Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبردریافتی از سفارت جمهوری اسلامی ایران در نواکشوت پایتخت کشورآفریقایی موریتانی حاکی است که در پی پاسخ مثبت وزارت علوم تحقیقات فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد به درخواست های مکرر این سفارت و همچنین همکاری وزارت آموزش عالی موریتانی و دانشگاه نواکشوت از این پس آموزش زبان فارسی جزو دروس اختیاری دانشگاه نواکشوت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس این گزارش، نخستین جلسه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان این کشور دیروز/ شنبه ۲۸ دی ماه با حضور دانشجویان و علاقمندان توسط استاد ایرانی در دانشگاه نواکشوت برگزار شد.
دانشکده هنر و ادبیات دانشگاه نواکشوت یک دفتر مستقل برای زبان فارسی و ایران‌شناسی اختصاص داده است و از آنجایی که آموزش زبان فارسی در موریتانی علاقمندان و طرفداران زیادی دارد، چشم‌انداز آینده، ایجاد کرسی زبان فارسی در این دانشگاه است.
زبان عربی زبان اصلی در دانشگاه های این کشور عرب زبان است، زبان های، فرانسه، چینی، اسپانیایی و انگلیسی نیز در این دانشگاه تدریس می‌شوند که از این پس زبان فارسی نیز به آنها افزوده شد.

مردم موریتانی مانند دیگر ملل حوزه شمال آفریقا، علاقمند به صوفی‌گری، عرفان و به خصوص به شخصیت‌هایی همچون مولانا و امام محمد غزالی هستند لذا این امر از مهم‌ترین علل حائز اهمیت آموزش زبان فارسی در آن کشور به شمار می رود.

ترکیه، اسپانیا، فرانسه و چین، از جمله کشورهایی هستند که با حضور پررنگ خود در عرصه اقتصادی موریتانی، تا کنون بسیار فعال عمل کرده‌اند. همچنین مردم این کشور به ایران اسلامی، علاقه ویژه‌ای دارند و اخبار و مسائل مربوط به ایران در عرصه بین‌الملل را حتی در دورافتاده‌ترین نقاط کشور، دنبال می‌کنند و به آن اشراف دارند.

جمهوری اسلامی موریتانی کشوری در شمال غربی آفریقا به پایتختی "نواکشوت" است. زبان رسمی موریتانی عربی و واحد پول آن "اوقیه" است. جمعیت این کشور چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و تقریباً همه مردم آن مسلمان هستند.

 موریتانی مساحتی حدود یک میلیون کیلومتر مربع دارد که ۹۰ درصد آن را بیابان پوشانده و یک سوم جمعیت کشور در پایتخت زندگی می کنند.
نام این کشور از نام "موریطنیه" گرفته شده که یک پادشاهی اقوام بربر بود که از سده سوم پیش از میلاد تا سده هفتم میلادی بر بخش هایی از شمال آفریقا حکومت می کرد.

موریتانی در ۱۹۶۰ (۱۳۴۰ ه-ش) از فرانسه استقلال یافت.این کشور پس از ۱۹۷۶ (۱۳۵۵ ه-ش) تحت حاکمیت نظامیان بود و در ۱۹۷۹ (۱۳۵۷ ه-ش) تک‌حزبی گردید و نهایتا در ۱۹۹۲ (۱۳۷۱ ه-ش) انتخابات چندحزبی در این کشور برگزار شد.

لازم به ذکر است که نواکشوت از جمله معدود پایتخت های عربی بود که روابط دیپلماتیک خود با  بشار اسد را حفظ کرد. همچنین در اوج بحران سوریه 'مولادی ولد محمد لغظف' نخست وزیر خود را به دمشق فرستاد موضوعی که ایران آن را دستاوردی بزرگ می داند و با همکاری امنیتی، نظامی و اقتصادی با این کشور آفریقایی از آن استقبال می کند.

برچسب‌ها آموزش زبان فارسی موریتانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آموزش زبان فارسی موریتانی آموزش زبان فارسی موریتانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۱۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، دکتر رحمت عباس­نژاد سرستی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران در آیین گرامی­داشت مقام معلم و تجلیل از استادان نمونه دانشگاه مازندران، ضمن اعلام برنامه ­های دهه سرآمدی آموزش بر اساس روزشمار ابلاغ­ شده، گفت: با همکاری دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری، دفتر هم ­اندیشی اساتید، ستاد توانمندسازی استادان، معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، مدیریت روابط بین ­الملل و نیز برخی از دانشکده ­ها، برنامه ­هایی در راستای طرح تحول آموزش عالی از ۸ تا ۱۸ اردیبهشت اجرایی خواهند شد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران به برخی از محور‌های برنامه­ های دهه سرآمدی آموزش اشاره کرد و گفت: محور‌های مذکور عبارتند از دانشگاه آینده با رویکرد ایرانی- اسلامی؛ کیفیت پویایی تدریس؛ پیاده­سازی آمایش آموزش عالی؛ تقویت فرهنگ شاگردپروری؛ آموزش و اخلاق حرفه­ای؛ راهبرد خانواده­محوری در دانشگاه؛ نقش فناوری­های نوین آموزشی در کارآمدی آموزش عالی؛ توسعه هوشمند دیپلماسی علمی و بین‌المللی‌سازی آموزش عالی در حوزه آموزش؛ آموزش‌های سرآمد در حوزه‌های علمی و فناوری پیشران و علوم پایه؛ و حمایت خیرین از توسعه آموزش به محوریت بنیاد حامیان دانشگاه.

معاون آموزشی دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارتقای عملکرد آموزش دانشگاه مازندران در نظام رتبه‌بندی ISC در بین دانشگاه‌ها گفت: مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) هرساله براساس شاخص ­های آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری، بین­ المللی­ سازی، اثرگذاری اقتصادی، خدمات اجتماعی، زیرساخت و تسهیلات به رتبه­ بندی دانشگاه­های کشور مبادرت می­ ورزد.

او گفت: ملاک­های ارزیابی دانشگاه­ها در بخش آموزش نیز شاخص­هایی، چون هرم هیأت علمی، کیفیت دانشجویان ورودی، نوآوری در آموزش، مهارت­ افزایی در آموزش، بازنگری و تدوین برنامه ­های درسی، نسبت دانشجو به استاد و اشتغال دانش ­آموختگان هستند.

دکتر عباس‌نژاد در ادامه افزود: در نظام رتبه ­بندی ISC در سال ۱۳۹۹-۱۳۹۸، رتبه دانشگاه در بخش آموزش، ۴۴ بوده و در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به ۳۴ ارتقا یافته است. اما رتبه آموزشی دانشگاه مازندران در میان ۱۱۱ دانشگاه ارزیابی ­شده کشور در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ با جهش بسیار جالب توجه، به رتبه ۱۴ رسید که به این ترتیب دانشگاه مازندران با پشت­ سر گذاشتن دانشگاه­ های مهم، در کنار دانشگاه ­های برتر از نظر شاخص ­های آموزشی قرار گرفت.

معاون آموزشی دانشگاه ابراز امیدواری کرد: با همت و پشتکار استادان، مدیران و یاوران علمی، شاهد ارتقای رتبه دانشگاه در این زمینه در سال­های پیش­رو باشیم.

دیگر خبرها

  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم