Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاهره اعلام کرد به تلاش‌ها برای دستیابی به توافق نهایی پیرامون سد النهضه ادامه می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری فرانسه ۲۴، پس از اینکه کشورهای سودان، مصر و اتیوپی در مذاکرات خود در واشنگتن پیشرفتی حاصل کردند، سامح شکری، وزیر خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد، قاهره قصد دارد به تلاش‌ها با هدف دستیابی به توافق نهایی پیرامون سد النهضه ادامه دهد که متعادل و متوازن است، منافع مشترک سه کشور را تأمین و حقوق مصر و منافع آبی آن را حفظ می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سه کشور شامگاه چهارشنبه در بیانیه‌ مشترکی اعلام کردند، در مذاکرات سد برقی-آبی النهضه که با میانجیگری آمریکا از اوایل ماه نوامبر برگزار شده پیشرفت داشته و به توافق اولیه‌ای درباره آب‌گیری این سد دست یافتند که یکی از آخرین موانع در مسیر امضای توافق نامه جامع است.

طبق این بیانیه کلیه نکات ذکر شده در توافق اولیه در توافق نهایی هم قید می‌شود و راه‌حلی که طرف‌ها در خصوص عملیات آب‌گیری سد به آن دست یافتند این است که این عملیات طی مراحلی  و به صورت تعاونی به خصوص در فصل‌های موسمی یعنی بین ماه ژوئیه و اوت انجام شود.

قرار بود در مذاکرات اخیر طرف‌های ذی‌ربط به توافقی دست یابند اما در نهایت با برگزاری نشست دیگری طی روزهای ۲۸ و ۲۹ ژانویه در واشنگتن برای دستیابی به توافقی جامع پیرامون آب‌گیری و مدیریت سد موافقت کردند.

هانی رسلان، تحلیل‌گر مرکز مطالعات استراتژیک "الاهرام" در قاهره در این خصوص گفت: این توافق اولیه گامی بزرگ و رو به جلو  برای حل بحران سد النهضه است که از یک دهه پیش ادامه دارد. این توافق به درخواست‌های مصر نزدیک است اما بسیاری از مشکلات فنی هنوز برطرف نشده است.

مصر و اتیوپی در خصوص آب گیری مخازن این سد که انرژی آن به ۷۴ میلیارد متر مکعب می‌رسد اختلاف نظر دارند و قاهره نیز از این مسئله نگران است که در صورتی که آب‌گیری سد به سرعت انجام شود ممکن است سهم آبی‌اش کاهش یابد.

مذاکرات ۹ ساله میان قاهره، خارطوم و آدیس‌آبابا در خصوص سد النهضه تاکنون به هیچ توافقی منتهی نشده است و گروه بین‌المللی بحران در ماه مارس هشدار داد که عدم دستیابی به توافق ممکن است به جنگ منجر شود زیرا مصر هر چیزی را که تهدیدی بر تامین آب این کشور باشد را نوعی تهدید موجودیت خود می‌داند.

قرار است تولید انرژی برق در سد النهضه اواخر ۲۰۲۰ آغاز و اوایل ۲۰۲۲ به اوج خود برسد و در این زمان این سد بزرگترین نیروگاه تولید برق در آفریقا با ۶ هزار مگاوات انرژی خواهد شد.

نخستین مرحله از آب‌گیری مخازن سد النهضه امکان تولید برق را فراهم خواهد کرد اما برای کاهش آثار منفی آن بر مصر و سودان در صورت بروز خشکسالی شدید تدابیری اتخاذ خواهد شد.

هنوز در باره سازوکار مراحل بعدی آب‌گیری این سد با هدف پاسخ به نیازهای برق اتیوپی آن هم بدون تأثیر بر دو کشور دیگر در خشکسالی‌های طولانی توافقی صورت نگرفته و مقامات سه کشور در این باره بر سر "تقسیم مسئولیت" توافق کرده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۷۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره هیچ پیشرفتی نداشت

آفتاب‌‌نیوز :

این منبع که شبکه سی‌بی‌اس نام او را فاش نکرد، گفت که دور دوم مذاکرات امروز ادامه خواهد یافت.

برجسته‌ترین نقاط اختلاف هنوز حول محور حمله به رفح و همچنین توقف دائمی جنگ است که اسرائیل قاطعانه با آن مخالف است.

دیروز یک مقام اسرائیلی گفت که حماس با پافشاری بر درخواست توقف جنگ در نوار غزه، مانع از امکان دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه می‌شود.

این مقام اسرائیلی تاکید کرد، اطلاعاتی مبنی بر اینکه اسرائیل با پایان دادن به جنگ در چارچوب توافق مبادله اسرا موافقت کرده یا اینکه تل‌آویو به میانجی‌ها تضمین‌هایی برای توقف جنگ داده است، نادرست است.

حماس روز گذشته اعلام کرد که نمایندگان این گروه برای دستیابی به توافق، با رویکردی مثبت راهی قاهره شدند.

به نوشته العربیه، این جنبش افزود، به دنبال توافقی است که خروج اسرائیل از غزه، بازگشت آوارگان و توافق جدی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان را تضمین کند.

اسرائیل، روز گذشته، به حماس یک هفته مهلت داد تا با پیشنهاد آتش‌بس موافقت کند، در غیر این صورت نیرو‌های اسرائیلی به رفح حمله خواهند کرد.

در همین حال ویلیام برنز، رئیس سازمان «سیا» نیز برای شرکت در مذاکرات مبادله گروگان‌ها و برقراری آتش‌بس در غزه وارد قاهره شد.

به گفته مقامات اسرائیلی، تقریباً ۱۲۹ اسیر اسرائیلی از حدود ۲۵۰ زندانی که در ۷ اکتبر توسط حماس بازداشت شدند، هنوز در غزه هستند.

طبق برآورد‌های اسرائیلی حدود ۳۵ نفر از آن‌ها طی درگیری‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • حماس : به فرمول یک توافق مشخص دست یافته‌ایم
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌ بس
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌بس
  • حماس: به پیش‌نویس یک توافق مشخص دست یافته‌ایم
  • روز نخست مذاکرات آتش بس اسرائیل و حماس پایان یافت+ جزییات
  • فیلم| اسرائیل در دو راهی آتش‌بس یا ادامه جنگ
  • مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره هیچ پیشرفتی نداشت
  • ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است
  • آخرین جزئیات از مذاکرات قاهره/ منابع صهیونیستی: مذاکرات به نتیجه نرسیده است/ منابع مصری: مذاکرات برای رسیدن به توافق ادامه دارد
  • عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست | خواستار ورود دو کشور به عنوان ضامن توافق شدیم