Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@03:02:00 GMT

زیست‌بوم نوآوری در صنعت بیمه گسترش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۸۹۳۰

زیست‌بوم نوآوری در صنعت بیمه گسترش می‌یابد

با گسترش گفتمان کار آفرینی مبتنی بر نوآوری در ایران و افزایش تعداد شرکت‌های نوپا، زمینه ایجاد اشتغال و به ظهور رسیدن ایده‌های نوآورانه بیش از گذشته، توسعه یافته است.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از  مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه مسیرهای نوین برای گسترش اکوسیستم شرکت‌های نوپا و دانش بنیان از جمله اهدافی است که در دستور کار ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه تشکیل استارتاپ‌‎های فعال در حوزه‌های بیمه‌ای، مالی و بانکی از جمله بخش‌های است که در چند سال اخیر با استقبال قابل توجه‌ای مواجه شده است.

با گسترش گفتمان کار آفرینی مبتنی بر نوآوری در ایران و افزایش تعداد شرکت‌های نوپا، زمینه ایجاد اشتغال و به ظهور رسیدن ایده‌های نوآورانه بیش از گذشته، توسعه یافته است.

 حوزه‌های مالی و بانکی از جمله بخش‌هایی است که در سال‌های اخیر به شکل فزاینده‌ای مورد توجه جوانان فناور و استارتاپ‌های ایرانی قرار گرفته است. هر چند چالش‌ها در این حوزه کم نیستند، اما این چالش‌ها خود فرصت‌هایی را ایجاد می‌کند که اذهان پویا می‌تواند از آنها استفاده کنند.

رفتار سنجی

«استفاده از داده‌های مشتریان به منظور رفتار سنجی و اعتبار سنجی هر فرد در راستای ارائه خدمات بسته‌های بیمه‌ای متناسب و حرکت به سمت شخصی سازی» از جمله  سرفصل‌هایی است که می‌تواند محل تولد ایده‌ها و استارتاپ‌های جدید در این حوزه باشد.

خدمات عمومی یکسان

شرکت‌های بیمه‌ای بزرگ افزایش یافته‌اند و غالباً خدمات یکسانی ارائه می‌دهند. تنوع بخشی به خدمات و شفاف سازی فرایند‌های ارائه این خدمات می‌تواند، در برگیرنده فرصت‌هایی برای شرکت‌های نوظهور فعال در این عرصه باشد.

استارتاپ‌ها می‌توانند با « استفاده از ظرفیت‌های فناوری نوین، در راستای افزایش انعطاف پذیری  و کاهش بروکراسی» به شرکت‌های بزرگ کمک کنند و بر روی حل یکی از مشکلات صنعت بیمه متمرکز شوند.

تغییر در مدل کسب و کار

نوآوری در مدل‌های کسب کار سنتی موجود در این صنعت، برای مثال «ایجاد بیمه‌های اشتراکی» یا «تسهیم ریسک گروهی»، از جمله حوزه‌‎هایی است که می‌تواند مورد توجه شرکت‌های فناور و دانش بنیان قرار بگیرد. 

برخی شرکت‌های بیمه‌ای بین المللی به جای ارائه خدمات بیمه‌ای ثابت، بر اساس نیاز هر مشتری بسته‌های متنوع شخصی‌سازی شده‌ای را ارائه می‌کنند، بیمه‌های بر خط و نوظهور نیز سعی می‌‎کنند برای هر مورد درخواستی از سوی مشتری ( مثلاً بیمه یک کلکسیون خاص و...‌) یک بسته بیمه‌ای مختص به آن مشتری عرضه کنند.

استفاده از تجربیات سایر کشورها که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به آن پرداخته شده است، می‌تواند برای مجموعه زیست بوم در مسیر ترسیم آینده الهام بخش باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زیست بوم نوآوری دانش بنیان صنعت بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۸۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها

امتداد - رئیس بیمه مرکزی با اعلام تبعات عدم اصلاح سقف معافیت مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی بر صنعت بیمه پیشنهاد داد این بند بر درآمد سرمایه‌گذاری ذخایر فنی و ریاضی موسسات بیمه لحاظ نشود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، علی استاد هاشمی رئیس بیمه مرکزی با ارسال نامه‌ای به محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص تبعات عدم اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ بر صنعت بیمه، اعلام کرد: پیرو نامه ۴ اردیبهشت ملزم به طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی در سال جهش تولید با مشارکت مردم موضوع حکم بند س تبصره ۶ قانون بودجه، دلایل توجیهی و پیشنهادات بیمه مرکزی به شرح زیر جهت استحضار ایفاد می‌شود.

۱. به موجب بند س تبصره ۶ قانون بودجه سال جاری، سقف ریالی برای انواع معافیت‌های مالیاتی، نرخ‌های مالیاتی صفر و مشوق‌های مالیاتی تعیین شده است. در رابطه با این حکم هر چند صنعت بیمه بطور مستقیم مشوق مالیاتی مصداق این بند را ندارد با این حال با توجه به اینکه بخش مهمی از فعالیت‌ های اصلی صنعت بیمه معطوف به سرمایه‌گذاری ذخایر فنی و ریاضی شامل سپرده گذاری نزد بانک‌ها، خرید انواع سهام و اوراق بهادار در بازار سرمایه( اوراق مالی اسلامی اوراق گواهی سپرده اوراق نوآوری و …) و سایر ابزارهای مالی است، چنانچه سقف ریالی فوق برای این گونه درآمدها اعمال شود محدودیت و مشکلاتی برای بیمه‌گذاران و بیمه‌گران ایجاد می‌کند.

۲. به موجب قراردادهای بیمه بخش قابل توجهی از مزایا و خدمات بیمه ناشی از بازدهی و درآمد سرمایه‌گذاری منابع بیمه گذاران در قالب ذخایر فنی است. درآمد سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه عمدتاً متعلق به بیمه گذاران مربوط بوده و نباید به عنوان درآمد شرکت‌های بیمه تلقی شود. شرکت‌های بیمه نقش جمع آوری منابع مالی خرد اشخاص حقیقی و حقوقی را بر عهده دارند و این منابع مالی را از طریق خرید اوراق بهادار( اوراق مالی اسلامی اوراق بدهی و …) و سایر ابزارهای مالی به بازار سرمایه تزریق می‌کنند. بنابراین اعمال مالیات و تعیین سقف برای درآمد حاصل از این سرمایه‌گذاری‌ها برای صنعت بیمه موجه نیست. چرا که این منابع درآمد مستقیم شرکت بیمه نیستند.

۳. از سوی دیگر احتساب درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری و اعمال سقف مالیاتی بر این درآمدها موجب اعمال مضاعف مالیات است. به نحوی که شرکت بیمه یک بار بابت درآمد سرمایه‌گذاری مالیات می‌دهد و یک بار هم بابت سود عملکرد شرکت مالیات پرداخت می‌کند که این مالیات مضاعف عملاً موجب زیانده شدن بیشتر شرکت‌های بیمه خواهد شد.

۴. عدم معافیت درآمد سرمایه‌گذاری موسسات بیمه عملاً قیمت تمام شده خدمات آنها را بالا برده و امکان اخذ نرخ بازدهی مناسب برای این شرکت‌ها را دشوار می‌سازد که این امر باعث تضعیف شرکت‌های بیمه در بازار سرمایه در شرایط اقتصاد کنونی خواهد شد.

۵. یکی از تکالیف بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه، افزایش ضریب نفوذ بیمه است که با لحاظ کردن حکم فوق در قانون بودجه دستیابی به هدف تعیین شده غیر ممکن می‌شود.

با عنایت به موارد فوق و به منظور رفع ابهام و جلوگیری از مشکلات مطروحه برای صنعت بیمه و در راستای سیاست‌های نظام در خصوص تشویق و توسعه امر بیمه و تحقق شعار سال، خواهشمند است حکم فوق به نحوی اصلاح شود که درآمدهای حاصل از سرمایه‌گذاری ذخایر موسسات بیمه و بیمه مرکزی مشمول محدودیت‌های این بند نشود.

پیشنهاد می‌شود متن زیر به انتهای بند س تبصره ۶ اضافه شود: “معافیت‌های مقرر برای درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری ذخایر فنی و ریاضی موسسات بیمه و بیمه مرکزی مصداق معافیت‌های موضوع این بند نیستند و در محاسبه سقف ریالی مقرر در این بند لحاظ نمی‌شود.”

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • حضور خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس
  • تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • رونمایی از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور