Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@21:25:50 GMT

نقش خودی‌ها در تصمیمات ضدایرانی فوتبال آسیا

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۴۹۶۷

نقش خودی‌ها در تصمیمات ضدایرانی فوتبال آسیا

بار دیگر میزبانی ایران در لیگ قهرمانان مورد تهدید واقع شده، اتفاقی که قبلا در مناقشه با عربستان رخ داد و هیچکس هم پاسخگوی تبعات آن نشد. سوال این است که ایرانی‌های حاضر در AFC در این معضل چه کرده‌اند.

به گزارش مشرق، خاطره تلخ گرفتن میزبانی از نمایندگان ایران در برابر عربستانی‌ها به هیچ وجه برای فوتبال ایران قابل قبول نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مهدی تاج و علی کفاشیانی که در AFC سمت رسمی دارند و همواره ادعای رفاقت و لابی با رییس بحرینی کنفدراسیون فوتبال آسیا را داشته‌اند، تاکنون نتوانسته‌اند کاری برای فوتبال ایران در آسیا انجام دهند. مردان پرادعایی که هر روز دم از لابی قوی و رابطه خوب با شیخ سلمان می‌زنند و ظاهرا در این سال‌ها و در عمل فقط حواس‌شان به حق الجلسه‌های دلاری است که از کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا دریافت می‌کنند.

از بعد از جنگ جهانی دوم قرار شده که ورزش جهان اجازه دخالت مسائل سیاسی در رویدادها را ندهد اما فوتبال آسیا و کنفدراسیون فوتبال این قاره تنها نهادهای ورزشی هستند که به راحتی تسلیم فشارها و لابی‌های اعراب علیه ایران شده‌اند. به مرور نیز این وقاحت و بی عدالتی AFC بیش از گذشته شده تا جایی که اکنون قرار است میزبانی از نمایندگان ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا در سال 2020 نیز گرفته شود. این درحالی است که در سال‌های گذشته هیچ مشکل حادی در میزبانی‌های فوتبالی ایران نبوده که AFC  آن را بهانه قرار دهد و چنین تصمیمی بگیرد.

حالا که این اتفاقات در حال رخ دادن است، معلوم نیست آقایان ایرانی عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا  دقیقا چه می‌کنند و چه لابی‌هایی انجام داده‌اند تا از درد تصمیمات مغرضانه لابی اعراب بر گرده‌ی فوتبال ایران بکاهند. به نظر حضور "تاج" و "کفاشیان" در فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا جز گرفتن حق الجلسه‌های دلاری هیچ اثر دیگری نداشته است.

ایران در انتخابات ریاست AFC به شیخ سلمان رای داد تا بتوانند از این راه، روابط خود را با رییس کنفدراسیون آسیا بهتر کنند و لابی‌هایش افزایش یابد. اتفاقی که نیفتاده و نخواهد افتاد، زیرا به نظر فوتبال ایران برای تاج و کفاشیان اهمیت چندانی ندارد که بخواهند بلیت‌شان را در لابی با مدیران کنفدراسیون فوتبال آسیا برای آن بسوزانند.

بیشتر بخوانید:

انصاری فرد: هیچ جا امن‌تر از ایران نیست

مهدی تاج همزمان با تصمیم اخیر کنفدراسیون فوتبال آسیا - علیرغم استعفا از ریاست فدراسیون فوتبال ایران - در سفری به مالزی در جلسات AFC حاضر شده است. این سوال منطقی‌ را باید ایشان پاسخ دهد که در سفر یک هفته گذشته به مالزی با چه کسی و درباره چه موضوعی و با چه دستاوردی برای فوتبال ایران مذاکره کرده است؟

همزمان با سفر تاج به مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا، کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا چنین تصمیمی را علیه فوتبال ایران گرفته، سوال این است که مهدی تاج دقیقا چه تلاشی برای عدم تصویب آن انجام داده است؟ او باید شفاف پاسخ دهد که اقداماتش درباره رفع این تهدید علیه فوتبال ایران چه بوده است؟ 

هیچ ایرانی فراموش نمی‌کند در چند سال کشمکش ایران با کنفدراسیون فوتبال آسیا در خصوص میزبانی ایران از حریفان عربستانی، تاج و کفاشیان هیچ حرکت مثبتی انجام ندادند و تنها کارشان، مصاحبه‌های واهی و سفارشی بود که با رسانه‌های خاص انجام می‌دادند و در آن یادآور می‌شدند که رابطه خوبی با رییس AFC دارند و در حال رایزنی برای حل مشکلات هستند. رایزنی‌هایی که هیچ‌گاه نتیجه نداد.

شاید گرفتن میزبانی از نمایندگان ایران در مقابل عربستانی‌ها تهدید بزرگی تلقی نمی‌شد اما حالا پایه‌ریز تهدیدی جدی برای تحت‌الشعاع قرار دادن ورزش ایران شده است. هیچ بعید نیست با کولی دادن‌های نمایندگان ایران به عرب‌ها، به زودی اجازه شرکت در لیگ قهرمانان آسیا نیز از تیم‌های فوتبال ایرانی گرفته شود.

انتظار می‌رود که نهادهای مرتبط و مدیران ارشد ورزش یک بار برای هیمشه به چگونگی ایفای نقش مهدی تاج و علی کفاشیان در فوتبال آسیا ورود کنند و به جهت سال‌ها حضور این دو در جلسات تصمیم‌ساز فوتبالی آسیا از آنها بخواهند گزارش عملکرد خود برای دفاع از فوتبال ملی ایران را فهرست کنند تا ما نیز امیدوار باشیم که نمایندگانی موثر در فوتبال آسیا داریم. 

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: هواپیمای اوکراینی سردار سلیمانی کنفدراسیون فوتبال آسیا مهدی تاج علی کفاشیان لیگ قهرمانان آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۴۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوری بی‌نقص یک ایرانی در بازی ژاپن و ازبکستان

روز گذشته تیم المپیک ژاپن در جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا، این تیم موفق شد برای دومین بار در طی ۱۱ سال اخیر قهرمانی خودش را جشن بگیرد. سامورایی‌ها با شکست دادن ازبکستان در بازی فینال آن هم با تک گل یامادا در دقیقه ۹۰+۱ موفق شدن پس از قهرمانی در مسابقات سال ۲۰۱۶ که باز هم قطر میزبان بود، قهرمانی خودشان را تکرار کنند.

تاریخچه مسابقات زیر ۲۳ سال آسیا

این مسابقات نخستین بار در سال ۲۰۱۳ به عنوان مسابقات زیر ۲۲ سال تیم‌های آسیایی برپا شد اما در ادامه با تغییراتی که کنفدراسیون فوتبال آسیا اعمال کرد، قرار شد محدوده سنی به ۲۳ سال برسد. تیم المپیک فوتبال ایران در طی ۱۱ سال اخیر هیچ وقت به مراحل پایانی نرسیده و در چهار تجربه خودش سه حذف در مرحله گروهی و یک حذف در مرحله یک چهارم نهایی را تجربه کرده است.

 

چرا ایران در این تورنمنت غایب بود؟

شاگردان رضا عنایتی پس از اینکه در مقدماتی المپیک در گروه چهار تیمی خود ۲ برد برابر افغانستان و هنگ کنگ را جشن گرفتند ولی برابر ازبکستان شکست خوردند و کارشان برای صعود به عنوان تیم دوم به اما و اگر کشیده شد. تیم فوتبال ما از لحاظ امتیازی با مالزی در شرایط کاملاً برابر بود و این موضوع در رابطه با بحث تعداد گل‌های زده و حتی تفاضل گل هم صدق می‌کرد اما با توجه به اینکه ملی پوشان ما کارت زرد بیشتری نسبت به تیم مالزی گرفته بودند، در راه رسیدن به جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیایی و مرحله مقدماتی نهایی المپیک پاریس ۲۰۲۴ کنار رفتند. 

 

با توجه به بازی هایی که در مرحله نهایی انجام می‌شد تصور کرد اگر ایران به دور نهایی صعود می‌کرد، شانس خوبی برای فینالیست شدن داشت.

ژاپن چگونه قهرمان شد؟

ژاپن با حضور گو ویوا سرمربی سابق کاشیما که با شکست دادن پرسپولیس قهرمان لیگ قهرمانان آسیا شد، در گروه مرگ مسابقات نتایج قابل توجهی کسب کرد. سامورایی‌ها ابتدا چین و امارات را شکست دادند اما کره جنوبی با نتیجه ۱ بر صفر در مرحله گروهی آنها را شکست داد تا این تیم به عنوان دوم گروه مقابل قطر میزبان مسابقات قرار بگیرند. آنها در تقابل قطر روز سختی داشتند و در شرایطی که ۲ بر صفر از آنها جلو بودند، ۲ گل دریافت کردند اما در وقت های اضافه موفق شدند به پیروزی ۴ بر ۲ دست یابند و به مسیرشان در نیمه نهایی ادامه دهند. آنها مقابل عراق چندان به دردسر نیفتادند و موفق شدند این تیم را هم با یک پیروزی مقتدرانه شکست دهند. 

 

در بازی فینال هم تجربه بیشتر بازیکنان ژاپنی که برخی از آنها در تیم‌های اروپایی بازی می‌کنند به کمک این تیم آمد. لئو کوکوبو دروازه‌بان این تیم در بنفیکا، ریهیت یاماموتو و جوئل شیما در یونیون سنت ترویدن بلژیک، کین ساتو در وردربرمن و تاکاشی اوشینو در دوسلدورف بازی می‌کنند که همگی در مسیر قهرمانی ژاپن نقشی کلیدی داشتند و می‌توانند نوید یک نسل فوق العاده دیگر را به مردم ژاپن دهند.

ازبکستان بازهم در فینال گل خورد و باخت

گرگ‌های سفید فوتبال آسیا سرمایه‌گذاری بسیار زیادی روی این ورزش انجام دادند و در دو دوره اخیر آنها با آمار بهترین خط حمله و بدون گل خورده به فینال رسیدند که در دوره گذشته مقابل عربستان و در این دوره مقابل ژاپن با دریافت اولین گل متحمل شکست شدند. آنها تیمی داشتند که بسیاری از آنها در سطح اول ازبکستان بازی کرده و حتی در جام ملت‌های آسیا نیز حضور داشتند. عبدالقادر خورسانوف بازیکن ازبکستانی لانس فرانسه و عباسبک فیض الله‌یف مهاجم ۲۰ ساله فوتبال این کشور که با پایان مسابقات آسیا راهی روسیه شد، مهمترین چهره های ازبکستانی بودند که حالا برای دومین بار مقام دوم این مسابقات را به خود اختصاص داده‌اند و برای نخستین بار راهی مسابقات المپیک خواهند شد.

البته بازیکنان ازبکستان در این مسیر کمی هم بدشانس بودند؛ چرا که در بازی نهایی خود مقابل ژاپن در دقیقه ۹۰+۵ صاحب ضربه پنالتی شدند اما سنگربان ۲۲ ساله ژاپنی‌ها در کمال خونسردی و آرامش توانست این توپ را مهار کند و مانع از کامبک ازبک‌ها شود.

چهره های خاص این تورنمنت 

منتظر محمد بازیکن عراقی استقلال تهران که در لیگ بیست و سوم به عنوان بازیکن قرضی در مس رفسنجان بازی می‌کرد همراه با علی جاسم دیگر پدیده فوتبال عراق که در جام ملت‌های آسیا نیز حضور داشت اصلی‌ترین چهره‌های عراق در این تورنمنت بودند. علی جاسم با ۴ گل زده بهترین گلزن مسابقات شد و موفق شدند شیرهای بین النهرین به رتبه سوم مسابقات برسانند تا تحت عنوان سومین نماینده آسیا در المپیک برای ششمین مرتبه راهی این تورنمنت شوند. البته که تیم زیر ۲۳ سال اندونزی که بازیکنانی شاغل در لیگ‌های انگلستان، هلند و پرتغال دارند هم از تیم‌های خاص این تورنمنت بودن که موفق شدند تا نیمه نهایی هم راه پیدا کنند.

دیدار فینال جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا در حالی از ساعت ۱۸:۳۰ امروز جمعه بین تیم های ژاپن و ازبکستان برگزار شد که موعود بنیادی فر داور بین المللی فوتبال کشورمان به همراه سعید قاسمی و علیرضا ایلدروم به عنوان کمک های وی قضاوت این بازی را برعهده داشتند.

قضاوت بدون نقص بنیادی فر و کمک های ایرانی‌اش باعث شد تا کمترین چالش برای آنها در جریان این دیدار حساس شکل بگیرد.

امیدهای ژاپن با برد یک  بر صفر توانستند به مقام قهرمانی این دوره از رقابت ها برسند

 

منبع:ورزش سه

دیگر خبرها

  • داوری بی‌نقص یک ایرانی در بازی ژاپن و ازبکستان
  • خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال
  • خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا برای پرسپولیس و استقلال
  • امیدهای ژاپن قهرمان جام ملت‌های آسیا شدند
  • تیم فوتبال امیدهای ژاپن قهرمان جام ملت‌های آسیا شد
  • اولین حرف های آتیلا حجازی درباره استقلال | من خارج از کشور بودم اما ...|‌ با این شرایط قهرمانی آسیا صد درصد شدنی است
  • سوپرگل فوق العاده دیدنی شهاب زاهدی مقابل گامبا اوساکا از زمین خودی (فیلم)
  • سیل دوبی یا تنش ایران - اسرائیل؛ کدام یک میزبانی را از ایران گرفت؟
  • قضاوت تیم داوری ایران در فینال جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا
  • شکست ائتلاف ضدایرانی