Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دی‌ماه نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اقدام متقابل به عملیات ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه و ابومهدی المهندس معاون حشد الشعبی عراق طی عملیاتی با 13 فروند موشک بالستیک زمین به زمین قیام و فاتح313 پایگاه آمریکایی عین الاسد در خاک عراق را در هم کوبید.

اخبار سیاسی - این اقدام ایران که پس از تهدید‌های دونالد ترامپ علیه کشور صورت گرفت علاوه بر اثبات اراده ایران درتقابل با آمریکا، نوید بخش فصل نوینی در تحولات منطقه و جهان بود که در  آن آمریکا آن هیمنه و سلطه پیشین را نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«هادی محمدی» کارشناس مسائل غرب آسیا در یادداشتی به تجزیه تحلیل این اتفاق که از آن به عنوان نقطه عطف تاریخی یاد می‌شود، پرداخت که متن کامل آن در زیر می‌آید:

در برنامه ریزی‌های استراتژیک، هدفگذاری‌های راهبردی، اقدامات متناسب خواهند داشت و اینگونه نیست که اجرای هر اقدامی در هر لحظه قابل دسترس، امری مجاز باشد. یعنی در منازعات سیاسی، امنیتی و نظامی، هر سطحی از راهبردها، قواعد خاص خود را دارد که بر شدت و نوع اهداف و اقدامات حاکم است و این قواعد، چارچوب‌های رفتاری را سامان می‌دهند.

این چارچوبها و قواعد رفتاری، بجز قاعده‌مند کردن رفتار خودی، به نوع و نحوه واکنش طرف مقابل نیز می‌پردازد و آن را در محاسبات خود لحاظ می‌کند.

با این مقدمه کوتاه اگر به شرایط راهبردی فی‌مابین ایران و آمریکا بنگریم، باید مقطع اقدام تروریستی در به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی را، جداکننده دو مرحله از سطح تنش و قواعد بازی بدانیم. دلیل اینست که اگرچه، تا قبل از شهادت سردار، برنامه‌ریزی و جمع‌آوری اطلاعات برای هدف قراردادن آن، شاید بیش از یک سال و نیم قبل از آن انجام می‌گرفته ولی این اقدام با وجودی که امکان‌پذیر بوده ولی در دستور کار قرار نداشته است. متقابلاً این امکان و اثرات اطلاعاتی و عملیاتی برای ایران وجود داشته که بسیاری از اهداف و شخصیت‌ها و مقامات سیاسی و نظامی آمریکایی را هدف قرار دهد ولی قواعد بازی و چارچوب‌های راهبردی‌ آن را در دستور کار قرار نمی‌داده است.

آمریکایی‌ها و تیم راهبردی ترامپ در نگاه کلان به اوضاع منطقه غرب آسیا و اولویت‌های اضطراری خود برای اهتمام متمرکز بر جنوب شرق آمریکا و روند فرسایش هرچه بیشتر متحدان و قابلیت‌های سیطره خود برمنطقه دچار بن‌بست شده و زمان را به نفع خود نمی‌دانستند. به‌ویژه اینکه از ماه‌ها قبل هم در داخل ایران و هم در عراق و لبنان (از ابتدای اکتبر) جنگ ترکیبی و هیبریدی را به موازات دیگر اهرم‌های فشار به منظور تسریع در تسلیم‌پذیر کردن ایران و تغییر موازنه قدرت در منطقه شروع کرده بودند و با نگاه به مولفه‌های گوناگون اینگونه می‌پنداشتند که یک ضربه شوک به ایران، قادر خواهد بود که هم ایران را از درون دچار فروپاشی نموده و هم در عرصه منطقه‌ای دچار شوک و ریزش راهبردی نماید. لذا، ترور شهید حاج قاسم سلیمانی از نگاه طراحان کاخ سفید مجاز شمرده شد.

این اقدام تروریستی، سرآغاز مرحله جدیدی از قواعد رفتاری و بازی از سوی آمریکا بود و با اینکه مسئله بکارگیری قدرت سخت و جنگ محدود و یا گسترده، بدلیل هزینه‌های غیرقابل تحمل و محاسبه نشده و فقدان تضمینی حداقلی برای به نتیجه رسیدن، کنار گذاشته شده بود، ضربه امنیتی-نظامی و تروریستی علیه حاج قاسم سلیمانی را کوتاه ترین راه برای اهداف چندگانه می‌دانستند.

از این سو نیز با شهادت حاج قاسم سلیمانی، یک واکنش پیش بینی نشده اجتماعی در سراسر ایران و کل منطقه و جهان اسلام و حتی فراتر از آن در کشورهای اروپایی و حتی داخل آمریکا شکل گرفت که در تشییع تاریخی این شهید، همگان را غافلگیر کرد و شاید ترامپ در همین لحظه از محاسبات غلط تیم خود پشیمان گردید.

ایران نیز بر اساس مطالبات گسترده و خشمگین مردمی، دفاع از امنیت و منافع ملی و ساماندهی بازدارندگی جدید و راهبردی باید به اقدام تروریستی آمریکا پاسخ می‌داد. چرا که در صورت عدم واکنش، مسیر تکرار هجوم دشمن و تسلیم و نابودی کشور و انقلاب امری قابل پیش بینی بود. لذا واکنش و ضربه ایران نیز باید در تراز اقدام دشمن و با قواعد جدید به اجرا در می‌آمد. بدین معنا، اگرچه تا این مقطع منازعه امنیتی و نظامی نیابتی بین دو طرف در جریان بود و گاه تا لبه درگیری راهبردی هم کشیده شده بود ولی این بار باید علنی به اقدام علنی آمریکا و ترامپ پاسخ داده می‌شد.

اقدام موشکی ایران علیه پایگاه بسیار مهم آمریکا در عین الاسد، با تمامی ویژگی‌های تکنیکی، نظامی، نتایج بدست آمده، پیام‌های گوناگونی منتقل کرد که مهمترین وجه آن فقط در تلفات و نابودی زیرساخت‌ها و ابزارهای جنگی آمریکا نبود، بلکه شکست تابو و هیمنه آمریکا پس از 70 سال در جهان بی‌سابقه بود و شدت و دقت و غافلگیری و تسلط بر حریف در عملیات به لحاظ الکترونیکی، برای آمریکا و با ضریب بسیار بالاتری، برای رژیم صهیونیستی، متحدان فاسد عرب و حتی متحدان اروپایی و شاید دیگر کشورها، هراسناک ارزیابی شد.

ایران از زبان رهبری معظم انقلاب، این ضربه را سیلی اول در راهبرد انتقام علیه آمریکا توصیف و اخراج آمریکا از منطقه را خونبهای ترور شهید حاج قاسم سلیمانی تعیین کرد و به موازات آن تمامی جریان مقاومت منطقه‌ای که شهید سلیمانی را متعلق بخود می‌دانند، وارد فاز جدیدی از برنامه و اقدام در این راهبرد شدند. تحقق این راهبرد به منزله به زیرکشیدن آمریکا از قله نظام تک قطبی جهانی و تبدیل آن به قدرتی که هر بازیگر بزرگ یا مستقل، اشتهای تکرار تجربه ایران را در قبال آن خواهد داشت.

لذا آمریکا با آشفتگی به اتخاذ مواضعی در قبال ایران و با مطالبه خروج از عراق و سوریه و ... دست زد و خود را در این مرحله از تنش با ایران، در آستانه آسیب‌های بسیار راهبردی مشاهده کرد که در محاسبات خود به آنها توجه نکرده بود. با اینکه آمریکا برای اولین بار در ادبیات رسمی و راهبردی خود، متحدان اروپایی و ناتو را به کمک فراخوانده ولی می‌داند که مرحله پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی، با قبل از این شهادت بسیار متفاوت و پرهزینه خواهد بود.

ضربه عین الاسد به موازات قیام مردمی در سراسر ایران و آنچه در عراق با قوت در جریان است، کابوسی است که بجز ناتوانی برای پاسخ علنی و نظامی به ایران، ناچار است هر خسارت‌های مادی و حیثیتی را بلعیده و همه چیز را خوب توصیف کند!!! این توصیف همان ایام الله است که مقام معظم رهبری در بیان عظمت تکیه بر اراده الهی و با دست جندالله سپاه پاسداران محقق گردید و همانند معجزه حضور سراسری مردم ایران در تشییع حاج قاسم سلیمانی بعنوان پدیده‌ای که بجز عامل الهی کسی را قادر به انجام آن نیست، باید تکریم کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: قاسم سلیمانی ابومهدی المهندس اخبار سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عراق قاسم سلیمانی ابومهدی المهندس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۶۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایهود باراک: حمله به رفح یک اشتباه بزرگ راهبردی است

ایهود باراک نخست وزیر و وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی به شدت از تلاش نتانیاهو و کابینه‌اش برای حمله زمینی به رفح انتقاد و آنرا اشتباه بزرگ راهبردی توصیف کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، ایهود باراک که اخیرا با شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفتگو می‌کرد با انتقاد تند و شدید اللحن از عملکرد کابینه نتانیاهو گفت: حمله به رفح یک اشتباه راهبردی شدید است که می‌تواند هزینه‌های گزافی برای اسرائیل به همراه داشته باشد.

او در این زمینه تاکید کرد: ورود زمینی ما به رفح به این معنی نیست که ما در یک قدمی پیروزی قاطع قرار گرفته‌ایم بلکه یک گام به سوی شکست قاطع برداشته‌ایم.

وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش سابق رژیم صهیونیستی در این زمینه افزود: براساس تجربه‌ای که از خانیونس داشتیم کار تخلیه غیر نظامیان یک، دو یا سه هفته به طول خواهد انجامید، اما جنگ در آنجا چند ماه زمان خواهد برد و در پایان این چند ماه هم ربوده شدگان در تابوت به دست ما خواهند رسید، در مقابل هیچ تغییر بزرگی در شرایط نوار غزه به وجود نخواهد آمد، چند صباحی دیگر شاهد سازمان یافتن مجدد گردان‌ها و گروهان‌ها در خانیونس، غزه، بیت حانون و بقیه مناطق خواهیم بود.

پس حمله زمینی به رفح هیچ چیز را از بین نخواهد برد.

ایهود باراک در ادامه این گفتگو اعلام کرد: پیروزی فراگیر و واقعی که نتانیاهو از همان روز اول حاضر به تحقق آن نبود و تهدیدی واقعی برای سنوار هم محسوب می‌شود، از طریق فشار نظامی انجام نمی‌شود، تهدید واقعی برای حماس آن است که ما قدرتی جایگزین برایش در غزه ایجاد کنیم، (در وحله اول این نیرو باید نیرویی عربی باشد) این تنها چیزی است که سنوار را تهدید و به خطر می‌اندازد.

برای پیروزی بر سنوار ما باید درکی از وی داشته باشیم، او می‌خواهد که (قدر حماس) در غزه حفظ شود، نتانیاهو هم طوری عمل می‌کند که گویی به دستور سنوار پیش می‌رود.

نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی همچنین پیش بینی کرد: حماس حتی در روز پس از پایان جنگ هم در غزه باقی خواهد ماند، کابینه نتانیاهو ما را به وضعیتی خواهد رساند که ما با وجود پرداخت هزینه‌های سنگین شاهد هیچ  دست آوردی در غزه تغییر نخواهیم بود.

همچنین ما به دلیل تاثیر بین المللی که این جنگ به وجود آورده، نخواهیم توانست چنین جنگی را تکرار کنیم، محبوبیت خود را در جهان از دست داده و تظاهرات سامی ستیزانه هم افزایش خواهند یافت، دادگاه بین المللی کیفری هم احکام بازداشت علیه افسران نظامی و مسئولین عالی‌رتبه سیاسی ما را صادر کرده و روابط ما با ایالات متحده هم به دلیل مخالفتش با انجام عملیاتی بزرگ در غزه، دچار گسست می‌شود.

این همه زیان گسترده و بزرگ فقط به خاطر آن است که ما یک مترسک در آنجا بگذاریم.

بعد از آن بسیاری از خود خواهند پرسید ما اینجا چه کردیم؟

رسانه عبری: عملیات رفح یک اشتباه استابومازن: با حمله به رفح بزرگترین «فاجعه انسانی» رخ می‌دهدتغییر در لحن رسانه‌های رژیم اسرائیل درباره حمله به رفحنتانیاهو و کابوس حمله به رفح

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • سرلشکر رشید: رژیم صهیونیستی جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد
  • روایت ژنرال صهیونیست از استراتژی یحیی السنوار
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • ارتش ایران حمله به کدام بندر اسرائیل را تمرین کرد؟ پاسخ رسانه عربی
  • ایهود باراک: حمله به رفح یک اشتباه بزرگ راهبردی است