Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد صادق کوشکی، کارشناس سیاسی در خصوص چرایی فرار محمدرضا پهلوی از ایران در تاریخ ۲۶ دی سال ۵۷ در گفتگو با جام جم آنلاین، گفت: اسناد به جا مانده مانند خاطرات سفرای وقت آمریکا و انگلیس در ایران، یعنی آنتونی پارسونز و سالیوان نشان می‌دهد که این دو سفیر به نمایندگی دولت‌های خودشان از آذرماه سال ۵۷ به شاه ابلاغ کرده بودند که باید ایران را ترک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: آن‌ها تاکید هم کرده بودند که ادامه حضورش در کشور باعث تسریع و جدی‌تر شدن روند انقلاب می‌شود.

کوشکی افزود: خود محمدرضا پهلوی نیز به این نتیجه رسیده بود که دیگر شانسی برای ماندن و حکومت در کشور ندارد. وی تلاش می‌کرد با خروج از کشور حداقل نظام سلطنت را برای ادامه حکومت خاندان خودش از طریق روی کار آوردن فرح پهلوی به عنوان نایب السلطنه و بعد از آن فرزندش هموار کند. به همین دلیل خودش هم مایل به انجام دستور دولت‌های آمریکا و انگلیس بود.

این کارشناس سیاسی بیان داشت: بحث تشکیل دولت جدید مانعی بزرگی بر سر راه رفتن سریع شاه بود، زیرا بعد از دولت غلامرضا ازهاری کسی حاضر به پذیرش مسئولیت نخست وزیری نمی‌شد. محمدرضا با اشخاص زیادی برای این مسئولیت صحبت کرد تا در نهایت شاهپور بختیار حاضر به پذیرش شد.

کوشکی افزود: بعد از طی مراحل قانونی زمانی که نخست وزیری بختیار مسجل می‌شود، محمدرضا کشور را ترک می‌کند؛ درواقع تلاش وی در این جهت بود که با تشکیل شورای سلطنت و روی کار آوردن دولتی با چهره وابسته به جبهه ملی فضای انقلابی را آرام کند.

کوشکی در ادامه گفت: قصد شاه فراری در قدم دوم این بود که با تکیه بر شورای سلطنت به عنوان واسطه برای انتقال حکومت به فرح دیبا و بعد از آن فرزندش رضا، سلطه خاندان پهلوی بر کشور را حفظ کند.

این استاد دانشگاه یادآور شد: روز ۲۶ دی زمانی بود که رای اعتماد مجلس شورای ملی و سنا به شاهپور بختیار داده شد و محمد رضا مجوز خروج از کشور را بدست آورد.

وی درباره فساد اخلاقی و مالی شاه توضیح داد: برای اطلاع از نحوه عملکرد خاندان پهلوی بهترین منبع مطالعات و مرور خاطرات اطرافیان آن‌ها و درباریان است؛ بسیاری از این افراد از ایران خارج شدند و خاطرات آن‌ها در خارج از کشور چاپ شده و، چون این افراد از نزدیک با پهلوی در ارتباط بودند قابل استناد است.

وی همچنین گفت: منبع دیگر اسناد بجا مانده از ساواک است. در این اسناد بخش‌هایی از واقعیت‌های حکومت پهلوی در مورد اعضای دربار چهره‌های وابسته به حکومت وزیران و وکلای مجلس قابل دستیابی است.

این کارشناس درمورد اهمیت این اسناد تاکید کرد:، چون اسناد ساواک صرفا برای جمع‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎آوری عملکرد این افراد و داخل حکومت پهلوی تنظیم شده قابل توجه است. از جمع اسناد ساواک و خاطرات پهلوی می‌شود تصویر نسبتا دقیق از وضعیت حکومت پهلوی در مسائل مالی و اخلاقی بدست آورد.

منبع: جام جم آنلاین

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سفیر آمریکا شاه رفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۵۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر در خصوص حقوق بشر را ندارند

به گزارش همشهری آنلاین، ناصر کنعانی در پیامی در شبکه ایکس نوشت: انتشار تصاویر تأسف‌بار از برخورد خشن پلیس آمریکا با اساتید دانشگاهی حامی فلسطین و معترض به سیاست حمایتی آمریکا از رژیم جنایتکار صهیونیستی، فاصله میان شعار و عمل در رفتار دولت آمریکا را در معرض قضاوت جهانی قرار داده است.

مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهار نظر در خصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند.

کد خبر 847275 برچسب‌ها ایران و آمریکا حقوق بشر

دیگر خبرها

  • حمایت دانشجویان و استادان دانشگاه میبد از ملت مظلوم غزه
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است
  • روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری
  • کنعانی: مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر درباره حقوق بشر را ندارند
  • کنعانی: مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر در خصوص حقوق بشر را ندارند
  • مرور زندگی «آقای خاص» کشتی با روایت فرزاد حسنی
  • فرزاد حسنی «آقای خاص» را روایت می‌کند
  • گلوگاه‌های فساد را ببندید
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد