Web Analytics Made Easy - Statcounter

کبیری گفت: اگر به مسجد پرداخته شود و جایگاه اصلی خودش را در جامعه پیدا کند، از وقوع بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی در جامعه پیشگیری خواهد شد.

«سید تقی کبیری»، در گفتگو با خبرنگار شبستان در ارومیه، اظهار کرد:  اگر به مسجد پرداخته شود و جایگاه اصلی خودش را در جامعه پیدا کند، از وقوع بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی در جامعه پیشگیری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم شهرستان های خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی افزود: از 40 سال قبل مساجد جز مهمترین اماکنی هستند که با تهاجم فرهنگی مقابله کردند و مسجد ارتباط تنگاتنگ بین جامعه و مباحث فرهنگی داشته و در جای جای دنیا نفوذ داشته وشناخته شده است.

وی در ادامه سخنان خود به نقش تاثیرگذاری امامان جماعت با کانون های فرهنگی و هنری، تصریح کرد: امام جماعت رکن، رکین مساجد است و مدیریت مسجد توسط امام جماعت، یک تخصص است.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: نگاه امام جماعت نباید فقط برگزاری نماز در مساجد  باشد بلکه باید ارتباطات مختلف فرهنگی و اجتماعی را در کانون  های فرهنگی و هنری مساجد ایفا کنند به نحوی  که می توان گفت مرکز ثقل و شاه کلید مساجد هستند.

کبیری عنوان کرد: بهتر است امامان جماعت در انجام  فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد مشارکت داشته  و  با مسئول کانون های فرهنگی و هنری هم‌پوشانی داشته باشند.

وی تاکید کرد: در زمینه جذب جوان به مسجد، امام جماعت باید با مقتضیات یک جوان و عوامل رشد، نحوه هدایت و ارتباط گیری با او آشنا باشد و از خیلی از مسائل روز هم مطلع باشد که خیلی از شبهات و مشکلات جوانان از همین ناحیه است.

نماینده مردم شهرستان های خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رویداد ملی فهما، طرح بسیار خوبی است و کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید از افکار نسل جدید استفاده کنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه افکار دهه‌های مختلف با هم متفاوت و قابل احترام است ولی مجموعا در کانون‌ها باید از افراد تحصیل کرده و باهوش استفاده کرد و صرفا باید از الگوبرداری خارج شوند و از تکنولوژی استفاده کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: در مورد سایت سامانه های مسجد نیز نباید مساجد را عضو پذیر کرد و باید خیلی ظرافتمند پیش رفت و جذب بصورت الکترونیکی خیلی مهم نباشد و در این راستا ظرفیت‌هایی برای افراد اخلاص مند قرار دهیم.

وی افزود: ممکن است اعضای کانونی بیشتر باشد ولی اخلاص نداشته باشند در اینصورت کانون موفقی نیز نبوده ولی ممکن است کانونی اعضا کمتر و با اخلاصی داشته و جز موفق‌ترین کانون های فرهنگی و هنری مساجد بشمار آید.

کبیری با بیان اینکه اصل نگاه اسلامی به مساجد بعنوان محلی برای برگزاری نماز است، گفت: در صدر اسلام مساجد کانون اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی بوده است و با توجه به اینکه هدف و مبنای اولیه مسجد عبادت و راز و نیاز است ولی مختصص این اعمال خاص عبادی نیست.

 

پایان پیام/566

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد فهما سقوط هواپیمای اوکراینی طرح ملی فهما سردار سلیمانی فعالیت های مسجدی سردار سلیمانی کانون های فرهنگی هنری مساجد ارومیه مقابله با تهاجم فرهنگی آذربایجان غربی تهاجم فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۳۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و هویت‌بخشی به محله

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارتقا و رسیدگی به فضاهای عمومی  به ارتقا هرچه بیشتر زندگی عمومی در شهرها و محله‌ها می‌شود مساجد یکی از فضاهای عمومی هستند که با درگیری هرچه بیشتر شهروندان باعث هویت بخشی به شهر و محله می‌شود.  

محسن الويری (مدرس دانشگاه باقرالعلوم(ع)) در مقاله‌ای با عنوان «رويکردی تاريخی به مسجد به‌عنوان الگوی جامعه دينی و هويت‌بخش محله»  به این موضوع اشاره می‌کند که مسجد به معنی سجده‌گاه در اصطلاح شرعی به مکانی اطلاق می‌شود که برای نماز خواندن همه مسلمانان وقف شده باشد و مسجد علاوه بر مرکزیت برای عبادت، محلی برای نشان دادن هماهنگی بیشتر و همبستگی مردم برای رسیدن به اهداف الهی و انسانی است.

* مساجد و تاثیر آن برآداب شهروندی

 به زعم این پژوهشگر تاسیس مسجد از سوی پیامبر (ص) بلافاصله پس از ورود به شهر مدینه، تنها اقدامی نمادین برای نشان دادن جوهره عبودی جامعه و حکومت در اندیشه اسلامی نبود؛ بلکه با مروری بر متون دینی و تاریخی، چنین به نظر می‌آید که مسجد به عنوان نخستین فضای کالبدی شهری، الگو و ماکتی بود برای آنچه پیامبر (ص) در سطح کلان جامعه تعقیب می‌کردند.

یعنی پیامبر (ص) نخست الگویی از جامعه مطلوب و آرمانی اسلامی را در مقیاسی کوچک به نمایش گذاشتند تا مسلمانان ضمن یافتن نگاهی کلان نسبت به افق آینده، به تدریج و در فضای فراهم آمده در مسجد با احکام و معارف دینی آشنا شوند، متناسب با آموزه‌های دینی تربیت شوند و با آداب شهروندی در یک جامعه دینی انس بگیرند.

* مهمترین کارکرد مساجد

این پژوهشگر توضیح می‌دهد که بعدها مسلمانان با تأسی به پیامبر (ص) بنای شهرهای جدید مانند کوفه، بصره و قاهره را با ساختن مسجد آغاز کردند. مسجد از همان آغاز پیدایش در عصر پیامبر (ص) کارکردهای مختلفی داشت. مهمترین این کارکردها به رغم فراز و نشیبی که در گذار تاریخ یافته است، چنین است: کارکرد عبادی؛ کارکرد آموزشی؛ کارکرد فرهنگی و ارتباطاتی؛ کارکرد سیای و کارکرد اجتماعی.

الویری در ادامه این پژوهش توضیح می‌دهد که این کارکردها به ویژه با تکیه بر تجربه تاریخی، نمایانگر گونه‌ای خاص از تعامل بین انسان و خدا و نماد بیرونی جامعیت دین و تجسم جایگاه عبادت و علم به مثابه دو بال تعالی انسان ها در تفکر دینی است.

این پژوهشگر اینگونه جمع‌بندی می‌کند که جامه تحقق پوشیدن توسعه محله‌ای متناسب با باورهای دینی و ظرفیت‌ها و ضرورت‌های برخاسته از آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی، نیازمند بازتعریف رسالت، نقش و کارکردهای مساجد محله با رعایت یکسانی‌ها و تفاوت‌های آن با مساجد جامع به ویژه از نظر گستره عمل بر اساس آموزه‌های دینی و ژرف‌کاری در تجربه تاریخی است و بر این اساس تمامی امور مربوطه به مساجد مانند معماری، اجزاء، کارگزاران، درآمدها و هزینه‌های آن نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند ۱۴۰۲ برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی
  • انعقاد تفاهم‌نامه طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سیستان و بلوچستان
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد