Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@09:10:26 GMT

تصمیم ای‌اف‌سی در چنبره سیاسی کاری

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۶۳۸۷۱

تصمیم ای‌اف‌سی در چنبره سیاسی کاری

کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) روز گذشته در نامه‌ای به فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرد که میزبانی رقابت‌های فوتبال لیگ قهرمانان آسیا از ایران گرفته می‌شود و چهار نماینده فوتبال کشورمان باید دیدارهای خود را در کشور ثالثی برگزار کنند؛ اقدامی که حیرت کارشناسان داخلی و آسیایی فوتبال را برانگیخت. بهانه AFC برای این اقدام مشکلات امنیتی عنوان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا با یک حادثه می‌شود ایران را از میزبانی یکی از مهمترین تورنمنت‌های باشگاهی قاره کهن محروم کرد؟

برای پاسخ به این پرسش لازم است که نخست چند مولفه مورد بررسی قرار گیرد. نخستین مولفه امنیت ایران برابر دیگر کشورهای منطقه است؛ امنیتی که موجب شده تا چند کشور درگیر جنگ مانند سوریه، عراق و افغانستان در سال‌های گذشته بیشتر دیدارهای ورزشی خود را در تهران و دیگر شهرهای کشور برگزار کنند. این میزبانی‌ها بدون هیچ مشکلی در زمینه سیاسی، امنیتی و قومیتی انجام شده و میهمانان از شرایط میزبانی ابراز رضایت کردند.

بر هیچ کارشناس نظامی، سیاسی و امنیتی پوشیده نیست که در شرایط جنگی قرار گرفتن ایران نتیجه تصمیم رییس جمهوری آمریکا است. «دونالد ترامپ» با دستور ترور سردار «قاسم سلیمانی»، منطقه را در شرایط جنگی قرار داد؛ شرایطی که البته با عملیات انتقام ایران در عین‌الاسد به حالت آرامش برگشته است. اما اینکه این شرایط بهانه‌ای برای تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا باشد، بدون شک باید در بی‌طرف بودن آن شک کرد زیرا کشوری مانند عربستان از سال ۱۳۹۴ درگیر جنگ مستقیم با یمن است و آسمان این ۲ کشور به محلی برای تبادل موشک، پهپاد و آتش تبدیل شده است.

چرا تصمیم AFC شامل حال عربستان سعودی نمی‌شود؟

عربستان کشوری است که به طور مستقیم درگیر جنگ است و اتفاقاتی که برای این کشور رخ داده است به مراتب زیان‌بارتر از سقوط هواپیمای اوکراینی است. آیا حمله موشکی یمنی‌ها به تاسیسات آرامکو و تهدید فرودگاه‌های امارات و عربستان از دید این نهاد ورزشی دور مانده است؟ چگونه ممکن است که این کشور صلاحیت میزبانی داشته باشد اما ایران به خاطر یک اتفاق که در برخی دیگر از کشورهای نیز رخ داده است، باید از میزبانی فوتبال در سطح آسیا محروم شود؟

کنفدراسیون فوتبال آسیا بهتر است که به نقش ایران در توسعه فوتبال و هیجان این رشته توجه ویژه‌ای داشته باشد. اگر میزبانی از ایران سلب شود بدون شک میانگین تماشاگر در لیگ قهرمانان آسیا به شدت افت خواهد کرد. همچنین با این تصمیم و اراده مسوولان فوتبال ایران برای شرکت نکردن تیم‌ها در لیگ قهرمانان قاره کهن، هیجان فوتبالی در این منطقه به پایین ترین میزان خود خواهد رسید زیرا از تقابل‌های سنتی غرب آسیا دیگر خبری نیست.

نهاد ورزشی متولی فوتبال آسیا در تصمیم خود برای لغو میزبانی‌های ایران عجولانه عمل کرده است. مسوولان این نهاد مقوله امنیت را دست‌مایه تصمیم خود قرار داده‌اند اما فراموش کردند که وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال ایران در سال ۲۰۱۸ برای برگزاری فینال این رقابت‌ها اقداماتی انجام دادند که حیرت مسوولان آسیایی را برانگیخت. شاید تصمیم این روزهای کنفدراسیون فوتبال آسیا مشابه همان تصمیم باشد که استرالیایی‌ها در مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه گرفتند. آنان آن روز به بهانه نبود امنیت در امارات اردو زدند و برای مسابقه به ایران آمدند اما آنچه در بازی این ۲ تیم در ورزشگاه‌های آزادی و ملبورن رخ داد تمام پیش زمینه‌های ذهنی کانگروها را زیر سوال برد.

از روز گذشته که نامه محرومیت تیم‌های ایران از میزبانی منتشر شد برخی انتقادها به سمت وزارت ورزش رفت اما واقعیتی که در پشت این تصمیم قرار دارد فراتر از برخی از این انتقادها است. در پشت پرده این تصمیم جوسازی کشورهای منطقه وجود دارد که پروژه ایران هراسی را دنبال می کنند. سوخت این پروژه از سقوط هواپیمای اوکراینی تامین می‌شود و این سقوط به دست‌مایه‌ای برای شانتاژهای رسانه‌ای تبدیل شده است.

مجموعه این شرایط نشان می‌دهد که تصمیم AFC فراتر از نگرانی این نهاد برای امنیت ورزشکاران و تنها یک اقدام سیاسی است که تحت تاثیر راهبرد برخی از کشورهای منطقه قرار گرفته است. البته در ماجرای نیامدن تیم‌های عربستانی به ایران این نهاد ورزشی تسلیم سیاست‌های دولت عربستان شد.

واکنش ایران برابر این تصمیم چیست؟ آیا حیثیت ملی و سیاسی ایران به پای برخی از ادعاهای واهی کنفدراسیون فوتبال آسیا قربانی می‌شود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت اگر لغو میزبانی فوتبال ایران از سوی چهار باشگاه پذیرفته شود بدون شک نخستین شخصی که به ناامن بودن آسمان ایران اعتراف می کند خود ما هستیم.

از مسوولین و  مقامات ورزش ایران و همچنین باشگاه های فوتبال انتظار پایداری و مقاومت برابر تصمیم یک‌جانبه کنفدراسیون فوتبال آسیا وجود دارد  تا این نهاد ورزشی در خصوص درخواست خود تجدید نظر کند زیرا منطقه‌ای که AFC از آن به عنوان ناامن یاد کرده است شامل ایران نخواهد شد بلکه بسیاری از کشورهای منطقه نیز با آن دست به گریبانند. جنگ عربستان و یمن، جنگ داخلی سوریه، بحران لبنان، بحران عراق، حضور امارات در جنگ یمن، تحریم قطر از سوی ائتلاف عربی و حضور نیروهای آمریکایی تنها بخشی از بحران منطقه است که به راحتی می‌تواند زمینه را برای ناامنی دیگر کشورها فراهم کند. اما سیطره سیاسی و قدرت نفوذ برخی از کشورهای منطقه در فوتبال آسیا موجب شده تا این تصمیم اتخاذ شود.

برچسب‌ها دونالد ترامپ لیگ قهرمانان آسیا نیروهای آمریکایی فدراسیون فوتبال ایران کنفدراسیون فوتبال آسیا مسعود سلطانی فر قاسم سلیمانی عربستان‌ سعودی پروندهٔ خبری فوتبال در اغمای سیاست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ لیگ قهرمانان آسیا نیروهای آمریکایی فدراسیون فوتبال ایران کنفدراسیون فوتبال آسیا مسعود سلطانی فر قاسم سلیمانی عربستان سعودی دونالد ترامپ دونالد ترامپ لیگ قهرمانان آسیا نیروهای آمریکایی فدراسیون فوتبال ایران کنفدراسیون فوتبال آسیا مسعود سلطانی فر قاسم سلیمانی عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۳۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم فرهاد مجیدی برای پایان دادن به همه شایعات | چهره محبوب آبی‌ها به ایران برمی‌گردد؟

به گزارش همشهری آنلاین، فرهاد مجیدی در ۳ مقطع زمانی مختلف سکان هدایت استقلال را برعهده گرفت که مهم‌ترین دوران سرمربیگری او در جمع آبی‌پوشان پایتخت، در لیگ بیست‌ویکم اتفاق افتاد. مجیدی که در ۲ نوبت در قامت جانشین موقت به جای وینفرد شفر و آندره‌آ استراماچونی روی نیمکت استقلال حضور پیدا کرد، روزهای پرفرازوفرودی را در جمع آبی‌پوشان پایتخت گذراند اما در دوره سوم حضورش در استقلال که بعد از پایان همکاری آبی‌ها با محمود فکری بود، شرایط کاملاً متفاوت پیش رفت.

استقلالی‌ها هم در آسیا با فرهاد مجیدی عملکرد قابل‌قبولی را از خود به جای گذاشتند و هم در اولین فصلی که مجیدی از ابتدای فصل روی نیمکت استقلال نشست، آبی‌پوشان پایتخت رکوردهای تاریخی را از خود به جای گذاشتند و بدون باخت و با ثبت بیشترین امتیاز در تاریخ لیگ برتر به مقام قهرمانی رسیدند. در کنار روزهای پراتفاق اما شیرین مجیدی در استقلال، باید اشاره‌ای هم به دوران سرمربیگری او در تیم امید ایران و اتحاد کلبا داشته باشیم که سرمربی ایرانی روزهای پرتلاطمی را در فوتبال امارات در نقش سرمربی اتحاد کلبا گذراند و در نهایت به شکلی توافقی از این تیم اماراتی جدا شد.

مجیدی برای دست‌نخورده‌ماندن رکورد تاریخی‌اش در استقلال، تصمیم هوشمندانه‌ای گرفت و بعد از یک فصل شکست‌ناپذیری همراه استقلال و کسب قهرمانی تاریخی، در قامت لژیونر در عرصه سرمربیگری کارش را پیش برد و حالا همواره نام او به عنوان جدی‌ترین آلترناتیو نیمکت استقلال مطرح است. با توجه به پایان همکاری فرهاد مجیدی و اتحاد کلبا، در طول ۲ اخیر بارها نام او برای حضور در تیم‌های مختلف در فوتبال ایران به میان آمده اما این سرمربی جوان در مقطع کنونی هیچ تصمیمی برای مربیگری در فوتبال ایران ندارد.

استقلال سرمربی دارد، حضور در تراکتور را نمی‌خواهد!
جواد نکونام سرمربی کنونی آبی‌پوشان پایتخت توانسته عملکردی درخشان را از خود به جای بگذارد و صدرنشینی در لیگ بیست‌وسوم و قدم زدن در مسیر کسب عنوان قهرمانی باعث شده تا سایه فرهاد از نیمکت آبی‌ها دور باشد؛ هر چند که در طول ماه‌های اخیر شایعاتی درباره حضور احتمالی مجیدی به جای نکونام به میان آمد اما بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که هم نکونام قراردادی ۳ ساله با استقلال دارد و هم اینکه در شرایط فعلی، فرهاد مجیدی علاقه‌ای به حضور دوباره در فوتبال ایران و تیم استقلال نشان نداده است.

فرهاد مجیدی البته برای بازگشت به چرخه سرمربیان لیگ برتری، پیشنهادی از تیم تراکتور تبریز هم روی میز خود داشت و مدیران باشگاه تراکتور تایید کردند که برای جانشینی پاکو خمس به سراغ استخدام مجیدی رفته‌اند اما با این وجود، فرهاد مجیدی به پیشنهاد تراکتوری‌ها پاسخ منفی داده و تمایلی برای حضور روی نیمکت سرخ‌پوشان تبریزی نشان نداده است. پاسخ منفی مجیدی به پیشنهاد تراکتوری‌ها باعث شده تا دوری این سرمربی جوان از چرخه سرمربیان لیگ برتری به ۲ سال نزدیک شود و به نظر می‌رسد که این دوری تداوم خواهد داشت.

فرهاد حتی هدایت تیم امید را هم نمی‌خواهد
مسئولان فدراسیون فوتبال در حال برنامه‌ریزی برای معرفی اعضای جدید کادرفنی تیم‌های پایه ملی هستند و در این زمینه، برای هدایت تیم امید ایران نام فرهاد مجیدی به میان آمد؛ آن‌هم در حالی‌که مجیدی تجربه کوتاه سرمربیگری در تیم امید را در کارنامه خود دارد اما با این وجود، او در مقطع فعلی هیچ تمایلی به حضور در تیم امید ندارد و گفته می‌شود که مجیدی تنها در شرایطی علاقه‌مند به فعالیت در عرصه ملی است که پیشنهاد تیم ملی بزرگسالان به او ارائه شود تا پرونده حضور احتمالی‌اش در تیم امید هم در مقطع کنونی بسته شود.

مجیدی از تیم جدیدش در امارات رونمایی می‌کند!
سرمربی سابق استقلال که قهرمانی‌ای تاریخی را از خود در فوتبال ایران به جای گذاشته، بعد از آنکه همکاری‌اش با اتحاد کلبا به پایان رسید، سیاست سکوت را در پیش گرفت و نسبت به شایعات مطرح شده سعی کرد که واکنشی نداشته باشد. فرهاد مجیدی در سکوت خبری در حال گذراندن دوره‌های دانش‌افزایی است و پیگیری‌های بیشتر نشان می‌دهد که فرهاد تصمیم نهایی خود را گرفته و او قصد دارد تا در فوتبال امارات به کارش ادامه بدهد. براساس آخرین خبرها، مجیدی مشغول مذاکره با مدیران یکی از تیم‌های اماراتی است و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، او به‌زودی از تیم جدیدش در فوتبال امارات رونمایی می‌کند تا در نقش سرمربی لژیونر به کارش ادامه بدهد و نامش برای نیمکت تیم‌های ایرانی در حد آلترناتیو بماند.

کد خبر 847184 برچسب‌ها ویژه ورزشی فرهاد مجیدی باشگاه استقلال

دیگر خبرها

  • تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا
  • تصمیم فرهاد مجیدی؛ او به ایران برمی‌گردد؟
  • تصمیم فرهاد مجیدی برای پایان دادن به همه شایعات | چهره محبوب آبی‌ها به ایران برمی‌گردد؟
  • فرهاد مجیدی تصمیم نهایی را گرفت: در امارات می‌مانم!
  • ایران در غرب آسیا کشوری تصمیم‌ساز است
  • تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا
  • لقب جدید AFC به فوتسال ایران
  • دختران تیم ملی هاکی برای قهرمانی آسیا آماده می‌شوند
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار
  •  درست‌ترین تصمیم علی دایی!