Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمزه خلیلی صبح شنبه در نشست شورای حفظ حقوق بیت‌المال گیلان با موضوع پیشگیری از تخریب ابنیه تاریخی با تأکید بر لزوم حفظ میراث گذشتگان، اظهار کرد: تخریب ابنیه تاریخی محوطه اداره ماهیان خاویاری بندر کیاشهر باید به صورت جدی پیگیری شود.

وی با بیان اینکه هر فردی که در زمینه به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و موجب ایجاد خسارت به این ابنیه تاریخی شده است باید پاسخگو باشد، افزود: طرحی در راستای بازسازی این بناهای تاریخی باید تهیه و تدوین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کل دادگستری گیلان در ادامه با تأکید بر لزوم تعیین زمانبندی یک ماهه برای اجرای این طرح، گفت: دستگاه قضائی در اجرای این پروژه از جنبه‌های حقوقی و قضائی و از سازمان‌های متولی حمایت خواهد کرد.

میراث فرهنگی حق هزینه کرد برای آثار تاریخی در تملک دستگاه‌های دولتی را ندارد

در ادامه این نشست نیز مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با ارائه گزارشی از وضعیت آثار و ابنیه تاریخی استان، اظهار کرد: گیلان با آثار طبیعی همچون کوه و دریا شناخته می‌شود این در حالی است که این استان دارای بیش از هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی است.

شهرود امیر انتخابی با اشاره به جایگاه چهارم استان گیلان از نظر تراکم آثار تاریخی در سطح کشور، افزود: شرایط جوی استان گیلان و همچنین میزان رطوبت موجود در این استان یکی از عوامل تخریب آثار و ابنیه تاریخی است.

وی در ادامه با بیان اینکه محدودیت‌های مالی و منابع انسانی تخریب این آثار را دو چندان کرده است، تأکید کرد: نیازمند توجه بیشتر مسئولان کشوری و استانی در راستای حفظ و مرمت آثار هستیم.

امیر انتخابی با اشاره به اینکه از تعداد ۵۲۷ بنای تاریخی ثبت شده تنها ۵۶ بنا در اختیار اداره کل میراث فرهنگی گیلان است، تصریح کرد: ۲۲۰ اثر در مالکیت ارگان‌های دولتی است و بر اساس ماده ۹۸ قانون برنامه پنج ساله ششم کشور، اداره کل میراث فرهنگی استان از هزینه کرد برای مرمت بناهای مذکور منع شده است.

وی افزود: اداره کل میراث فرهنگی گیلان حتی در صورت وضعیت اضطراری برای هر کدام از ۲۲۰ بنای تاریخی تحت تملک ارگان‌های دولتی، به لحاظ قانونی مجاز به هزینه کرد و اجرای فعالیت مرمتی و رفع خطر نخواهد بود.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه مجموعه ابنیه تاریخی ماهیان خاویاری بندر کیاشهر میراثی ملی است که در زمان قاجار جهت استحصال خاویار به یک شرکت روسی اجاره داده شده بود، گفت: این مجموعه ارزشمند در زمینی به مساحت ۷ هکتار احداث شده و بیش از ۱۱ بنای تاریخی در آن موجود است.

کد خبر 4828317

منبع: مهر

کلیدواژه: دادگستری گیلان میراث فرهنگی قاسم سلیمانی سردار سلیمانی بارش برف شهرکرد بوشهر ایلام سیل سیستان و بلوچستان سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گرگان تعطیلی مدارس قزوین سپاه پاسداران خطبه های نماز جمعه راهپیمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۸۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس

به گزارش خبرگزاری مهر، اسدالله عباسی در جلسه هماهنگی افتتاح مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس گیلان، نقش موزه‌های دفاع مقدس در بازگو کردن فداکاری‌های رزمندگان اسلام برای نسل جدید را بسیار مؤثر دانست و اظهار کرد: برای حفظ آثار و ارزش‌های شهدا، این مجموعه را باید در حوزه مادی و معنوی غنا ببخشیم تا جوانان، نوجوانان، دانش آموزان، دانشجویان و مردم از آن استفاده کنند.

وی با تأکید بر برنامه دشمن برای کمرنگ جلوه دادن فرهنگ ایثار و شهادت در کشور در طرق مختلف از جمله فضای مجازی و جنگ نرم افزود: در قالب برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی باید فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه گسترش و رواج دهیم زیرا تنها راه پیشبرد اهداف انقلاب و سربلندی این نظام توجه به سیره و روش شهدا است.

استاندار گیلان با اشاره به اهتمام مسؤولان برای ساخت موزه دفاع مقدس در گیلان بیان کرد: گیلان مهد شهیدان و سرداران در دوران دفاع مقدس است که هر کدام گنجینه و دانشگاه معرفت هستند ولی افتتاح موزه دفاع مقدس در گیلان به نسبت سایر استان‌ها با تأخیر آغاز شد، لذا باید با جدیت تمام آن را افتتاح کنیم.

عباسی با بیان اینکه تقدیم هشت هزار شهید در گیلان، نشان‌دهنده ولایتمداری مردم این استان در طول ۴۵ سال گذشته است، گفت: در دوران دفاع مقدس مردم گیلان رزمندگان گیلانی، سرداران دلاور جبهه‌های حق علیه باطل بودند که با ایثار خود باعث سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی و جهان اسلام شدند.

وی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس تصریح کرد: باید در کنار ظرفیت‌های ملی از ظرفیت و متخصصان استانی هم برای ساخت موزه دفاع مقدس در گیلان نهایت بهره را برد زیرا باید فضای ساختاری و محیطی موزه دفاع مقدس متفاوت از دیگر موزه‌های دفاع مقدس کشور باشد.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه توجه به زیست بوم گیلان یک اصل برای در احداث موزه دفاع مقدس باشد، گفت: به زیست بوم گیلان در ساخت موزه دفاع مقدس گیلان باید توجه شود از این رو انتظار دارم موزه دفاع مقدس ساخته شده حال و هوای دوران دفاع مقدس را برای ما تداعی کند.

گفتنی است، مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس گیلان در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در مسیر ورودی اصلی به استان گیلان و شهر رشت در حال احداث می‌باشد که فاز اول این پروژه ۲ هزار متر مربع زیربنا و یک هکتار محوطه دارد و در سوم خرداد ماه سال جاری توسط رئیس محترم جمهور به صورت ارتباط تصویری همزمان با پنج استان دیگر افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6088001

دیگر خبرها

  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • لزوم توجه ویژه مسئولان به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)