Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی بگیری روز شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در خصوص راهکارهای برون رفت شهرستان هندیجان از مشکلات موجود، اظهارداشت: در ابتدا برای بررسی این مشکلات و شناسایی راهکارها نیاز بود نقاط ضعف و قوت این شهرستان مورد بررسی و برآورد قرار می‌گرفت.

وی افزود: در این رابطه برنامه استراتژی شهرستان بر اساس داده‌های به دست آمده تهیه و تدوین شد تا در نهایت به عنوان برنامه کاری دستگاه‌های اجرایی، مورد توجه قرار بگیرد و توسعه شهرستان با محوریت بخش‌هایی از جمله صنعت صیادی و گردشگری  در مسیر تحقق چشم‌اندازهای تعریف شده قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندار این شهرستان با بیان اینکه طی سال‌های گذشته، توانمندی های هندیجان به دلایل مختلفی مغفول مانده، گفت: با توجه به اینکه هندیجان ششمین شهر استان به لحاظ وسعت محسوب می‌شود، اما جمعیت آن ۴۰ هزار نفر است و این نشان از چگالی پایین در وسعت بسیار زیاد دارد.

بویری با بیان اینکه هندیجان جز پنج شهرستان آخر استان به لحاظ تعداد جمعیت موجود است، گفت: از بین ۴۰ هزار نفر جمعیت فعلی، تعداد ۲۸ هزار نفر جمعیت شهر هندیجان(مرکز شهرستان) و حدود ۱۲ هزار نفر در ۲ بخش مرکزی و چم‌خلف عیسی ساکن هستند.

دریا ظرفیتی که باید در هندیجان مورد توجه قرار بگیرد

رئیس شورای برنامه ریزی شهرستان هندیجان اضافه کرد: بزرگترین و طولانی‌ترین مرز آبی خوزستان و کشور در محدوده هندیجان است که ۹۵ کیلومتر مرز آبی را دربر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این میزان از وسعت مرز آبی برای هندیجان هم چالش و هم فرصت محسوب می‌شود، گفت: این وسعت باید پیش از این زمینه ساز فرصت های اشتغال و رونق صنعت گردشگری در استان می‌شد که متاسفانه کمتر به آن توجه شد.

فرماندار هندیجان ادامه داد: در حال تلاش برای ایجاد زیرساخت‌های این امر جهت رونق این صنعت هستیم که به واسطه آن بخش قابل توجهی از  فعالیت‌های مربوط به انواع قاچاق کاهش پیدا خواهد کرد.

توجه به ایجاد طرح‌های آبزی‌پروری مکانیزه در هندیجان

بویری همچنین یکی دیگر از محورهای توسعه شهرستان هندیجان را صنعت صید و صیادی و رونق حوزه شیلات عنوان کرد و  ادامه داد: حدود ۴۳ درصد از سهم صید کلی استان از دریا، متعلق به شهرستان هندیجان است.

وی به فعالیت ۹۰۰ قایق صیادی در  هندیجان اشاره کرد و گفت: در این بین اشتغال مستقیم چهار هزار نفری را در این صنعت برای شهرستان هندیجان شاهد هستیم.

رئیس شورای برنامه ریزی شهرستان هندیجان با ابراز نگرانی از روبه اتمام بودن منابع دریایی، گفت: این مسئله می‌تواند یک تهدید محیط زیستی برای منطقه قلمداد شود و به همین دلیل باید وابستگی بخش شیلات این شهرستان به دریا را کاهش داد و اقدام به حفظ منابع دریایی جهت بهره‌مندی آیندگان کرد.

وی ادامه داد: در این صورت از دریا به عنوان یک پیوست گردشگری استفاده خواهد شد و در این بین باید به سمت آبزی‌پروری مکانیزه بریم که از جمله آن پرورش ماهی در قفس و تولید آبزی‌پروری در اراضی مستعد است.

اراضی بین دریا و رودخانه زهره بکرترین اراضی آبزی‌پروری 

وی یادآورشد: بر اساس مطالعات انجام شده، هندیجان دارای بکرترین اراضی برای طرح‌های تولیدی حوزه شیلات است که مستعدترین این اراضی، با توجه به دربرگیرندگی آن با مد، بین دریا و رودخانه زهره شناخته شده است.

بویری ادامه داد: به همین منظور چیزی حدود ۶ هزار هکتار در این مسیر و پنج هزار هکتار دیگر در مسیر منطقه بوطاهری برای امر توسعه آبزی پروری پیش‌بینی شده است.

فرماندار شهرستان هندیجان با تاکید بر اینکه این اراضی با پیگیری‌های دولت، در اختیار بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران قرار خواهد گرفت، گفت: در این رابطه با توجه به مطالعات صورت گرفته، جهت اجرای پروژه تعاونی های آبزی‌پروری در مسیر رودخانه زهره، ۳۹۵ هکتار زمین به این تعاونی‌ها اختصاص یافت که دولت برای حمایت از بخش خصوصی مبلغ ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار عمرانی  درنظر گرفته است.

به گفته فرماندار هندیجان تاکنون مبلغ ۴۰ میلیارد ریال از این اعتبارات اختصاص یافته و  تامین مابقی این اعتبارات جهت اجرای پروژه آماده سازی زمین اختصاص یافته از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در حال پیگیری است.

هجوم سرمایه‌گذاران برای مشارکت در طرح‌های اقتصادی
فرماندار شهرستان هندیجان تاکیدکرد:   اجرای پروژه‌های بخش شیلات، در آینده منجر به هجوک حضور سرمایه‌گذاران بیشتری در این شهرستان خواهد شد.

وی یادآور شد:  با توجه به اینکه آماده سازی زیرساخت های اسکه و بندر بحکان در دستور کار قرار دارد؛ قطعا بخش قابل توجهی از این سرمایه‌گذاران در آینده متقاصی فعالیت در بخش گردشگری این شهرستان خواهند بود.  

بویری به چهارخطه شدن جاده بحرکان  اشاره کرد و ادامه داد: در این خصوص اداره کل راه و شهرسازی استان با این تقاضا موافقت کرده است.

وی همچنین یکی از ظرفیت های این شهرستان که می‌تواند به رونق اقتصادی و گردشگری هندیجان کمک کند را بازار کالاهای ملوانی(ته لنجی) دانست و گفت: در این بخش نیز تعداد ۲۰۰ واحد تجاری بر اساس آیین نامه قانونی کالاهای ملوانی در شهر هندیجان فعالیت دارند.

آماده سازی ۱۷ هزار هکتار از اراضی هندیجان برای فعالیت‌های کشاورزی مدرن

فرماندار شهرستان هندیجان همچنین در بخش دیگری از این نشست به طرح کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ۱۰ درصد از این اراضی که شامل ۵۵ هزار هکتار می‌شود در هندیجان قرار دارد که تا کنون ۱۷ هزار هکتار از این زمین ها آماده سازی و تسطیح شده است.

وی ادامه داد: اما این درحالی است که ممکن است سهم هندیجان به ۳۵ هزار هکتار کاهش پیدا کند.

بویری با اشاره به تنش های آبی رودخانه زهره، بیان داشت: تامین آب این اراضی از رودخانه زهره تامین خواهد شد و در تلاش برای پایدار شدن این منبع آبی به منظور اجرایی شدن این بخش از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری هستیم.

با وجود اینکه ذخایر دریایی در هندیجان رو به کاهش است اما صیادی همچنان تنها شغل هندیجانی‌ها به شمار می‌رود.

منطقه بحرکان در جنوب هندیجان از مناطق مهم گردشگری و صید میگوی صورتی و انواع دیگر میگوهای مرغوب منطقه خلیج فارس به شمار می‌رود که در حوزه صیادی هندیجان واقع است.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 پرورش ماهی راه و شهرسازی استان سازمان مدیریت و برنامه ریزی صنعت قاچاق قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۷۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبه سوئیفت ایران از طریق ارز‌های ملی راه‌اندازی شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی ضیغمی؛ رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه افتتاح نمایشگاه توانمندی صادراتی ایران در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران، اظهار کرد: ۱۰۳ کشور برای حضور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

ضیغمی در پاسخ به سوالی در ارتباط با ورود هیئت تجاری از کشور کره شمالی به ایران برای بازدید از این نمایشگاه گفت: این کشور نیز مانند سایر کشور‌ها برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران آمده است.

وی اظهار کرد: کشور‌های دیگری که با ایران در حوزه‌های نفت همکاری می‌کنند، ظرفیت‌های دیگر ایران را نمی‌دانند و حتی بسیاری از کشور‌های دوست و همسایه نیز به ظرفیت‌های صادراتی ایران آگاه نیستند که امیدواریم این نمایشگاه زمینه را برای شناخت ظرفیت‌های صادراتی ایران در بخش‌های دیگری به غیر پتروشیمی، نفت و فولاد بشناساند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی نقل و انتقال پول با دیگر کشور‌ها گفت: در روش‌های پولی و بانکی و شبه سوئیفت اتفاقات خوبی روی داده است و با نزدیک به ۱۰ کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارز‌های ملی انجام می‌دهیم، اما به دلیل محرمانگی درباره آن‌ها تبلیغات نمی‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • اراضی نهضت ملی مسکن برای ۴۰ هزار متقاضی در شهر پرند هنوز تامین نشده است
  • توقیف ۳۲ محموله قاچاق در هندیجان
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • راه اندازی فرودگاه به توسعه میناب کمک می‌کند
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • اولین مرکز مهارت‌آموزی سربازان وظیفه خوزستان راه‌اندازی شد
  • شبه سوئیفت ایران از طریق ارز‌های ملی راه‌اندازی شد
  • راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود