Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوزدهم خردادماه ۱۳۹۶ و با برگزاری هفدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای به میزبانی آستانه، پاکستان و هند به عنوان دو رقیب سنتی در جنوب آسیا به طور رسمی به جمع اعضای اصلی این سازمان افزوده شدند تا تعداد اصلی این سازمان همکاری منطقه ای به هشت کشور افزایش یابد.

پاکستانی ها از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷ عضو ناظر سازمان شانگهای بودند و با پذیرفته شدن این کشور به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای، هند نیز از عضو ناظر به عضو اصلی ارتقا یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسید که همزمان شدن ارتقای عضویت اسلام آباد و دهلی نو باعث حرکت رو به جلوی این دو کشور برای زدودن فضای غبار آلود در روابط کمک به برقراری صلح در جنوب آسیا شود اما طی سه سال گذشته هیچ پیشرفت قابل توجهی در مناسبات پاکستان و هند دیده نشد.

دعوت هند و آزمون جدید برای عمران خان

نخست وزیر پاکستان مردادماه سال گذشته در اولین سخنرانی خود پس از اعلام رسمی پیروزی حزب تحریک انصاف در انتخابات عمومی با اعلام اینکه پاکستان به دنبال روابط خوب با تمام همسایگان است، افزود: اگر هند برای تنش زدایی یک قدم به سمت پاکستان بگذارد پاکستان چند قدم بیشتر برای پیشبرد این هدف خواهد برداشت.

اظهارات عمران خان از همان روزهای اول آغاز کار دولت فعلی پاکستان نشان دهنده تمایل جدی وی برای ترمیم روابط با همسایه و رقیب دیرینه هند بود اما فراز و نشیب های بی وقفه در مناسبات، تشدید اختلافات در مرزهای زمینی، رخدادهای تروریستی که درپی آن پاکستان و هند یکدیگر را متهم شمرده و حتی دو کشور را تا آستانه یک جنگ تمام عیار پیش برد، باعث شد تا روابط دو رقیب شبه قاره همچنان در وضعیت شکننده قرار بگیرد.

گزارش منابع خبری حاکی از تصمیم دولت هند برای دعوت از عمران خان جهت شرکت در اجلاس آتی سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای است، موضوعی که بحث جدیدی را به میان می آورد که آیا عمران خان حاضر است در این نشست شرکت کند یا با عدم حضور در آن بار دیگر دشواری فرآٰیند بهبود روابط پاکستان و هند پررنگ تر خواهد شد.

رسانه های پاکستان می گویند: پذیرفتن دعوت هند می تواند آزمونی جدیدی برای عمران خان محسوب شود، زیرا وی همواره از آمادگی برای تنش زدایی با هند صحبت کرده و در مقابل از هند بارها خواسته است که اگر برای رفع اختلافات یک قدم بردارد پاکستان چند قدم بیشتر خواهد برداشت.

روابط دوجانبه در بن بست کشمیر

کشمیر طی یک سال گذشته با رخدادهای فراوانی روبرو بوده و وقوع یک فقره حمله انتحاری در همین منطقه باعث تشدید تنش ها میان دو کشور و حادثه نبرد هوایی پاکستان و هند را رقم زد. لغو امتیازات ویژه کشمیر از جناب هند که عصبانیت پاکستان را در برداشت آتش این اختلافات را بیشتر کرد و تا امروز که ۱۶۷ روز از تصمیم دولت دهلی نو درباره کشمیر می گذرد، مناسبات دو کشور شبه قاره همچنان در مدار صفر درجه قرار دارد.

هند برعکس پاکستان که تمایل به ورود بازیگران منطقه ای و بین المللی برای کمک به حل مناقشه کشمیر دارد، این مسئله را دوجانبه می داند.

دولت هند از طرح دوباره موضوع کشمیر در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل بنا به خواسته چین به عنوان متحد و شریک قوی پاکستان ناخرسند است اما پاکستانی ها می گویند که بررسی موضوع کشمیر در شورای امنیت نشان دهنده بین المللی بودن ماهیت این مناقشه است.

عمران خان هفته گذشته طی مصاحبه با شبکه آلمانی دیوچه وله در اسلام آباد گفت: پاکستان آماده برگزاری "همه پرسی" است و باید اجازه داد که کشمیری‌ها تصمیم بگیرند با پاکستان بمانند یا به دنبال استقلال هستند.

ظرفیت سازمان شانگهای برای کمک به حل تنش ها

پاکستان اگرچه توانست سه سال پیش امتیاز عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای را بدست آورد، ولی تا زمانی که نتواند اختلافات دیرینه با هند به عنوان عضو دائم دیگر سازمان شانگها را حل کند، نخواهد توانست به طور کامل از امکانات امنیتی و اقتصادی شانگهای سود ببرد.

چین و روسیه به عنوان اعضای قدرتمند سازمان شانگهای همواره از اسلام آباد و دهلی ونو خواسته اند تا با پیشبرد تعامل و گفت وگو اختلافات را پایان داده و رو به جلو حرکت کنند اما اینکه عمران خان و دولت فعلی پاکستان تا چه حد می توانند استفاده حداکثری از جایگاه سازمان همکار شانگهای را داشته باشند، این موضوع به هنر استفاده از فرصت ها و شیوه دیپلماسی دولتمردان اسلام آباد بستگی دارد.

برچسب‌ها هند پاکستان سازمان همکاری شانگهای عمران خان پرسش از خبر كشمير

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند پاکستان سازمان همکاری شانگهای عمران خان پرسش از خبر كشمير هند پاکستان سازمان همکاری شانگهای عمران خان پرسش از خبر كشمير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۸۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری‌های شانگهای با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفت وگو کرد.

در جریان دیدار وزرای دفاع ایران و قزاقستان که برای نخستین بار پس از ۳۰ سال در حاشیه اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای در آستانه قزاقستان صورت گرفت، طرفین بر افزایش ظرفیت‌ها و آمادگی‌های دو کشور برای توسعه همکاری‌های دفاعی تاکید کردند.

در این ملاقات ژنرال 《روسلان ژاک سیلیکوف》 وزیر دفاع قزاقستان نخستین حضور وزیر دفاع ایران در اجلاس وزرای دفاع شانگهای پس از عضویت کامل ایران را تبریک و ابراز امیدواری کرد: حضور ایران در این سازمان موجب تقویت و پیشبرد برنامه‌ها و ماموریت‌های این سازمان گردد.

امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با یادآوری برخی ابعاد همکاری‌های دفاعی فعلی دو کشور در زمینه‌های آموزشی و طب نظامی خواستار گسترش این همکاری‌ها شد.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در این ملاقات ضمن دعوت از همتای قزاقستانی خود برای سفر به تهران تاکید کرد: ایران کاملاً آماده گسترش همکاری‌های دو جانبه دفاعی است.

در پایان این دیدار وزرای دفاع ایران و قزاقستان تشکیل کارگروه جهت ساماندهی و پیشبرد همکاری‌های دو کشور را مورد تاکید قرار دادند.

کد خبر 6089370 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • تاکید پاکستان بر توقف جنگ غزه و حل مساله فلسطین در اجلاس سازمان شانگهای
  • نوبت اول کنکور به ایستگاه پایانی رسید/ داوطلبان مردادماه منتظر نتایج باشند
  • رتبه برتر سازمان منطقه آزاد اروند در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی
  • دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه
  • وزیر دفاع وارد قزاقستان شد
  • استمرار عملیات‌های عمرانی و اجرایی شهرداری سمنان
  • وزیر دفاع به قزاقستان سفر کرد
  • نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای
  • انجام مراحل پایانی غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب