Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@03:25:47 GMT

رشد ۵۵ درصدی پیله تر ابریشم نسبت به سال گذشته

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۴۶۲۲۶

رشد ۵۵ درصدی پیله تر ابریشم نسبت به سال گذشته

 «عدیل سروی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه طبق آمارها رقم توزیع تخم نوغان  و تولید کرم ابریشم در ۱۰ سال گذشته بی سابقه بوده است افزود: امسال تمامی استان های کشور در توزیع و تولید کرم ابریشم مشارکت داشته اند به طوری که سال گذشته آمار تولید مربوط به ۲۲ استان کشور بود اما امسال ۹ استان دیگر به این تولید پیوسته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، استان های گیلان، خراسان رضوی، گلستان، خراسان شمالی و  مازندران به ترتیب بیشترین حجم تولید کرم ابریشم کشور را برعهده دارند.

وی اظهار داشت: سال گذشته ۱۷ هزارو ۵۰۰  خانوار در این صنعت فعالیت داشتند که امسال این تعداد به ۲۵ هزار خانوار رسید یعنی هفت هزار و ۵۰۰ خانوار در این صنعت مشغول به کار شدند.

رییس مرکز نوغانداری کشور تصریح کرد: میزان خوداتکایی  صنعت فرش و منسوجات ابریشمی کشور به  تولید داخل امسال به ۴۲ درصد رسید این در حالیست که سال گذشته این رقم نزدیک ۲۸ درصد بوده است.

تولید کشت پاییزه کرم ابریشم پس از ۲۳ سال

سروی گفت: امسال برای نخستین بار پس از ۲۳ سال پرورش کرم ابریشم در سال طی دو مرحله کلید خورد به طوری که بجای یکبار پرورش در سال دو بار پرورش را در ۱۰ استان کشور از جمله گیلان، گلستان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان رضوی ، اصفهان و کردستان انجام دادیم که تاثیر قابل توجهی در تولید این صنعت داشت.

وی دوره پرورش کرم ابریشم را سالانه ۴۵ روز عنوان کرد و گفت: هر ساله این پرورش در مناطق گرمسیری  از اواسط اسفندماه شروع و در مناطق سردسیری مانند کردستان تا تیرماه ادامه می یابد.

وی با بیان  اینکه ۱۷۶ نوغاندار کشور در کشت پاییزه این محصول مشارکت داشتند افزود: این اقدام به تولید اقتصادی این صنعت و کیفیت صنعت فرش کشور کمک می کند.

رییس مرکز نوغانداری کشور درباره نهال توت گفت: امسال ۲۰۰ هزار اصله نهال توت را در کشور توزیع کردیم درحالی که سال گذشته این رقم حدود  ۱۶۵ هزار اصله نهال توت بوده است.

وی ادامه  داد: تلاش داریم برای سال آینده یک میلیون و ۲۱۵ هزار اصله نهال توت در هشت استان عمده کشور همچون گیلان، خراسان رضوی، مازندران، خراسان شمالی ، سمنان، آذربایجان شرقی، همدان، و گلستان تولید و عرضه کنیم.

وی افزود: اکنون قلمه نهال های  توت اماده است و از اواخر بهمن ماه به فراخور اب و هوایی استان ها در اختیار پیمانکاران قرار می گیرد.

به گزارش ایرنا، طبق آمارها۹۰ درصد ابریشم جهان در کشورهای آسیایی تولید می شود و چین با تولید ۱۴۲ هزار تن در رتبه نخست و هند با تولید ۳۲ هزار تن در رتبه دوم جهان قرار دارد و ایران هشتمین تولیدکننده جهان است.
بخش عمده کرم ابریشم با ۳۲ درصد تولید مربوط به استان گیلان است.

صنعت نوغانداری کشور در دهه های ۸۰ تا ۹۰ دچار افول شده بود اما با تصویب هیات وزیران در سال ۱۳۹۳ مرکز توسعه نوغانداری کشور به عنوان متولی این بخش برای اعمال وظایف حاکمیتی، نظارتی و توسعه ای راه اندازی شد.

این مرکز به دنبال اعمال راهکارهای حمایتی برای جلب اعتماد مردم به صنعت نوغانداری کشور است تا نهاده های مورد نیاز این بخش از جمله نهال توت اصلاح شده و تخم نوغان با کمک های یارانه ای تولید شود و با حداقل قیمت در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
 

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی دفتر امور طیور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۶۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری

به گزارش «تابناک» به نقل از سایپانیوز، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا به همراه تنی چند از اعضای هیات مدیره،‌ معاونان و مدیران عامل شرکت های گروه سایپا ضمن حضور در شرکت فولاد مبارکه و بازدید از خطوط تولید، در نشستی با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره این شرکت در راستای انجام تعاملات بیشتر به گفتگو پرداخت.

جواد توسلی مهر در این نشست مشترک گفت: صنعت فولاد صنعت مادر و یکی از زیرساخت‌های مهم تولید کشور است و از سوی دیگر نیز صنعت خودرو نیز پیشران است.

او با بیان اینکه بحث تولید می‌تواند حال مردم را خوب کند و با پرداختن به تولید و تأمین معیشت مردم سایر مشکلات نیز حل خواهد شد و راهکار آن اعتماد به توانمندی های داخلی و ظرفیت خوبی است که در کشور وجود دارد، افزود: شرکت‌های خودروسازی با حدود ۵۵ میلیون نفر سهامدار در بازار سرمایه رو به رو هستند، علاوه بر این ۶۰۰ هزار خانواده در زنجیره تأمین خودروسازی ارتزاق می‌کنند و گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو حدود ۱۰۰ هزار خانواده را شامل می‌شوند که قسمت بزرگی از اجتماع هستند و اگر روند این دو خودروساز در تولید مناسب باشد حال طیف بزرگی از مردم خوب خواهد شد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه در کشور و در دهه ۹۰ ایران خودرو دیزل زیانی ۱۳ برابر سرمایه داشت، افزود: در این شرایط سهامداران برای انحلال شرکت شکایت کرده بودند، سهامداران عمده از جمله ایران خودرو حال خوبی نداشت اما وقتی روند معکوس شد و افزایش و جهش تولید را در دستور کار قرار دادیم، در سال ۹۹ به چهار برابر میزان تولید رسیدیم و سال 1400 به سود خالص سنگین و سال ۱۴۰۱ به ۷ هزار میلیارد سود خالص رسیدیم و به نسبت همین مبلغ، پول به دولت دادیم و می‌توان گفت ۲ همت برای تولید سرمایه‌گذاری شد که حجم زیادی از اشتغال زایی را به همراه داشت.

او با بیان اینکه امسال در سایپا برنامه‌ای در دستور کار داریم که  ۱۰۰ درصد قابل انجام است، گفت: تولید حدود ۶۷۱ هزار دستگاه خودرو را در دستور کار داریم و این آمار در سال گذشته 480 هزار خودرو بوده است که می‌توان گفت در سال جاری ما ۴۰ درصد افزایش تولید را خواهیم داشت.

توسلی با بیان اینکه اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است، ابراز کرد: ما مواد اولیه را از بورس تهیه می‌کنیم و اگر این قیمت توسط دولت مدیریت و نگهداری شود دیگر هر روز نیاز به قیمت‌گذاری خودرو نداریم و بخش عمده مشکلات در این حوزه برطرف خواهد شد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه برای انجام روند اصلاحی، رفتارهای خوبی را شاهد بوده‌ایم، ابراز کرد: امیدواریم تا چند روز آینده نتایج خوبی را از دولت در اصلاح قیمت مواد اولیه دریافت کنیم که بر این اساس تعاملاتمان با زنجیره تأمین از جمله فولادمبارکه بهتر و باعث مناسب تر شدن وضعیت تولید خواهد شد.

او تصریح کرد: استفاده از فناوری‌های نوین،‌ صنایع دانش بنیان، صنایع های‌تک، ایجاد تنوع محصول و افزایش کیفیت مستلزم جهش تولید و اصلاح ساختارهای مالی است که با انجام این امور یقینا سال متفاوتی در صنعت خودرو کشور خواهیم داشت و رکورد دهه 90 شکسته خواهد شد.

توسلی مهر افزود: تعاملات ما با فولادمبارکه در راستای افزایش 40 درصدی تولید خودرو است که افزایش ۴۰ درصدی اعلام نیاز به ورق خودرو در این راستا است.

دیگر خبرها

  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد