Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای فرهنگسازی و بازیافت زباله‌های خطرناک الکترونیکی قرار است مدال‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو با قطعات بازیافتی کامپیوتری تولید شود.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حجم عظیمی از زباله‌های الکترونیکی را تصور کنید که هر روز نیز بر میزان آن افزوده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به نظر شما محیط زیست تا کجا گنجایش هضم این همه زباله‌های مسموم را خواهد داشت؟ این درحالی‌ست که این زباله‌ها در حقیقت گنج مخفی هستند و بازیافت آن‌ها بسیار اقتصادی است.
در یک سو ارزشمند بودن آن‌ها و در سوی دیگر خطرناک بودنشان قرار دارد. اما محققان دانشگاه صنعتی شریف با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری طرحی برای بازیافت این زباله‌ها انجام داده‌اند.

زباله‌های الکترونیکی به دلیل محتوای غنی فلزی‌شان شامل فلز‌های خظرناک و ارزشمند و همچنین حجم عظیم تولیدشان مهمترین زباله قرن محسوب می‌شوند که دو تا سه برابر سریع‌تراز سایر جریان‌های زباله‌های شهری در حال تولید است. از این رو کشور‌های بزرگ و توسعه یافته اروپایی و آمریکایی این زباله‌ها را به شیوه‌های مخالف قانون بشر به کشور‌های جهان سوم می‌فرستند. ۷۵ تا ۸۰ درصد این زباله‌ها از کشور‌های اروپایی و آمریکا به کشور‌های آسیایی و اروپایی فرستاده می‌شود.

جهنم واقعی زباله‌های الکترونیکی و تأثیرات مخرب آن، نه در چین یا قاره آسیا که جایی در غرب قاره آفریقا و در قلب کشور غنا است. حاشیه پایتخت غنا تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین زباله‌دانی‌های الکترونیکی و مسموم‌ترین محیط‌ زیست جهان شده است. اما سوال مهم و اساسی اینجا مطرح می‌شود که این کشور‌ها با علم به ارزش اقتصادی زباله‌های الکترونیکی، چرا آن‌ها را در کشور‌های دیگر در حقیقت دور می‌ریزند در حالیکه استخراج فلزات این زباله‌ها به روش هیدرو و پیرومتالورژی روشی نه چندان سخت برای آنان است؟ نکته آنجایی است که آن‌ها به همان اندازه که به ارزش اقتصادی این زباله‌ها آگاهند به میزان مسمومیت و خطر این زباله‌ها اشراف دارند. پس برای بازیافت این زباله‌ها باید اقدامی کرد.

برای استخراج فلزات زباله‌های الکترونیکی با استفاده از روش‌های شیمیایی برای استخراج هر فلز یک معرف شیمیایی باید استفاده شود و هر فلز چرخه و فرآیند مربوط به خود را دارد. اما در روش پیشنهاد شده در این طرح بسیاری از فلزات طی یک مرحله جدا می‌شوند و این به معنای اقتصاد و صرفه کاری است. در روش شیمیایی مقادیر بسیار زیادی اسید نیاز است در حالی که در روش پیشنهاد شده این مقدار به مراتب تقلیل می‌یابد.

در روش شیمیایی به درجه حرارت و فشار خاصی نیاز است که باید به سیستم اعمال شود در حالیکه در روش زیستی قسمت زیادی از کار در دما و شرایط محیط انجام می‌شود. این روش ساده، ارزان، نوین و اقتصادی است که از مزیت‌های دو روش شیمیایی و زیستی در کنار هم استفاده شده است و یک هم‌افزایی قوی را ایجاد کرده‌اند. در این روش تقریبا تمام فلزات قابلیت استخراج دارند و فقط ممکن است راندمان برخی کمتر باشد در حالیکه در روش شیمیایی هم هر فلزی توانایی استخراج ندارد و هم در صورت استخراج در بسیاری از موارد ممکن است ارزش استخراج نداشته باشد.

همچنین مهم‌ترین ویژگی انجام این طرح رهاندن کشور از شر این زباله‌هاست.
هر اقدام و قدمی برای فرهنگسازی و بازیافت این زباله‌های خطرناک قابل تقدیر است. همچنین که خبری مبنی بر تولید مدال‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو با قطعات بازیافتی کامپیوتری منتشر شد که این اقدام خود یک عمل در راستای حفاظت از محیط زیست و استفاده مجدد از مواد دور انداخته شده نیز محسوب شود؛ بنابراین توجه به این نکته که این ضایعات می‌تواند فواید بسیاری داشته و به آسانی از کنار آن رد نشویم حائز اهمیت است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محیط زیست زباله های الکترونیکی المپیک 2020

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۶۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت و بازسازی بیش از ۲۰۰ قطعه توسط متخصصان نیروگاه رامین اهواز

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سعید پرشی گفت: ساخت و بازسازی قطعات در چند ساله اخیر روند رو به رشدی را داشته است و متخصصان این امور ضمن کسب آموزش‌های لازم و نیز  به دست آوردن تجربیات جدید توانمندی خوبی را در زمینه ساخت و بازسازی قطعات مورد استفاده این نیروگاه بدست آورده اند.  


وی تعداد تفکیکی قطعات ساخته شده را ۱۷۵ قطعه و تعداد بازسازی شده را ۸۱ قطعه عنوان کرد و افزود: در مجموع این نیروگاه ۲۵۶ قطعه را در یک ماه گذشته مورد ساخت و بازسازی قرار داده است.

دیگر خبرها

  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • ساخت و بازسازی بیش از ۲۰۰ قطعه توسط متخصصان نیروگاه رامین اهواز
  • ایران جزو کشورهای برتر در سدسازی است | بهره برداری از سد و نیروگاه بزرگ ساخت ایران در سریلانکا
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • ایران در ردیف کشورهای برتر حوزه ساخت سد و نیروگاه‌های بر‌ق‌آبی
  • پاکسازی مناطق شمالی کرج از زباله ها
  • پاکسازی ورودی شهر بیرجند به مناسبت هفته زمین پاک
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • نبرد بزرگ دو کشتی‌گیر ایرانی با هم در خارج از کشور | جنگ برای سهمیه المپیک