Web Analytics Made Easy - Statcounter

والدین تلاش می‌کنند فرزند خود را به خوبی پرورش دهند و یکی از بهترین راه‌های پرورش فرزندان، سازگاری آن‌ها با محیط زیست است. مهارت‌هایی که در کودکی به فرزندان خود می‌آموزیم، در بزرگسالی به آن‌ها کمک می‌کند. در ادامه به ۱۰ مهارت می‌پردازیم:

۱. وقت خود را در طبیعت بگذرانید

سفر‌های آگاه‌کننده برای فرزندانتان در دل طبیعت یکی از بهترین راه‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به جای اینکه در خانه بمانید، به پارک بروید، دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی کنید و یا حتی فرزندانتان را به کمپینگ ببرید. در این حالت پذیرفتن عادت‌هایی که با محیط زیست سازگار هستند برای آن‌ها راحت‌تر می‌شود و عشق به محافظت از محیط در آن‌ها پرورش پیدا می‌کند. به طبیعت بروید و به صورت فر دی یا جمعی، زباله‌ها را جمع کنیم.

۲. «آب و غذا» را درست مصرف کنید

به کودکان بیاموزیم که برای جلوگیری از دور ریختن مایعات (شیر، آبمیوه و...)، از آن‌ها در یخچال نگهداری می‌کنیم. مصرف آب در خانواده را کاهش دهید. به کودک خود یاد بدهیم که بستن شیر حین مسواک زدن و دوش گرفتن کار سختی نیست.

۳. کودکان را ترغیب کنید از وسایل حمل و نقل سازگار با محیط زیست استفاده کنند

لازم نیست برای هر سفر کوتاه درون شهر، از ماشین استفاده کنید. به کودکان یاد بدهیم که می‌توانند از پیاده روی و دوچرخه هم استفاده کنند. ما می‌توانیم با رفتار خودمان به کودکان آموزش دهم. به آن‌ها در مورد آلودگی هوا و تاثیری که روی زندگی ما می‌گذارد، بگوییم تا از کودکی مسئولانه با محیط اطرافشان مواجه شوند.

۴. تماشای کارتون و فیلم در مورد صرفه‌جویی و توجه به محیط زیست

کودکان باید بیش از هر کاری بازی کنند و نباید بیش از حد مشغول تلویزیون شوند. اطمینان حاصل کنید که کودک شما در زمانی که تلویزیون می‌بیند مفاهیم محیط‌زیستی را هم تماشا کند. این روشض علاوه بر سرگرمی، تاثیر بالایی بر کودکان دارد تا درک کنند که احترام به محیط زیست به چه معنا است.

۵. بیاموزیم که ما مسئول زباله خودمان هستیم

به کودکان بیاموزیم که مسئولیت زباله خود را بر عهده داته باشند، آن را در طبیعت رها نکنند و یا از ماین به بیروت پرتاب نکنند. افرادی که در بزرگسالی آشغال خود را در خیابان می‌ریزند، در کودکی در زمینه اهمیت دفع زباله آموزش داده نشده‌اند.

۶. این الگو‌ها را به کودکان بیاموزیم

به کودکان یاد بدهیم که به جای استفاده از کیسه نایلونی، از کیسه پارچه‌ای استفاده کنند. بطری آب فلزی داشته باشند و آب آن را پر کنند و از خریدن آب معدنی و مصرف بی‌رویه پلاستیک جلوگیری کنند. همچنین می‌توانید از بطری‌های قدیمی استفاده کنید و هر بار برای رفع عطش آن را پرکنید. وقتی در اتاق نیستید چراغ و لوازم الکترونیکی را خاموش کنید. حتی برای تمیز کردن خانه به آن‌ها بیاموزیم که می‌توانند از طبیعت بهره بگیرند و با سرکه و وش شیرین خانه را تمیز کنند. به کودکان بیاموزیم که طبیعت حتی با روغن‌های متنوع، به سلامت پوست و موی انسان هم کمک می‌کند. مصرف گوشت را کم کنیم وبه کودکان بیاموزیم که یکی از علت‌های جدی گرم‌تر شدن زمین، دامداری‌ها هستند.

۷. به آن‌ها بازیافت کردن را آموزش دهیم

بازیافت کردن کاری است که به میزان قابل توجهی میزان زباله ما را کاهش می‌دهد. به کودکان یاد بدهیم که سطل آشغالشان را جدا کنند و برای زباله‌تر و خشک سطل‌های متفاوتی داشته باشند.

۸. با یکدیگر به باغبانی و کاشت درخت بپردازیم

یک راه مناسب برای پرورش یک کودک آگاه به محیط زیست، آموزش باغبانی است. رشد چیز‌ها در خاک برای کودک یک روش خوب برای قدردانی از طبیعت است. در طول فعالیت می‌توانید از ضایعات بازیافتی کود درست کنید. داخل سطلی کمپوست درست کنید و در مدت کوتاهی کودکان فواید سبزیجات را هم خواهند فهمید. اما حتی اگر به این کار علاقه‌ای نداشتید، حتما باغبانی با کودکان را تمرین کنید. برای روز تولد آن‌ها درخت بکارید.

۹. به آن‌ها منطق DIY را بیاموزیم

DIY یا خودت انجامش بده را برای کودکان جدی بگیریم. برای کودکان می‌تواند شامل بازیافت یا استفاده مجدد از مواردی از قبیل: جعبه مقوایی، رول والت، بطری پلاستیکی و حتی شیشه‌ای باشد. این راه سرگرم‌کننده‌ای برای آن‌ها محسوب می‌شود که در حین آن می‌آموزند، زباله‌ها می‌توانند به یک هنر یا چیز مفیدی تبدیل بشوند. همچنین از سایر والدین کمک بگیرید. می‌توانید با انجام کار‌های جمعی با دوستان کودک این کار را پیش ببرید. تمرینات کاشت درخت یا باغبانی دسته جمعی، ساختن اسباب‌بازی و کاردستی با جعبه‌های مقوایی و بطری‌ها، همه و همه به صورت دسته‌جمعی بسیار موثر است.

۱۰. کم‌تر بخرید یا قرض بگیرید

فقط چیز‌هایی را که واقعاً به آن نیاز دارید خریداری کنید. در مورد خرید لباس برای کودک الگوی صحیحی را برای او ایجاد کنید. هر کارتونی را نخرید و بین دوستان تقسیم کنید و به یکدیگر قرض بدهیم. زیادی از حد لباس نخریم و این کار را برای بچه‌ها عادت نکنیم.       منبع:آینده

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خانواده کودکان تربیت کودک محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۸۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد

ایسنا/مازندران عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با بیان اینکه طی ۲۰ سال اخیر مسائل محیط زیستی اعم از ریزگردها، زباله شهرهای شمالی در ساحل، از بین رفتن جنگل‌ها، زمین خواری، کوه خواری، ماسه خواری و دسترسی زیاد به دریا افزایش یافته، گفت: لازم است مسئولان کشورهای مختلف این مسائل را جدی‌تر تلقی کنند؛ چرا که زمین توان پذیرش جمعیت بیشتر ‌و استفاده و رفاه تصنعی را ندارد.

استادیار گروه آموزشی محیط زیست دانشکده مهندسی عمران دانشگاه نوشیروانی بابل به مناسبت هفته «زمین پاک» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: انسان از ۱۰ هزار سال پیش کشاورزی و یکجا نشینی و توسعه شهرها را شروع کرد که حدود ۳۰۰ سال پیش وارد انقلاب و دوره صنعتی شد و به طور خاص بعد از جنگ جهانی دوم وارد دوره جدیدی شد و عصر جدیدی شروع شد که ۲۰۰ سال پیش وجود نداشت.

عزیر عابسی تصریح کرد: این عصر جدید با افزایش جمعیت به شدت زیاد انسان از ۱ به ۸ میلیارد و افزایش سطح رفاه و بهداشت‌ انسان که همه و همه در پی آن مصرف بالای آب، انرژی، تغییر کاربری اراضی و تولید زباله را نیز به همراه داشته روبرو شد.

وی با اشاره به اینکه به گفته بسیاری از افراد در گذشته این مشکلات وجود نداشت که کاملا درست است، خاطرنشان کرد: در قدیم پلاستیک نبود، نوشیدنی‌ها در ظرف‌های یکبار مصرف استفاده نمی‌شد، زباله‌های الکترونیکی اصلا وجود نداشت.

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل ادامه داد: این موارد مسائل هزاره جدید، سده جدید و شاید حتی طی۳۰ سال اخیر است که باعث فشار زیاد به طبیعت شده است.

وی افزود: زباله‌هایی که طبیعت نمی‌تواند در خود جذب و هضم کند، منابع آبی که دیگر طبیعت برای فعالیت‌های کشاورزی و صنعتی ندارد همچنین منابع سوختی که از اعماق زمین خارج و وارد اتمسفر می‌شود موجب گرمایش زمین شده است.

عابسی با اشاره اینکه دوره جدید، دوره‌ای است که زمین تحت فشار است و نیاز به حمایت دارد، افزود: باید ۸ میلیارد انسانی که روی کره زمین زندگی می‌کنند متوجه شوند که رفتار سنتی و غلط را عوض کنند و آموزش متناسب و مدرن ببینند.

این محقق، پژوهشگر و استاد محیط زیست تاکید کرد: بچه‌هایی که با موبایل، باتری و لوازم الکترونیکی در ارتباط هستند باید بدانند که این موارد بعد از چند سال به بدترین و خطرناک‌ترین نوع زباله به دلیل وجود سرب و جیوه تبدیل می‌شوند.همچنین تا می‌توانند از مصرف پلاستیک پرهیز کنند و اگر استفاده کردند به گونه‌ای باشد که وارد روند بازیافت شود.

وی افزود: فرهنگ سازی، آموزش و فهمیدن تغییری که اتفاق افتاده را حتما باید به نسل جدید دانش‌ آموزان و دانشجویان آموزش داد چرا که جای این آموزش به شدت خالی است.

عابسی با بیان اینکه درسی در دوره دوم متوسط به نام شناخت انسان و محیط زیست وارد شد که خیلی دیر است، تصریح کرد: چون این آموزش‌ها باید از دبستان شروع شود و در دانشگاه هم همین درس اختیاری است و به همین دلیل خیلی از فارغ التحصیلان مقطع دکتری موارد بسیار ساده محیط زیست را نمی‌دانند در حالی هر بچه‌ای در اروپا در حال آموزش دیدن موضوعات مختلف محیط زیستی است.

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره اینکه آموزش خیلی خیلی مهم است، ادامه‌داد: متاسفانه آموزش‌ها هنوز به صورت مبسوط شروع نشده و تصمیات خیلی ساده‌ای گرفته شد و بیشتر خانواده‌ها خودشان آموزش‌های لازم را به فرزندانشان می‌دهند.

وی افزود: شبکه‌های مردم نهاد نیز با اجرای برنامه‌های مختلف در این راستا کمک می‌کنند اما بنا به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، مسئولان، مدارس و دانشگاه کوتاهی کرده و برای آموزش و حل معضلات ورود نکرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد