Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@20:55:27 GMT

کاوش فصل نخست تپه باستانی «قلا» پایان یافت

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۶۱۴۶۴

کاوش فصل نخست تپه باستانی «قلا» پایان یافت

سیروس ادیب روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فصل نخست از کار لایه نگاری تپه باستانی قلاع به منظور گاه نگاری آن که از شهریورماه امسال توسط یک اکیپ باستان شناسی از پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور شروع شده بود پس از سه ماه به پایان رسید.

وی اظهارداشت: با توجه به کاوش های صورت گرفته و نظریه کارشناسان باستان شناسی تا این بخش از لایه نگاری  بخش هایی از دیواره این قلعه پیدا شده که شواهد حاکی از وجود نشانه هایی دوره های اشکانی و مادها مربوط به ۸۰۰ سال قبل از میلاد است ضمن اینکه در دوره ساسانی نیز از این ارگ به عنوان محل ذخیره غلات استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلانغرب گفت: تپه باستانی قلاع ۲۱ متر ارتفاع دارد که تاکنون ۱۰ متر آن مورد کاوش قرار گرفته است و به عنوان یکی از مهمترین آثار غرب کشور از پتانسیل بالایی در حوزه مطالعات باستان شناسی برخوردار است.

ادیب اضافه کرد: با مشخص شدن چارچوب های گاه نگاری این اثر تاریخی بیس گاه نگاری کل منطقه معرفی خواهد شد.

وی اظهارداشت: تپه قلا گیلانغرب به عنوان مهمترین اثر در شاهراه خراسان بزرگ قرار گرفته که یکی از شاهراه های مهم مواصلاتی دوران باستان به شمار می رود که بسیار قابل اهمیت است.

او ادامه داد: این کار کمک خواهد کرد تا در فصول آتی کاوش ها بتوان نتایج بسیار خوبی را در حوزه باستان شناسی در تعیین جایگاه تپه استخراج و به صورت یک چارچوب علمی تبیین و تشریح کرد.

تپه تاریخی قلا گیلانغرب یکی از آثار تاریخی مهم کشور مربوط به دورز نوسنگی با قدمت ۶ تا ۷ هزار سال است که در مرکز شهر گیلانغرب واقع شده است.

گیلانغرب بیش از ۷۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده دارد که ۴۵۰ اثر آن ثبت ملی شده و براساس بررسی های صورت گرفته تاکنون وجود هفت آتشکده نیز در این شهرستان شناسایی شده است.

قدیمی ترین شیء تاریخی کشف شده تاکنون در ایران، یک تبر سنگی با قدمت ۱۲۵ هزار سال پیش از میلاد مسیح است که این اثر تاریخی در گیلانغرب کشف شد و اکنون در موزه ملی کشور نگهداری می‌شود.

گیلانغرب با بیش از ۷۲ هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه واقع شده است. 

برچسب‌ها گیلانغرب آثار باستانی میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گیلانغرب آثار باستانی میراث فرهنگی گیلانغرب آثار باستانی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۱۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ وحید نیک روش افزود: طرح ساماندهی گذر فدک در بافت تاریخی بوشهر نیز بر عهده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان واگذار شده ولی تاکنون این مهم را به اتمام نرسانده است.   وی بیان کرد: چنانچه اداره کل میراث فرهنگی توان اجرای طرح را ندارد شورا و شهرداری بوشهر آمادگی دارند تا طرح ساماندهی گذر فدک را به اتمام برسانند.   نیک روش ادامه داد: بخش قابل توجهی از اعتبارات مدیریت شهری در بوشهر از محل اعتبارت ارزش افزوده است که در این زمینه از اداره کل مالیاتی استان خواسته شده سهم دقیق استان در این حوزه را مشخص کند.   وی گفت: اعتبارات ارزش افزوده بوشهر همچنان براساس جمعیت ۲۳۰ هزار نفری پرداخت می‌شود و این در حالی است که شهر به مرز ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.   نیک روش یادآور شد: در سال گذشته پیش بینی‌ها برای پرداخت هزار میلیارد ریال اعتبارت ارزش افزوده به شهرداری بوشهر بود که از این میزان تنها هفت هزار میلیارد ریال آن محقق شد.   وی ادامه داد: پیش‌بینی شده امسال بین ۱۱ تا ۱۲ هزار اعتبارات ارزش افزوده به شهرداری بوشهر پرداخت شود که براساس روال سابق شاید این میزان نیز محقق نشود.   نیک روش گفت: این اعتبارات مصوب دولت و مجلس شورای اسلامی بوده از این رو انتظار می‌رود حق شهر بوشهر به طور تمام و کمال پرداخت شود.

دیگر خبرها

  • پایان دور نخست ماراتن کنکور برای داوطلبان گروه علوم تجربی
  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • برگزاری مزایده بناهای تاریخی استان مرکزی در نیمه نخست سال جاری
  • تصاویر استقبال ویژه مسلمانان سریلانکا از رئیسی در مسجد تاریخی کالپیتی + ویدئو
  • کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر پایان یافت
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!