Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@23:05:00 GMT

غول آلودگی هوا نمرده است

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۲۵۹۰

غول آلودگی هوا نمرده است

ایسنا/اصفهان «این ابزار وارد کشور ما شده اما فرهنگش نیامده» این جمله را خیلی اوقات در مهمانی ها و دورهمی ها شنیده ایم. وقتی افراد می خواهند عنوان کنند که بخشی از مشکل این است که در مورد یک معضل آموزش ندیده ایم به این جمله استناد می کنند.

 با این نگاه می شود گفت:«ما اول صنایع را توسعه دادیم و بعد به فکر محیط زیست افتادیم» در واقع وقتی مشکلات محیط زیستی به وجود آمد، هوا آلوده شد، خاک صدمه دید، آب غیرقابل آشامیدن شد، گونه های گیاهی و جانوری رو به زوال رفتند تازه به این موضوع فکر کردیم که توسعه صنعت بدون ارزیابی های محیط زیستی شاید در کوتاه مدت دستاوردهای درخشانی داشته باشد اما در بلند مدت خسارت بار است و حتی گاهی آثار آن بر زیست انسان غیرقابل جبران می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلانشهر اصفهان در یک اقلیم خشک و کم باران واقع شده است. این واقعیتی است که هیچ کس نمی تواند آن را انکار کند. در چنین اقلیم شکننده ای هر نوع دستکاری در محیط زیست، آثار شدید و ویرانگری بر جا می گذارد. در حوالی این شهر استراتژیک بیش از ۱۰ هزار صنعت کوچک و بزرگ مشغول به فعالیت هستند. بسیاری از آنها وقتی آغاز به کار کرده اند که نه موضوع محیط زیست مساله عمومی بوده و نه سازمان آن از قدرتی برخوردار بوده که بتواند مقابل میل سیری ناپذیر به توسعه، مقاومتی بکند و البته رسانه ها هم تا این اندازه گسترده نشده بودند و عموم مردم قادر نبودند از طریق آنها صدایشان را به جایی یا کسی برسانند.

امروز اما ماجرا عوض شده است. تعطیلی های پی در پی مدارس شاید دانش آموزان را خوشحال کرده باشد اما حاوی این هشدار بود که شهر زیبای اصفهان؛ قلب تپنده تاریخ و تمدن ایران «هوا» برای نفس کشیدن ندارد. آلودگی هوا سر و صدا ندارد برای همین به اثرات آن مرگ خاموش می گویند. اینجا فاجعه نه تنها باعث مرگ و میر و گسترش بیماری ها می شود بلکه روان شهروندان را هم افسرده می کند و گردشگران را هم برای سفر به این شهر پشیمان می کند، در نتیجه روی اقتصاد هم تاثیر می گذارد. در واقع اگر کسی بگوید آلودگی هوا صرفاً یک مساله محیط زیستی است راه را خطا می رود زیرا مسائل محیط زیستی به هیچ عنوان تک بعدی نیستند بلکه ساحت های مختلف یک جامعه را تحت تاثیر قرار می دهند.

اگر چه این بحران به وسیله باد و باران در کوتاه مدت حل می شود اما چاره کار نیست و تنها راه حل اثربخش احساس مسئولیت اجتماعی از سوی همه افراد جامعه به ویژه صاحبان صنایع نسبت به محیط زیست است. استفاده از سوخت پاک، گسترش حمل و نقل شهری، توسعه پایدار منطبق با اقلیم و محیط زیست منطقه در کنار  ارتقای سواد محیط زیستی شهروندان نیز می تواند ما را از این بن بست نجات دهد. برای این کار باید برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت مبتنی بر قانون هوای پاک به صورت جدی در دستور کار همه دستگاه ها و نهادها قرار بگیرد و به آن باور داشته باشند. فراموش نکنیم غول آلودگی هوا نمرده است، بلکه سال دیگر با قدرت بیشتر بر می گردد و این بار حتی ممکن است نه تنها تعطیلی مدارس بلکه تخلیه شهر هم چاره ساز نباشد. قبل از آنکه دیر شود باید کاری اساسی و منطقی کرد. تا همین امروز هم هزینه های فوق العاده زیادی داده ایم و مشکلی هم به صورت بنیادین حل نشده است.

 یادداشت از: ایرج حشمتی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان
  انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۲۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود

ایسنا/البرز نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی گفت: طی سال‌های گذشته قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تاکنون نیفتاده است.

علی حدادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سال‌های سال است که تولید کنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در سه شهرستان نظرآباد، طالقان و چهارباغ فعالیت دارند ولی آن طور که باید و شاید از آنها نشده است.

وی با بیان اینکه این فعالان امروز برای توسعه واحد تولیدی و صنعتی خود با مشکل مواجه هستند، توضیح داد: ما جلسات و پیش نویس مصوباتی با وزیر قبلی و فعلی صمت داشته‌ایم تا وضعیت این واحدها در البرز تغییر کند.

وی افزود: بر این اساس قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تا کنون نیفتاده است.

این مسئول اظهار کرد: امسال که سال جهش تولید است، حمایت از واحدهای صنعتی و فعالان اقتصادی در اولویت دولت و مجلس قرار دارد.

حدادی تاکید کرد: با حمایت از این واحدها شاهد رقابتی شدن فرایند تولید و از طرفی بالا رفتن کیفیت محصولات و کالاهایی داخلی خواهیم بود.

وی گفت: برخی واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرستان‌های طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ بیش از دو دهه است که فعالیت دارند و متاسفانه چون نگاه جامع و متقنی به آنها نشده از توسعه بازمانده‌اند.

نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس در پاسخ به اینکه آیا پیوست‌های زیست محیطی در تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی رعایت خواهد شد یا باید منتظر تکرار تجربه تلخ شهرک بهارستان باشیم؟ گفت: توسعه و اشتغالزایی در اولویت دولت قرار دارد.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی به محیط زیست و اراضی ملی به ویژه در محدوده تالاب صالحیه آسیب وارد می‌کند، گفت: تالاب صالحیه تالابی نقطه‌ای است و در برخی ماه‌های سال آب دارد و محیط زیست باید زیرساخت‌های لازم را در این محدوده ایجاد کند.

حدادی اظهار کرد: من انتقاد جدی به رییس محیط زیست کشور و مدیرکل محیط زیست البرز دارم چون به هیچ وجه نمی‌توانیم بپذیریم که در مسیر توسعه تولید موانعی ایجاد شود و باید به سمتی پیش برویم که با رعایت ساختارهای محیط زیستی تولید هم رونق بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست