Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه عربی با اشاره به برگزاری کنفرانس برلین درباره لیبی در روز یکشنبه نوشت : واقعیت این است که تصمیم جنگ و صلح دیگر در دست لیبیایی‌ها نیست، بلکه در دست بازیگران منطقه‌ای و بین المللی است که به خاطر نفوذ و به خاطر نفت در لیبی با یکدیگر می‌جنگند. ۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۲ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پایگاه خبری العهد در تحلیلی درباره کنفرانس برلین درباره لیبی که فردا یکشنبه برگزار می‌شود، نوشته است: برلین پایتخت آلمان روز یکشنبه(29 دی) میزبان کنفرانس صلح لیبی خواهد بود، کنفرانسی که فائز السراج نخست وزیر دولت الوفاق در طرابلس، ژنرال خلیفه حفتر فرمانده شبه نظامیانی که خود را فرمانده ارتش لیبی می‌خواند، و کشورهای تاثیرگذار و مداخله‌گر در بحران لیبی شامل ایالات متحده آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین، ترکیه، ایتالیا، امارات، مصر، الجزایر و کشور کنگو به آن دعوت شده‌اند تا برای پایان جنگ بیهوده‌ای که از سال‌ها پیش سرزمین عمر مختار را درگیر خود کرده است، دور هم جمع شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس صلح لیبی در برلین تقریبا آماده است، ولی تردیدها درباره امکان اینکه، کنفرانس برلین نتایجی را محقق کند که دیگر کنفرانس‌های صلح درباره لیبی همچون کنفرانس الصخیرات، نشست پاریس،کنفرانس پالرمو و دیگر نشست‌ها و مذاکرات سری و غیر سری انجام شده درباره اوضاع لیبی از انجام آن عاجز بودند، سایه افکنده است..

بر اساس خبرهایی که به رسانه‌ها درز کرده است، پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس لیبی در برلین که قرار است فردا یکشنبه برگزار شود، شامل 6 بند از جمله اصلاحات در زمینه‌های اقتصاد و امنیت، آتش بس و اجرای منع صادرات سلاح است.

شاید سئوالی که مطرح می‌شود، این باشد که آیا کسانی که با یکدیگر جنگ می‌کنند(دولت الوفاق لیبی در طرابلس و شبه نظامیان حفتر در بنغازی) و حامیان منطقه‌ای و بین المللی آنها به این سند و توقف فوری جنگ و بازگشت به روند سیاسی پایبند خواهند بود؟

در حقیقت، با توجه به مضامین و محتوای کنفرانس برلین، به نظر می‌رسد همان اشتباهات کنفرانس‌های قبلی را تکرار کند به ویژه از نظر غیبت طرفهای محلی در لیبی و در راس آنها نمایندگان قبایل لیبیایی با وجودی که آنها تاثیر زیادی در اوضاع لیبی دارند، بسیاری از موارد آشتی که طی ماه‌های آینده در لیبی صورت گرفت، محرک اصلی آن نمایندگان قبایل با توجه به نقش بزرگی که به طور کلی قبیله در جامعه لیبی بازی می‌کند، بودند. نکته بعدی غیبت تونس در کنفرانس برلین است، در حالی که تونس یکی از مهمترین کشورهای همسایه لیبی است و روابط تاریخی و جغرافیایی گسترده‌ای با لیبی دارد و غیبت این کشور در این کنفرانس یک اشتباه غیر حساب شده است.

 تونس اولین کشوری است که به آنچه در همسایه خود رخ می‌دهد، اهتمام نشان داده و نزدیک ترین کشور به لیبی است و متحمل پیامدهای طولانی بحران لیبی در زمینه‌های امنیتی، اقتصادی و سیاسی شده است و هزینه‌های سنگینی در نتیجه شکننده بودن وضعیت امنیتی در این کشور و نفوذ تروریست‌ها به مرزهایش پرداخت کرده است، همچنانکه میزبان موج‌های بزرگی از آوارگانی بوده که از جنگ لیبی گریخته‌اند. مقامات تونسی همچنان در بالاترین سطح آماده‌باش برای آنچه ممکن است در لیبی رخ دهد ، قرار داشته و برای تمام سناریوهای احتمالی از جمله احتمال ازسرگیری جنگ در صورت شکست کنفرانس برلین، آماده هستند. در تونس ابتکارعمل‌هایی از جمله ابتکار الباجی قائد السبسی رئیس جمهور فقید این کشور در کنار الجزایر و مصر ارائه شده بود،‌همچنانکه قیس سعید رئیس جمهور جدید تونس هم چند هفته پیش میزبان هیئتی از جامعه مدنی لیبی بود که در پی آن بیانیه تونس برای صلح صادر شد که بر ضرورت اینکه گفت‌وگوها، لیبیایی-لیبیایی باشد و احترام به حاکمیت لیبی و مردم آن و توقف دخالت‌های خارجی تاکید کرده بود.

واقعیت این است که نمی‌تواند سقف خوش بینی در خصوص کنفرانس برلین را افزایش داد،‌کنفرانسی که لیبیایی‌ها آن را حلقه‌ای از حلقه‌های توطئه علیه کشورشان قلمداد می‌کنند. در این زمینه خالد المبروک فعال حقوقی لیبیایی به پایگاه خبری العهد می‌گوید این کنفرانس(برلین) در امتداد کنفرانس‌های قبلی و نشست‌هایی است که با توجه به نتایج قابل پیش بینی آن باید با شک و احساس نگرانی به آن نگاه کرد.

گزارش| برلین و بیم و امیدهای اردوغان در مورد لیبیخشم یونان از دعوت نشدن به کنفرانس صلح لیبی در برلین

المبروک اضافه می‌کند ادامه سرازیر شدن تروریست‌ها از سوریه به لیبی و تهدیدهای طرف‌های خارجی بدون اینکه جامعه جهانی برای توقف آن اقدامی انجام دهد، جانبداری آشکار از یک طرف درگیر است.

وی خاطر نشان کرد شهروندان لیبیایی که از بحران‌های متعدد در زمینه اقتصادی، امنیتی و اجتماعی رنج می‌برند از چنین کنفرانس‌هایی راضی نیستند و آن را حلقه‌ای از سلسله حلقه‌های توطئه بین المللی علیه لیبی و کشورهای همسایه آن می‌دانند، عجله در دعوت برای این کنفرانس و طرف‌های دعوت شده و آنچه درباره پیش نویس بیانیه افشا شده از نکات شک برانگیز است.

پایگاه خبری العهد در پایان آورده است : واقعیت این است که تصمیم جنگ و صلح دیگر در دست لیبیایی‌ها نیست، بلکه در دست بازیگران منطقه‌ای و بین المللی است که به خاطر نفوذ و به خاطر نفت در لیبی با یکدیگر می‌جنگند، حتی برخی گفته‌اند آنچه در لیبی جریان دارد، شکلی از اشکال درگیری میان شرکت‌های نفت ایتالیا و فرانسه است.

انتهای پیام/

R36361/P/S8,88,89,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "لیبی"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار لیبی اخبار لیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۷۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند

به گزارش فارس، «الکساندر دو کارو» نخست وزیر بلژیک می‌گوید که شهرک نشینان محکوم شده در خشونت علیه فلسطینیها در کرانه باختری و یا دیگر مناطق فلسطینی باید موضوع تحریمهای مسافرتی قرار بگیرند. 

وی تاکید کرده است که دولت بلژیک چند هفته است که قصد دارد دسترسی شهرک نشینان محکوم به خشونت علیه فلسطینیها را به خاک این کشور ممنوع کند. 

این تصمیم دولت بروکسل چند روز پس از آن مطرح می‌شود که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن صدور روادید این کشور برای  شهرک نشینان اسرائیلی محکوم به خشونت در کرانه باختری و ورود آنها به خاک ایالات متحده آمریکا را ممنوع کرده است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره این موضع آمریکا گفت، بلینکن به مقام‌های اسرائیلی هشدار داده بود که تل آویو باید اقدامات بیشتری را برای توقف خشونت‌های افراطی علیه فلسطینی‌ها انجام داده و افرادی را که مسئول این اقدامات هستند، مقصر بداند.

الکساندر دوکارو با اشاره به مواضع واشنگتن در این زمینه گفت: وزیر خارجه ایالات متحده نیز همین موضع را اتخاذ کرده و ما با همکاران آمریکایی خود در تماس هستیم تا بررسی کنیم که چگونه می‌تواند این تحریم در واقعیت عمل کند. 

نخست وزیر بلژیک افزود: ما در لحظه بسیار حساسی هستیم و احترام به حقوق بشر، احترام به جان انسانها، توقف کشتار غیرنظامیان بیگناه، باید برای همه در اولویت باشد.

مقامات آمریکایی پیش از این گفته بودند که آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور در جریان سفر هفته گذشته خود به اراضی اشغالی موضوع خشونت شهرک نشینان صهیونیست علیه فلسطینیها را با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ این رژیم در میان گذاشته است.

دیگر خبرها

  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • آلمان سفیر خود را از مسکو فرا می‌خواند
  • فرانسه بی‌اخلاقی در صنعت فیلم را جدی گرفت/ تشکیل یک کمیسیون دولتی
  • تشدید خشونت‌ها علیه سیاستمداران، چالشی برای آلمان
  • چرا دولتمردان آمریکا از خشونت‌ علیه دانشگاهیان این کشور در برابر دوربین‌ها ابایی ندارند؟
  • تظاهرات حامیان فلسطین در برلین
  • تلاش روسیه برای افتتاح کنسولگری در بنغازی
  • اعتراضات ضد اسرائیلی به دانشگاه برلین کشیده شد
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است/ تلاش‌ها برای راه حل دو دولتی باید افزایش یابد