Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای راهبردی نظام مالیاتی با انتقاد از جزئیات مصوبه کمیسیون تلفیق درباره مالیات بر خودروها و خانه های لوکس گفت: معافیت‌هایی که کمیسیون تلفیق در این زمینه در نظر گرفته موجب شده است این طرح نتواند کسری بودجه را جبران کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدرضا یزدی زاده عضو شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور درباره مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درباره مالیات بر خودروها و خانه‌های لوکس گفت: برخی بهترین ایده‌ها را به شیوه‌ای اجرا می‌کنند که ابتر شود، در حال حاضر کمیسیون تلفیق مجلس املاک تا 10 میلیارد تومان و خودرو تا 1 میلیارد تومان را از مالیات معاف کرده است این یعنی کمیسیون تلفیق در کمال تعجب یک خانه کوچک روستایی را با یک ملک 10 میلیارد تومانی که در شهر واقع است در یک طبقه قرارداده است و هر دو را از مالیات معاف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فلسفه طبقه بندی برای این است که عناصر شبیه  به هم در یک طبقه قرار گیرند اما می‌بینیم که در طرح مالیات بر ثروت این گونه نشده است و اعضا کمیسیون تلفیق باید پاسخ دهند که بر اساس کدام مبنای علمی چنین طبقه بندی غلطی را انجام داده‌اند؟

مدیرکل اسبق پژوهش‎های مالیاتی خاطر نشان کرد: با این معافیت‌هایی که کمیسیون تلفیق برای طرح مالیات بر ثروت در نظر گرفته است این طرح نمی‌تواند کسری بودجه را جبران کند.

*نسبت مالیات بر تولید ناخالص داخلی می تواند حداقل 2 برابر شود

یزدی زاده ادامه داد: در حال حاضر نسبت مالیاتی در کشور که نشان دهنده نسبت مالیات بر تولید ناخالص داخلی است حدود 8 درصد است اما اگر از تمام درآمدهایی که در کشور ایجاد می‌شود مالیات گرفته شود نسبت مالیاتی کشور می‌تواند حداقل به 15 درصد برسد.

وی اضافه کرد: برخی می‌گویند از ثروت نباید مالیات گرفت چون قبلا مالیات آن گرفته شده است اما به این نکته توجه نمی‌کنند که در ایران فرار مالیاتی وجود دارد و حتی اگر فرار مالیاتی هم رخ نداده باشد سرمایه سیستم خود تقویتی دارد و خود آن سرمایه زایش می‌کند چرا که بازدهی سرمایه همیشه از متوسط بازدهی رشد اقتصادی بالاتر است  و این امر حتی اگر تورم وجود نداشته باشد شکاف طبقاتی ایجاد می‌کند.

*کشورهای جهان به سمت مالیات بر ثروت حرکت کرده‌اند

 عضو شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور گفت: آیا ثروت افرادی که پول نقد نگه نمی دارند و سرمایه خود را تبدیل به یک کالای سرمایه ای می کنند مشمول مالیات نیست؟ در حالی که در قرآن حداقل 5 آیه آمده است که بر اساس آن آیات در اموال افراد حقوق دیگران نهفته است؛ علاوه بر این، سایر کشورها پس از بحران اقتصادی سال 2008 به این نتیجه رسیدند که سیستم مالیات بر درآمد کارایی لازم را ندارد و برای تحقق اهداف سیستم مالیاتی باید حتما مالیات بر ثروت نیز از خانوارها گرفته شود.

یزدی زاده با اشاره عدالت اجتماعی و توزیع عادلات ثروت و درآمد که از اهداف یک نظام مالیاتی هستند، گفت: با توجه به شرایط خاصی که کشور دارد نمی‌گویم که تمام جنبه‌های ثروت مشمول مالیات شود چرا که این باعث تلاطم اقتصادی می‌شود اما می‌بایست سراغ سرمایه‌های غیرمولدی برویم که به عنوان لوکس گرایی خودش را نشان می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: برخی ادعا می‌کنند که مالیات بر ثروت  موجب فرار ثروت می‌شود در حالی که ما می‌گوییم کاری به ثروت مولد افراد نداریم بلکه می‌گوییم باید لوکس گرایی مشمول مالیات شود تا افرادی که سرمایه و ثروت را به صورت غیرمولد حبس می‌کنند محدود شوند.

* مالیات بر ثروت موجب فرار سرمایه نمی‌شود

مدیرکل اسبق پژوهش‎های مالیاتی افزود: نرخ‌های که قبلا برای مالیات بر ثروت پیشنهاد شده بود نمی‌توانست سرمایه را فراری بدهد بلکه طرح این بود که ار رفتار قشر ثروتمند درآمد مالیاتی حاصل شود.

 یزدی زاده گفت: پیش بینی من این است که تولید ناخالص داخلی سال آینده ایران چیزی حول حوش 3000 هزار میلیارد تومان است و اگر فقط معادل نسبت مالیاتی پاکستان که 14.5 درصد است از تولید ناخالص داخلی مالیات گرفته می‌شد حدود 450 هزار میلیاد تومان در آمد حاصل می‌شد که در این صورت با مازاد بودجه نیز مواجه می‌شدیم.

وی تاکید کرد: اگر نسبت مالیاتی کشور به نسبت مالیاتی پاکستان برسانیم، بودجه از نفت منفک می‌شود و این نشان می‌دهد که ظرفیت‌های زیادی وجود دارد که می‌توان بدون این که به اقشار ضعیف و تولید فشار بیاید از بقیه مالیات بگیریم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مالیات مجلس شورای اسلامی کمیسیون تلفیق طبقه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۸۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در «جداول بودجه» به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: در جریان بررسی جداول بودجه در کمیسیون تلفیق به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رحیم زارع در جلسه علنی صبح امروز _یکشنبه دهم اردیبهشت_ مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ مربوط به جداول، اظهار کرد: بعد از تصویب بخش اول لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن، بخش دوم لایحه بودجه به مجلس ارائه شد و نمایندگان در کمیسیون تلفیق به بررسی آن پرداختند. با بررسی‌های صورت گرفته ردیف‌ها شفاف و دارای نظم شده و منطبق با احکام و تبصره‌ها است و از طرف دیگر به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است.

وی افزود: در جداول ۷۵ همت اوراق نیاز شده بود که آن را برگرداندیم، همچنین مالیات در برخی استان‌ها به صورت غیرمتعارف افزایش پیدا کرده بود که آن را تعدیل کردیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه تصریح کرد: برای نخستین بار است که مجلس شورای اسلامی جداول را بررسی می‌کند این تجربه اول است با توجه به این‌که سقف منابع بسته شده ما مصوبات کمیسیون‌های تخصصی را از محل جابه‌جایی ردیف‌ها اجرایی کردیم نمونه آن تقویت نیروهای مسلح است که رشد خوبی اعمال شد.

وی گفت: اعتباراتی برای حوزه فرهنگی پیش‌بینی شد، برای دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش نیز اعتباراتی آمده است به موضوع ورزش، آسیب‌های اجتماعی، قانون جوانی جمعیت و راهیان نور نیز توجه شده است. برای حوزه آموزش و پرورش جابه‌جایی در ردیف‌ها صورت گرفت تا ترمیم حقوقی برای خدمت‌گزاران این حوزه و فنی و حرفه‌ای صورت گیرد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ با بیان این‌که در حوزه سلامت پیشنهادهای کمیسیون بهداشت و درمان اعمال شد، گفت: طرح‌هایی که در جدول ۲۰ حذف شده بود را برای استان‌ها آوردیم و اعتباراتی نیز تخصیص پیدا کرد. در حوزه بهسازی روستاها و پرداخت طلب راه‌های روستایی، همچنین ساخت منازل در فراجا و کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز اعتباراتی مدنظر قرار گرفت.

کد خبر 749011

دیگر خبرها

  • در «جداول بودجه» به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • تعیین سقف افزایش اجاره‌بها؟ | جزئیات مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی برای موجران
  • اجرای ۱۶ طرح طبقه بندی مشاغل جدید در کارگاه های گیلان
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟