Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:57:15 GMT

زنگ خطر برای کاهش صادرات نفت

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۸۵۲۲

زنگ خطر برای کاهش صادرات نفت

وزارت خزانه‌داری آمریکا چین را تهدید کرده که اگر واردات نفت از ایران را متوقف نکند، با تحریم رو به رو خواهد شد.

وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته که ما برخی از شرکت‌های حمل و نقل چین را که از ایران نفت خریداری می‌کنند، تحریم کرده‌ایم و همچنان ضمن هشدار به چین یا هر کشور دیگری در جهان که با ایران تجارت می‌کند، آن‌ها را تحریم می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه واشنگتن برای حل مسئله نفت ایران با چین مشورت می‌کرد، مدعی شده که آمریکا درآمد (صادرات) نفت ایران را ۹۵ درصد کاهش داده است. وزیر خزانه‌داری آمریکا تاکید کرده که بخش عمده‌ای از این درآمد نفتی باقیمانده از کشور چین است.

بر اساس ادعای وی، همه شرکت‌های دولتی چینی خرید نفت از ایران را متوقف کرده‌اند و وزارت خزانه داری آمریکا در حال همکاری نزدیک با طرف چینی برای متوقف کردن فعالیت‌های اضافی در زمینه نفت است.

موضوعی که البته به گفته وزیر نفت ایران تازه نیست. «بیژن زنگنه» به ایرنا گفته که خیلی وقت است این صحبت‌ها را مطرح می‌کنند.

آمریکا پیش از این نیز تاکید کرده بود که می‌خواهد صادرات نفت ایران رابه صفر برساند اما در عمل ایران ثابت کرد راه‌های دور زدن تحریم را به خوبی یاد گرفته و صادرات طلای سیاه ایرانی همچنان ادامه دارد،‌ هر چند که به نسبت پیش از تحریم‌ها کاهش داشته است.

اما زنگ خطر اصلی برای نفت ایران،‌ امضای توافق تجاری بین چین و آمریکا است. چین و آمریکا روز چهارشنبه به وقت آمریکا اولین بخش از توافق تجاری خود را نهایی کردند تا راه برای توافقی جامع‌تر و گسترده‌تر که به اختلافات تجاری دیرینه دو اقتصاد بزرگ جهان پایان دهد، باز شود.

بر این اساس، چین توافق کرده تا در ۲ سال آینده ۲۰۰ میلیارد دلار خرید محصولات آمریکایی را افزایش دهد. افزایش واردات چین از محصولات ۴ صنعت، خودرو، قطعات خودرو، هواپیما، ماشین‌آلات کشاورزی، تجهیزات پزشکی و نیمه‌رساناها خواهد بود.

نکته مهم و سرنوشت ساز برای بازار نفت ایران اما در این بند گنجانده شده که بر اساس آن قرار است پکن خرید انرژی از آمریکا را ۵۰ میلیارد دلار افزایش دهد.

افزایش تولید نفت آمریکا در سال‌های اخیر، این کشور را به بزرگترین تولیدکننده نفت دنیا تبدیل کرده است. این موضوع باعث شده تا محموله‌های نفت خام خلیج فارس به کمترین میزان 30 سال اخیر  برای صادرات به آمریکا برسد.

آمریکا به لطف رونق تولید شیل ، محموله‌ها را از خلیج فارس به 30 سال گذشته کاهش داد. اما این تنها تهدید نفت شیل برای نفت خام خاورمیانه و از جمله ایران به شمار نمی‌رود.

آمریکا با تکیه بر تولید نفت شیل،‌ در تلاش است تا به صادرکننده نفت خام تبدیل شود. رویایی که گام‌های اول آن را برداشته و صادرات نفت این کشور به شرق آسیا و اروپا آغاز شده است.

آمارهای منتشر شده توسط آمریکا نشان می‌دهد که تولید روزانه نفت شیل این کشور قرار است هر سال 1.5 میلیون بشکه افزایش پیدا کند و از همین رو این کشور به دنبال بازارهای صادراتی جدیدی است اما از آنجا که روند رشد مصرف انرژی در جهان با این شتاب فزاینده نیست، ‌بنابراین آمریکا به دنبال تصاحب بازار سایر کشورها برای صادرات نفت خود است.

در این راه از یک سو تحریم‌های نفتی کشورهای مختلف از ایران تا ونزوئلا را در دستور کار قرار می‌دهد تا نفت بیشتری از بازار خارج شود و از سوی دیگر در تلاش است تا قیمت نفت نفت آمریکا را در مقابل قیمت سبد نفتی اوپک پایین نگه دارد.

تنش‌های خاورمیانه نیز البته به کمک آمریکا آمده تا آنجا که کارگزاران و معامله‌گران نفت در آسیا به بلومبرگ گفتند کرایه مسیر خاورمیانه به چین در برخی از موارد حداقل ۱۴ درصد نسبت به سفارشهای قبلی افزایش داشته و مالکان به دنبال دریافت نرخ بالاتری برای ورود نفتکش‌ها و بارگیری محموله‌های نفتی در منطقه خلیج فارس هستند.

با توجه به این موارد، فشار جدید خزانه‌داری آمریکا به چین برای توقف واردات نفت از ایران را می‌توان تکه آخر پازل آمریکا برای حضور در بازار طلای سیاه دانست. حال باید دید با توجه به توافق تجاری صورت گرفته بین چین و آمریکا،‌ آیا کشور اژدهای زرد حاضر است یه درخواست آمریکا پاسخ مثبت دهد؟

برچسب‌ها اوپک نفت ایران بلومبرگ نفت شیل واشنگتن وزارت خزانه داری آمریکا ایالات متحده آمریکا خاورمیانه وزارت خزانه‌ داری آمریکا خلیج فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوپک نفت ایران بلومبرگ نفت شیل واشنگتن وزارت خزانه داری آمریکا ایالات متحده آمریکا خاورمیانه وزارت خزانه داری آمریکا خلیج فارس بیژن زنگنه اوپک نفت ایران بلومبرگ نفت شیل واشنگتن وزارت خزانه داری آمریکا ایالات متحده آمریکا خاورمیانه وزارت خزانه داری آمریکا خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۸۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران در سال میلادی گذشته، گفت: سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و همچنین فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک از جمله استراتژی‌های مهم دولت سیزدهم برای رشد صادرات نفت خام بود.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز-سعید ترکاشوند؛ «جعفر قادری» عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی ایران در سال میلادی گذشته اظهار کرد: دو حامل انرژی نفت و گاز سهم زیادی در تحقق این دستاورد مهم داشته‌اند. در حال حاضر علی‌رغم تحریم‌ها، دولت سیزدهم در زمینه تولید و صادرات نفت و گاز هیچ محدودیتی ندارد؛ در حقیقت این دولت توانسته تحریم‌ها را خنثی کند.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اقتدار نظامی ایران در عملیات وعده صادق، گفت: این موضوع یک اتفاق بسیار مهم بود که توانست به ما در صادرات بیشتر و در عین حال آسان‌تر نفت کمک کند. بعد از آن عملیات، حرکت نفت‌کش‌های ایرانی در آب‌های آزاد و در نهایت فروش نفت ایران بهتر شد.


وی افزود:تحقق رشد اقتصادی در طول سه الی چهار سال آینده شرایطی را برای ما مهیا خواهد کرد که بتوانیم عقب‌ماندگی‌های دهه ۹۰ را به سرعت جبران کنیم.


قادری با اشاره به سیاست دولت سیزدهم مبنی بر سهامداری در فراسرزمینی گفت: این تصمیم از جمله سیاست‌های درستی بود که وزارت نفت به اجرا گذاشت. این استراتژی به ایران اجازه می‌دهد که با بازارسازی برای فروش نفت خام، بازار مطمئنی را در این زمینه برای خود مهیا سازد.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد: تبدیل نفت خام به فرآورده برای اقتصاد کشور مزیت‌های فراوانی دارد، زیرا این قبیل محصولات از ویژگی صادرات آسان و همچنین تحریم پذیری کمتری برخوردار هستند. در شرایط تحریمی سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی در ازای عرضه نفت و صدور خدمات فنی و مهندسی یک ایده بسیار خوبی است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک هم ایده مثبت دیگری است که توسط وزارت نفت پیگیری شد. این واحد‌های کوچک نسبت به پالایشگاه‌های بزرگ‌تر کمتر در معرض تحریم‌ها قرار دارند؛ لذا، استفاده از این فرصت می‌تواند نقش موثری در صادرات نفت ایران داشته باشد، سیاست که امروز باعث رکوردشکنی دولت سیزدهم در صادرات نفت خام شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت ، گاز ، نفت خام ، پالایشگاه ، پالایشگاه فرا سرزمینی ، وزارت نفت ، افزایش صادرات نفت ، پالایشگاه های کوچک ، جعفر قادری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9n

دیگر خبرها

  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • افزایش سهم ایران از بازارهای جهانی با تقویت صادرات سفال
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • کاهش صادرات تسلیحات تدافعی فرانسه به رژیم صهیونیستی