزود: برای موضوع دانشگاه فرهنگیان نیز همواره با آموزش و پرورش در جدل هستیم زیاد اعتقاد داریم این دانشگاه باید به سبکی اداره شود که فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها به مدت ۶ تا یک سال شیوه‌های تدریس را آموزش ببینند نه اینکه چهار سال دانشجو با مدرک دیپلم به این دانشگاه وارد شود، حقوق بگیرد و بعد معلم شود. 

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه به دنبال ساختمان سازی برای دانشگاه‌ها نیستیم گفت: علت این است که برخی دانشگاه‌های پیام نور یا دانشگاه آزاد خالی بوده و باید از ظرفیت‌های موجود استفاده کرد. 

وی درباره جذب دانشجو خارجی اظهار داشت: در شرایط حاضر ترکیه در جذب دانشجو خارجی موفق عمل کرده اما در آسیای میانه با کشورهایی اشتراک‌های فرهنگی، مرز و منافع مشترک داریم که از این ظرفیت برای جذب دانشجو می‌توانیم استفاده کنیم. 

وی بیان کرد: علیرغم آمارهای تحصیل دانشجو خارجی در دانشگاه‌های مختلف کشور اما هنوز دغدغه کیفیت و استانداردها وجود دارد که در برنامه ششم باید ظرفیت موجود به ۷۰ هزار نفر برسد. 

باقری افزود: دانشگاه بیرجند می‌تواند با ظرفیت‌هایی که دارد در آموزش زبان فارسی با کشورهای همسایه در تربیت دانشجو طرح‌هایی را ارایه دهد. 

وی در بخشی از این نشست ضمن ابراز تسلیت برای حوادث اخیر کشور گفت: سانحه هواپیمای اوکراین که مرتبط با جامعه علمی کشور هم بود همه را متاثر کرد و البته برای جامعه دانشگاهی خاطر هم پنداری که دانشجویان و اساتید داشتند سخت‌تر بود که امید است این شرایط را به نحوی بتوانیم ترمیم کنیم.

همچنین امروز (چهارشنبه) با حضور قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پنج طرح عمرانی دانشگاه بیرجند افتتاح و عملیات اجرایی یک طرح دیگر آغاز شد.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 آموزش عالی آموزش و پرورش ادبیات دانشجو علوم تحقیقات و فناوری قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۴۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ دکتر سیدعلی قاسم‌زاده، رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در نشست بررسی مسائل آموزش عالی استان قزوین که در قالب برنامه موسوم به سفر کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت، اظهار کرد: قزوین به سبب نزدیکی به تهران زمینه جذب دانشجویان زیادی از تهران و کرج را فراهم آورده است.

وی آمار دانشجویان مشغول تحصیل در این استان را ۴۳هزار نفر بیان کرد و گفت: ۳۹مرکز آموزش عالی و دانشگاهی اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی در این استان فعال است و همچنین حدود ۱۰۰۰نفر عضو هیئت‌علمی در استان قزوین مشغول به خدمت هستند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) ارزیابی و نظارت را کاری چالش‌برانگیز و طاقت‌فرسا توصیف کرد و افزود: معمولاً در همه استان‌ها مشکلات و موانعی وجود دارد که امکان ارزیابی و نظارت خوب را از هیأت ارزیابی‌کننده می‌گیرد. در استان قزوین هم مشکلات از این دست از جمله دخالت‌ها و مقاومت‌های بیرونی (خارج از حوزه آموزش عالی) وجود دارد.

قاسم‌زاده با بیان اینکه این دخالت و مقاومت‌های خارج از حوزه آموزش عالی در استان قزوین بارز است، گفت: همین چالش گاهی‌اوقات باعث می‌شود نتوانیم به حد مطلوب کیفیت آموزش عالی را تأمین کنیم و بعضی‌وقت‌ها مجبور می‌شویم رویکردمان در حوزه ارزیابی و نظارت را تعدیل کنیم.

وی ادامه داد: به این شکل وادار می‌شویم که از توقعات‌مان بکاهیم تا کم‌کم بتوانیم زمینه بهتر شدن اوضاع و کیفیت آموزش عالی را فراهم کنیم. با این حال در بین مراکز دانشگاهی استان قزوین وفاق و همگرایی خوبی برای بهبود کیفیت آموزش عالی و تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه وجود دارد.

نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با اشاره به موضوع انحلال برخی مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی گفت: بعضی از این مؤسسات به حدی نظر کارشناسی حوزه نظارت و ارزیابی وزارت علوم را قبول داشتند که داوطلبانه به سمت انحلال رفتند. چرا که عمدتاً مقاومتی در چنین مؤسسه‌هایی وجود دارد، اما خوشبختانه این اتفاق اینجا به آرام‌ترین شکل افتاد.

قاسم‌زاده ابراز امیدواری کرد با حمایت‌ها و کمک‌های وزارت علوم نظام آموزش عالی در استان قزوین به یک الگو برای کل کشور تبدیل شود.

وی اضافه کرد: زمانی که مسئولیت دانشگاه را به عهده بگیریم، یکی از گلایه‌های جدی این بود که نظارت بر آموزش عالی در استان قزوین جایگاه ندارد و جایگاه و نیروی انسانی در این حوزه وجود ندارد. به همین دلیل چند نیروی کارآمد به این حوزه اضافه کردیم تا حداقل‌های این حوزه تأمین شود و نظارت که وظیفه ذاتی ماست، محقق شود.

قاسم‌زاده ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاد و حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین فعال شده و گزارش‌های هیأت‌های ارزیاب به وزارت علوم می‌رسد، حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت دانشگاهی در استان قزوین است.

روح‌الله رازینی، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم هم در این نشست گفت: تعدد مراکز نظارتی در حوزه وزارت علوم ‌مطلوب نیست و تضمین‌کننده کیفیت بالای آموزشی و علمی در دانشگاه‌های ما نخواهد بود.

وی اضافه کرد: تسلسل در نظارت کیفیت آموزشی خوب را ضمانت نمی‌کند و حتی در مواردی از بازوهای نظارتی سلب مسئولیت می‌کند، اما به هر حال می‌شود با تقسیم نقش‌ها و وظایف این تسلسل را تا حدودی توجیه کرد. با این حال اصل کار ما توجه به هدف غایی ارزیابی و نظارت در حوزه علمی و دانشگاهی است.

همچنین در حاشیه این نشست رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم و هیات همراه از تالار قزوین شناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بازدید کردند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900193

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • وزیر علوم: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور