Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به اهمیت تحقق معافیت مالیاتی صنایع دستی، گفت: زمانی که قیمت تمام شده صنایع دستی برای هنرمندان کاهش یابد، قطعاً صادرات در این حوزه رونق بیشتری خواهد گرفت.

«محمدرضا دهقان مهرجردی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا به دنبال ارائه پیشنهاد معافیت مالیاتی صنایع دستی، این امر را راهکاری بسیار مهم در راستای توسعه صنایع دستی خواند و اظهار کرد: زمانی که مالیات ارزش افزوده به  صنایع دستی تعلق گرفت، هنرمندان این حوزه به دنبال گران شدن مواد اولیه‌ وارداتی یا افزایش قیمت تمام شده محصولات، دچار رکود فروش و نارضایتی شدند لذا با توجه به این که معافیت مالیاتی به وی‍ژه مالیات ارزش افزوده برای هنرمندان صنایع دستی می‌تواند توسعه قابل توجهی در بازار این هنرمندان ایجاد کند، موضوع معافیت این بخش از پرداخت مالیات مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به اقدامات قابل توجه انجام شده در زمینه صادرات صنایع دستی نیز اشاره کرد و گفت: قطعاً با کاهش قیمت تمام شده صنایع دستی برای هنرمندان، صادرات در این حوزه نیز رونق بیشتری خواهد گرفت.

دهقان مهرجردی با بیان این که اقتصاد صنایع دستی در گذشته یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد یزد بوده است، اظهار کرد: مشاغل کم آبخواه و پرکاربردی در گذشته مانند نساجی، مس گری، آهن گری، طلاسازی و حرفه‌های متنوعی در یزد اشتغال اصلی مردم را تشکیل می‌دادند که برپایه هنرهای دستی و سنتی دایر شده بودند.

وی صنایع دستی را در بردارنده فرهنگ و آداب رسوم بومی هر منطقه خواند و افزود: صنایع دستی علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و درآمدزایی نقش قابل توجهی در اشاعه فرهنگ و آداب و رسوم‌های هر منطقه دارد، از طرفی جوانان و به ویژه بانوان می‌توانند در این مشاغل سالم و پاک درآمدزایی داشته باشند و به استقلال مالی برسند.

وی صنعتی شدن و ورود تکنولوژی را عامل از بین رفتن و فراموشی برخی از هنرهای سنتی دانست و گفت: قبل از صنعتی شدن، حرفه‌هایی مانند ترمه بافی و زری بافی و انواع منسوجات فاخر و پرکاربرد فعال بودند اما پس از صنعتی شدن، این هنرها کم کم رو به زوال رفتند.

این مسئول افزود: البته این وضعیت پس از ثبت یزد در فهرست آثار جهانی یونسکو، برای هنرمندان و گردشگران تغییر کرد به طوری که دوباره درصدد احیای هنرهای سنتی فراموش شده برآمدند و کارگاه‌های صنایع دستی در کنار ابنیه تاریخی، جزو جاذبه‌های گردشگری استان یزد شدند.

وی در رابطه با اقدامات انجام شده در زمینه توسعه و حمایت از صنایع دستی یزد، اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه اختصاص مناطق پربازدید، مسیرهای پررونق گردشگری و جاذبه‌های تاریخی یزد مانند زندان اسکندر، خانه لاری‌ها، خانه حیران به تولید و فروش صنایع دستی بوده است، همچنین برگزاری ورکشاپ‌ها و رویدادهای صنایع دستی در این اماکن نیز بستری مناسب را برای رونق و توسعه صنایع دستی فراهم کرده است.

معاون صنایع دستی استان یزد در پایان با اشاره به ظرفیت صنایع دستی به عنوان هدیه و سوغات اصلی یزد برای گردشگران، تصریح کرد: گردشگران داخلی و خارجی عمده‌ترین خریداران صنایع دستی هستند و در برگشت به شهرها و کشورهای خود، صنایع دستی را به عنوان سوغاتی از دیار یزد با خود می‌برند که همین‌ها نیز ابزاری تبلیغی برای توسعه گردشگری یزد محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگري معاف مالیاتی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۵۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت احیای هنر نمدمالی در بام ایران برای تبدیل آن به کالای صادرات محور

علیرضا جیلان اظهار داشت: نمد کاربرد‌های زیادی در زندگی روزمره دارد که یکی از مهم‌ترین این کاربرد‌ها به‌عنوان زیرانداز است.

وی افزود: همچنین از نمد در صنایع دیگر مانند پزشکی، هوا و فضا، خودرو، پوشاک و مصنوعات صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استفاده می‌شود.

جیلان تولیدات نمدی را به‌عنوان محصول صادرات‌محور اعلام و اضافه کرد: قرارگیری این محصول در زنجیره ارزش، زمینه‌های ارتقای شهرکرد، شهر ملی نمد به شهر جهانی نمد را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به صادرات نمد چهارمحال و بختیاری به کشور‌های خارجی، یادآور شد: با احیای هنر نمدمالی می‌توان آن را به یک کالای صادرات‌محور تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید

ضرورت جهانی شدن شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد در دستورکار دولتمردان

جیلان بیان داشت: برای احیای صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی به آموزش تخصصی نیاز است.

وی گفت: استادان نمدمالی هم‌اکنون هنر خود را به‌صورت سینه‌به‌سینه به شاگردان آموزش می‌دهند، اما باید این هنر به‌صورت دانشگاهی آموزش داده شود.

جیلان تأکید کرد: همچنین می‌توان هنر نمدمالی را از طریق مراکز فنی‌وحرفه‌ای به علاقه‌مندان آموزش داد.

وی ادامه داد: یکی از ضرورت‌ها برای ارتقای شهرکرد به شهر جهانی نمد استفاده از نمادسازی‌ها بوده که در این زمینه با شهرداری توافق‌هایی برای نمادسازی در کوی نمدمالان شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • ضرورت احیای هنر نمدمالی در بام ایران برای تبدیل آن به کالای صادرات محور
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین