Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا شکری روانشناس و روان درمانگر،در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،خبر داد: رشته پرستاری حرفه استرس زا و پرتنشی است که از طریق عوامل مستعد شیفت‌های شب از جمله مرگ‌های پیاپی در بخش‌های بیمارستان و رنج و سختی بیماران بروز پیدا می‌کند و در برخی مواقع می‌تواند امتیازمنفی این استرس‌ها از میزان حقوق و مزایا آن‌ها نیز بیشتر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: به طورکلی استرس درمحیط کاری برای پرستاران و نیز سازمان مربوطه می‌تواند مضر باشد و سلامت روان آن‌ها را تحت الشعاع قرار دهد و این افراد نظام سلامت را یک قدم به فرسودگی شغلی نزدیک‌تر کند، به طورکلی اغلب پرستاران بازنشسته، آسیب دیـده‌تر و از کـارافتاده‌تر از سایر افراد جامعه هستند.
او در ادامه بیان کرد: حدود ۷۰ درصد افراد تشکیل دهنده نظام سلامت پرستاران هستند، سربازان سفیدپوشی که به دلیل شرایط سخت شغلی دقت و تمرکز آن‌ها روز به روز روند کاهش را در پی می‌گیرد و در آخر می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را برای افراد در پی داشته باشد.بیشتر بخوانید : عفونت بیمارستانی یکی از مهمترین علل مرگ و میر در بیمارستان‌هاستاین روان شناس ادامه داد: پرستاران بخش‌هایی که مسئولیت‌هایى از جمله سوپروایزرى را داشته و یا در بخش‌هاى پر تنش اورژانس یا آى سى یو و همچنین سى سى یو فعالیت دارند، به نسبت سایر پرستاران و سایر افراد نظام سلامت بیشتر دچار فرسودگى شغلى و کاری مى‌شوند.
شکری افزود: فرسودگى شغلى بیشتردر زنان بروزپیدا می‌کند به طوریکه نخستین آسیب فرسودگى شغلى می‌تواند با آسیب‌های بدنی نظیر: سردرد، کم خوابى و تغییرات و عادت بد غذایى خود را نشان می‌دهد و شاخص هاى هیجانى، نگرشى، روانی خود را نشان دهد، البته این در حالیست که در موارد حاد نیز می‌توانیم شاهد پرخاشگرى، کناره گیرى از دیگران، افزایش مصرف سوء دارو باشیم.
شکری در خصوص فرسودگى شغلى بیان کرد و گفت: پرستاران باید با بروز این نشانه‌ها به روان شناسان مراجعه و با راهنمایى ازآن‌ها روندی رو به کاهش برای مقابله با شرایط بحرانی در پیش بگیرند.  انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پرستار بیمارستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۶۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟» در حال تغییر است، زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامت جسمی و روحی برخوردارند.

به گزارش جام جم، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه۶۰سالگی معتقدند پیری از ۷۵سالگی شروع می‌شود در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شود.  افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود. شرک

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی وسکته راافزایش دهد.برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر درمعرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند ودرمقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمرمی‌کنند. 

بی‌نظمی‌ها در فضای زندگی در تمرکز وتصمیم‌گیری‌فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت،سطح بهره‌وری و انرژی‌فرد راکاهش می‌دهد. ازنظرکارشناسان، رابطه معکوس میان بی‌نظمی وسلامت روان وجود دارد؛ به این معنی که هرچه زندگی شما به‌هم‌ریخته‌تر باشد، سلامت روان شما نیز آسیب‌پذیرتر خواهد بود.

به همین دلیل ازبین بردن بی‌نظمی‌ها،وضعیت سلامت روان شما را بهبود می‌بخشد.  شاید مشکل درهم و برهم بودن وسایل زندگی شما درمقایسه بامشکلاتی همچون تغییرات آب وهوایی، کوویدـــ۱۹ یا تشدید خشونت‌های جهانی ناچیز به نظر برسد اما کارشناسان تاکید دارند نباید از تأثیرات منفی به‌هم ریختگی درفضای زندگی غافل بود و اصلاح این رفتار یک تخلیه صد درصدی برای سلامت روان محسوب می‌شود.

عواقب بی‌نظمی برسلامت روان، بسیار زیاد و قابل توجه است.از جمله این‌که حافظه را مختل می‌کند و منجر به تثبیت عادات غذایی نادرست می‌شود. فراموش نکنید رفع بی‌نظمی‌ها بیش از آنچه تصور کنید بر سلامت روان شما تأثیرات مثبت و قدرتمندی دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از روان تا درمان
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • بازیگر ایرلندی برای حمایت از فلسطین تهدید شد/ خطر شغلی در پیش است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید