Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجوی هنر و معماری دنشگاه یزد از محصولی جدید به نام خشتانه که تجربه معماری کردن در مقیاس کوچک را محقق می‌سازد، خبر داد.

حافظ خانلکی، دانشجوی هنر معماری دانشگاه یزد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص یک محصول تولیدی جدید گفت: خشتانه یک محصول فرهنگی است که توسط شرکت معماری و گرافیک تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت در سال ۹۳ تاسیس شده و مهمترین فعالیت آن تولید محصولات فرهنگی مرتبط با معماری بومی است. 


خانلکی در ادامه گفت: خشتانه تجربه معماری کردن در مقیاس کوچک را محقق می‌سازد. این محصول که شامل ۱۲۰۰ قطعه خشت پخته با مقیاس یک به ۱۰ در ۲ سانتی متر به همراه ابزار‌های کار در مقیاس کوچک و ترکیبی ویژه جهت ملات خشت‌ها است که این ابزار‌ها شامل ماله، شاقول و ... است.

دانشجوی هنر معماری دانشگاه یزد تاکید کرد: مصالح انتخاب شده جهت ساخت این محصول از مصالح باکیفیت بوده و براساس واقعیت طراحی شده است که از این مصالح میتوان در ساخت دیوار، خاک فشرده منقش با آجر نقش دار و کاشی و ماسه بادی و رنگی استفاده کرد.

وی گفت: استفاده از خاک محل در صنعت ساختمان بدون مصرف انرژی‌های فسیلی به سلامت هر چه بیشتر محیط زیست می‌انجامد. با قرار دادن خاک نمناک محل در داخل قالب و فشرده کردن و کوبیدن آن توسط کوبه تخماق، دیوار خاک فشرده به دست می‌آید. این نوع دیوار نسبت به دیواره‌های خشتی و چینه‌ای از مقاومت بالاتری برخوردار بوده و به دلیل شکل ظاهری راست گوشه از استقبال خوبی برخوردار است. این روش ساخت که سابقه چند صد ساله را در کارنامه اخیر پژوهشکده‌های معماری بومی دانشکده معماری دانشگاه یزد توسط دانشجویان مورد توجه قرار گرفته و با ابداعاتی به اجرا گذاشته شده، که شامل: استفاده از آجر منقش، کاشی معرق، ماسه‌های بادی و ترکیب‌های خاص به جای خاک رس، استفاده از رنگدانه می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: یزد هنر و معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۸۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.


وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دام‌ها با تولید محصول ایرانی
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • درخشش بانوی کماندار یزدی در مسابقات تیراندازی با کمان شانگهای چین
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد
  • سه، دو ، یک «آشپز شو»
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • تولید برنج سالم در شالیزارهای رامسر
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند