Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان معاون صنایع دستی استان کردستان گفت: در حال حاضر بیش از ۵۷۰۰ صنعتگر کلاش باف در استان کردستان مشغول فعالیت هستند و بالغ بر ۱۱ تعاونی فعال در سطح استان به صورت تخصصی در حوزه کلاش بافی فعالیت می کنند.

خسرو قاضی‌زاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این هنر صنعتی به عنوان یکی از رشته‌های بومی استان کردستان از پتانسیل بسیار بالایی در  زمینه توسعه صادرات برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سپس با اعلام اینکه بیش از ۸۰ درصد (بالغ بر ۴۵۰۰ نفر) تولیدکنندگان کلاش در شهرستان مریوان مشغول فعالیت هستند، عنوان کرد: بیش از ۱۲۰۰ نفر دیگر از این صنعتگران در سایر شهرستان‌های استان اعم از سروآباد، سنندج، سقز، بانه و... به صورت کارگاهی و خانگی مشغول به کار می‌باشند.

قاضی‌زاده افزود: با توجه به تجمع و فراوانی تولیدکنندگان کلاش در شهرستان مریوان و همچنین جایگاه ارزشمند این شهرستان بعنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری ایران، در سال ۲۰۱۸ این شهر با تلاش مسئولین استانی و کشوری توسط شورای جهانی صنایع دستی بعنوان " شهر جهانی کلاش" ثبت و معرفی شد.

معاون صنایع دستی استان کردستان با اشاره به اهمیت ثبت جهانی مریوان به‌عنوان "شهر جهانی کلاش" ادامه داد: این فرصت مغتنم  وظایف مهم و ارزشمندی را بر دوش دستگاه‌های حاکمیتی و سایر دستگاه اجرایی استان و خصوصاً اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار داده تا با تلاش و همت مضاعف زمینه‌های توسعه همه جانبه این هنر صنعت را در کنار توسعه گردشگری شهر مریوان و استان کردستان فراهم آورند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در راستای توانمندسازی شاغلان حوزه کلاش‌بافی استان در سال جاری دو دوره آموزشی ویژه صنعتگران این رشته در شهرستان مریوان برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کلاش بافی استانی فرهنگی و هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۷۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

 معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.


نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.


معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.


به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.


استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.


۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.


رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی فارس در اکسپو تهران
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • پایان رقابت‌های فوتبال روستایی شهرستان مریوان
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود