Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@20:09:40 GMT

فروش گیاهان آلوده و مزاحم در بازارهای محلی گیلان

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۵۴۴۸

فروش گیاهان آلوده و مزاحم در بازارهای محلی گیلان

ایسنا/گیلان مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: اخیرا در فضای مجازی و حتی توسط برخی از دستفروشان فروش گیاهان آلوده و مهاجمی نظیر سنبل آبی و کاهوی آبی مشاهده شده است که به شدت با این متخلفین برخورد خواهد شد.

قربانعلی محمدپور در گفت وگو با ایسنا گفت: فروش دو گونه گیاهی مهاجم سنبل آبی و کاهوی آبی که اخیرا در فضای مجازی دیده می‌شود، ممنوع و قابل پیگرد قضایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر به دلیل عدم شناخت کافی از گیاهان مهاجم در کشور و اثرات منفی آن‌ها در محیط‌های طبیعی بعضا مشاهده می‌شود، برخی افراد سودجو در فضای مجازی اقدام به انتشار آگهی  فروش گونه‌های مهاجم نظیر سنبل آبی و کاهوی آبی بعنوان گل های زینتی می‌کنند و با استفاده از ناآگاهی برخی مردم از مضرات این گیاهان، موفق به فروش این گیاهان می شوند.

محمدپور ادامه داد: این موضوع شامل حال برخی از دستفروشان نیز می‌شود که در بازارهای محلی نسبت به فروش این گیاهان آلوده و مهاجم به مردم و بویژه مسافرین اقدام می‌کنند.

وی افزود: از آنجا که گونه‌های مهاجم تاثیرات بسیار منفی محیط زیستی، اجتماعی و اقتصادی به همراه دارند، ممنوعیت خرید و فروش آن ها به هر صورت، قبلا از طریق بخشنامه سازمانی به تمامی ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها ابلاغ شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ضمن تاکید بر ممنوعیت انتشار آگهی یا خرید و فروش گونه‌های مهاجم گیاهی اعم از سنبل آبی و کاهوی آبی یا گونه‌های حفاظت شده مانند لاله تالابی به اطلاع عموم می رساند مامورین یگان حفاظت محیط زیست در صورت مشاهده این گونه معاملات نسبت به توقیف و معرفی متخلفین به مرجع قضایی اقدام خواهد کرد.

وی گفت: از مردم و علاقمندان به محیط زیست تقاضا می‌شود در صورت مشاهده هرگونه تخلف محیط زیستی، با احساس مسئولیت مراتب را به ادارات یا پاسگاههای محیط زیست اطلاع دهند.

محمدپور تصریح کرد: گونه مهاجم به موجود زنده‌ای گفته می‌شود که از پیش در یک زادبوم حضور نداشته و با معرفی شدن به آن زادبوم باعث بر هم خوردن نظم طبیعی آن و ایجاد خسارت‌های اقتصادی، محیط زیستی یا بوم‌شناختی می‌شود. گونه مهاجم به دلیل آنکه تعلقی به زادبوم معرفی شده به آن ندارد می‌تواند گونه‌های رقیب را کنار بزند و مانع از رشد و زایش دیگر گونه‌هایی شود که به صورت طبیعی در آن منطقه زندگی می‌کرده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سنبل آبی گونه هاي گياهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۵۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!