Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@04:24:48 GMT

ضرورت بازبینی طرح‌های بازآفرینی شهری

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۳۵۹۲۴

ضرورت بازبینی طرح‌های بازآفرینی شهری

استاد گروه معماری دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی گفت: لازم است طرح‌های بازآفرینی شهری مورد بازبینی قرار گیرد و منطبق با تجارب سایر کشورها و آخرین یافته‌های علمی تدوین شود.

محمدرضا سیدسلیمانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه تفاوت بسیاری بین بافت‌های تاریخی، فرسوده و ناکارآمد شهری وجود دارد، اظهار کرد:  بافت ناکارآمد و فرسوده الزاما دارای ویژگی‌های بافت تاریخی و سنتی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در معماری مدرن امروز طراحی‌های غلط در نقشه ساختمان‌ها موجب ناکارآمدی ابنیه و استفاده نامناسب از مصالح موجب فرسودگی زودرس بنا می‌شود.

استاد گروه معماری دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی با بیان اینکه بافت تاریخی در صورت بی‌توجهی و رسیدگی نامناسب، ممکن است به بافت ناکارآمد و فرسوده تبدیل شود، تاکید کرد: در صورت توجه و بهره‌برداری مناسب، این بافت شهری به یکی از سرمایه‌های پایدار هر شهر تبدیل می‌شود.

سیدسلیمانی ادامه داد: تغییر کاربری در بافت تاریخی باید متناسب با زمان و شرایط موجود باشد، مثل تغییر کاربری حمام‌های تاریخی به زورخانه‌ یا رستوران؛ اینگونه تغییر کاربری برای حفظ اصالت و ساختار بنا و بافت تاریخی موثر است، بنابراین ضروری است طرح‌ها و تغییر مجوزهای کاربری توسط کارشناسانی تدوین شود که ضرورت‌ها و نیازهای جامعه و اصول حفظ ابنیه تاریخی را بدانند.

وی با اشاره به تجارب کشورهای اروپایی در اجرای طرح‌های عمرانی در بافت تاریخی، خاطرنشان کرد: در فرانسه و ایتالیا با طراحی خودروهایی کوچک جهت رفت و آمد در مسیرها و گذرهای بافت تاریخی زمینه حفظ بافت اصلی این نواحی را فراهم آورده‌اند، به عنوان نمونه استفاده از مینی ماینر در این مناطق رواج پیدا کرده است، اما در کشور ایران با اجرای طرح‌های عقب‌نشینی در معابر برای تعریض اقدام می‌شود.

استاد گروه معماری دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی با اشاره به وظیفه مدیریت شهری در قبال بافت تاریخی، تصریح کرد: حفظ و نگهداری، مرمت بخش‌های آسیب دیده، حفظ حریم بصری، توجه به نگهداری خط آسمان بافت تاریخی و جلوگیری از ساخت بناهای بلند در اطراف آن از وظایف مدیریت شهری در این محدوده شهری است. 

سیدسلیمانی با بیان اینکه منظور از توانمندسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری ارتقاء کیفیت مصالح بکار رفته در این بافت، مرمت آن و زدودن غبار و آلایندگی‌ها بر جا مانده بر روی مصالح، است، تاکید کرد: استفاده از مواد نانو جهت حفظ و نگهداری بهتر مصالح، احیاء بخش‌های آسیب‌دیده، احیاء کاربری‌های اصلی و ایجاد کاربری جدید در بناهای کهن و فرسوده از روش‌های معمول در این زمینه است.

وی با بیان اینکه احداث بزرگراه‌ها و اجرای طرح‌های توسعه شهری در محدوده بافت تاریخی به آن آسیب می‌زند، تصریح کرد: بی‌توجهی به حفظ خط آسمان بافت تاریخی، تعریض معابر جهت تسهیل عبور و مرور وسایل نقلیه و ماشین آتش‌نشانی در اجرای طرح‌های توسعهه شهری به بافت تاریخی آسیب می‌زند. 

کد خبر 405331

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهروند حقوق شهروندی مشارکت شهروندان بافت فرسوده بافت تاریخی بافت ناکارآمد شهری دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی معماری شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۵۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به ساخت ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده استان تهران از عملیاتی شدن ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در استان تهران خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهارستان، حسین جنتی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران ظهر امروز در نشست شوراهای اسلامی با محوریت مشارکت مردم در بازآفرینی شهری به میزبانی شهرداری گلستان، با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: با حضور و مشارکت حداکثری مردم شاهد شکوفایی مسکن در استان تهران خواهیم بود.

وی با بیان اینکه زمین برای ساخت مسکن در پروژه نهضت ملی مسکن توسط راه و شهرسازی استان تأمین‌شده است، افزود: شوراهای اسلامی شهرها نقش بسزایی در احیای بافت فرسوده و تولید انبوه مسکن دارند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به ساخت 59 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده استان گفت: بسته‌های تشویقی بسیار متنوعی از سوی دولت برای احیای بافت فرسوده برای مردم در نظر گرفته است.

جنتی با بیان اینکه استان تهران در بازآفرینی شهری رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: اقدامات در بازآفرینی شهری و احیای بافت‌های فرسوده استان تهران باید افزایش داشته باشد و سرعت آن بیشتر شود.

وی به ساخت 500 هزار واحد مسکونی در برنامه چهارساله استان تهران اشاره کرد و افزود: تا کنون ساخت 400 هزار واحد مسکونی در استان تهران عملیاتی شده است.

یک هزار هکتار بافت فرسوده در بهارستان وجود دارد

در ادامه عبدالله نوحی فرماندار بهارستان در نشست شوراهای اسلامی غرب استان تهران به مناسبت روز شوراها با تأکید بر تولید مسکن در شهرستان بهارستان اظهار داشت: در بهارستان عرصه دولتی و منابع طبیعی وجود ندارد.

وی با اشاره به وجود یک هزار هکتار بافت فرسوده در شهرستان بهارستان گفت: شهرداران شهرهای بهارستان می‌توانند در حوزه بازآفرینی شهری به وعده دولت در ساخت مسکن کمک شایانی کنند.

فرماندار بهارستان با استفاده از ظرفیت قانونی بر احیای بافت‌های فرسوده افزود: مردم باید از مشوقات نوسازی و احیای بافت فرسوده مطلع و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

نوحی با بیان اینکه عملکرد شهرداران شهرهای بهارستان در بازآفرینی شهری موردقبول بود گفت: این مهم منجر به اخذ رتبه خوب بهارستان در حوزه بازآفرینی شهری استان تهران شد.

شناسایی 13000مسکن مهرخالی در پرند/تامین زمین 37درصد نهضت ملی

تولید بافت نامتعارف و فرسوده در شهر گلستان متوقف شد

در ادامه سیدمحمد میرزمانی شهردار گلستان با بیان اینکه در بازآفرینی شهری با مشارکت مردم امکان‌پذیر است گفت: برای نخستین بار ضوابط شهرسازی و بازآفرینی شهر را با نظر مردم بومی‌سازی کردیم.

وی به احداث آرامستان شهر گلستان در کمترین زمان اشاره کرد و افزود: 105 هزار مترمربع ابنیه در حوزه‌های مختلف سرانه در شهر گلستان در دست ساخت است.

شهردار گلستان با بیان اینکه در این شهر تولید ثروت نسبت به جمعیت پایین است، تصریح کرد: یک هزار متر طول هدایت آب‌های سطحی و فاضلاب برای برون‌رفت از آب‌گرفتگی در طول 3 سال گذشته انجام گرفته است.

میرزمانی با اشاره به تولید بافت فرسوده در سنوات گذشته گفت: در حال حاضر هیچ‌گونه بافت فرسوده‌ای در شهر گلستان تولید نمی‌شود و نوسازی واحدهای مسکونی با سرعت و مشوق‌های مختلف تداوم دارد.

شهردار گلستان در پایان با بیان اینکه 22 هکتار از اراضی شهر گلستان که در طرح تفصیلی قرار دارد به شهرک صنعتی الحاق شده است خاطرنشان کرد: این امر باعث اعتراض مردم شده است که از مسئولین درخواست می‌شود این مشکل را مرتفع کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی