Web Analytics Made Easy - Statcounter

در طول چند سال گذشته همواره ادعا‌های زیادی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران و ابعاد نظامی آن از سوی محافل غربی و به ویژه رسانه‌ها و مقامات اسرائیلی مطرح شده است.   تحریریه تابناک جهان؛ در همین راستا، روزنامه «دیلی‌میل» انگلیس در گزارشی اختصاصی مدعی شد یک سند محرمانه دولتی ایران که ماموران اطلاعاتی اسرائیل به دست آورده‌اند نشان می‌دهد جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۰ در حال ساخت سلاح هسته‌ای بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وب‌سایت روزنامه دیلی‌میل روز شنبه ۲۸ دی‌ماه، در گزارشی براساس منابع اسرائیلی به سندی اشاره کرده است که نشان می‌دهد دانشمندان هسته‌ای ایران با «چراغ سبز» بالاترین مقام هسته‌ای کشور، پیشنهادهایشان برای «کلاهک جنگی» را تشریح می‌کنند.

این نشریه تصویر نامه‌ای را منتشر کرده است که نشان می‌دهد یک مقام ارشد هسته‌ای ایران در سال ۱۳۸۰ درخواست می‌کند پارامتر‌های مورد‌نیاز نصب کلاهک جنگی روی موشک ارائه شود.

براساس ادعای دیلی میل، این سند بخشی از اسنادی بوده است که ماموران اطلاعاتی اسرائیل (موساد) در سال ۲۰۱۸ از مرکزی در تهران به دست آوردند و اکنون این روزنامه برای اولین بار آن را افشا می‌کند.

نامه‌ای که دیلی‌میل تصویر آن را منتشر کرده است در تاریخ ۲۸ بهمن‌ماه سال ۱۳۸۰ خطاب به محسن فخری‌زاده، از مقام‌های ارشد برنامه هسته‌ای ایران و استاد فیزیک هسته‌ای دانشگاه امام حسین، نوشته شده است.

براساس این نامه ادعایی، فخری‌زاده نیز در گوشه این نامه نوشته که این درخواست «در حال پیگیری است». دیلی‌میل تصاویری از دیدار او با رهبر انقلاب هم منتشر کرده تا بتواند بر ادعای خود مهر تایید بزند.

لازم به ذکر است که نشریه ساندی‌تایمز در سال ۱۳۸۷ از فخری‌زاده به‌عنوان «پدر برنامه هسته‌ای نظامی ایران» نام برده بود.

به ادعای دیلی‌میل، این اسناد نشان‌دهنده «بعد نظامی» برنامه هسته‌ای ایران است، با وجود این‌که مقام‌های ایران همواره گفته اند برنامه خود را از مطالعات «امکان‌سنجی» فراتر نبرده‌اند.

دیلی‌میل در ادامه نوشته است سند مذکور حاکی از این که ایران درصدد بوده است به یک «کشور هسته‌ای آماده عملیات» تبدیل شود.

نویسندگان گزارش تحت عنوان پویش دوستان اسرائیل پس از "توجیه گسترده توسط مقامات امنیتی اسرائیل" در مورد محتوای بایگانی ایران، می‌نویسند که ایران قصد داشت به یک کشور هسته‌ای کاملاً عملیاتی تبدیل شود.

لازم به ذکر است، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل سال گذشته در یک شوی زنده تلویزیونی با نشان دادن چند قفسه اسناد و مدارک جعلی مدعی شد که سازمان اطلاعات این رژیم توانسته است،۵۵ هزار پرونده درخصوص برنامه‌های ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را بدست آورد.

اوج اظهارات نتانیاهو ارائه تصویر سوله‌ای در منطقه شورآباد تهران بود که مدعی شد ایران اسناد و مدارک فعالیت‌های هسته‌ای خود را در این سوله نگهداری می‌کند.

نخست‌وزیر اسرائیل در خلال شوی تبلیغاتی خود، بار‌ها فیلم سخنرانی و مصاحبه‌های مسئولان کشورمان درباره صلح‌آمیز بودن برنامه‌های هسته‌ای ایران را پخش و آن‌ها را به دروغگویی متهم کرد.

نکته مهم آنکه، «جان برد» وزیر خارجه اسبق کانادا ریاست تهیه گزارش ضد ایرانی پویش دوستان اسرائیل را برعهده دارد.

او که سال ۲۰۱۲ میلادی با بستن سفارت ایران در کانادا، روابط دیپلماتیک میان دو کشور را قطع کرد افزود که به دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس هم توصیه کرده که سفارت این کشور در تهران را تعطیل و دیپلمات‌های این کشور را بازگرداند.

این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و المان بر اثر فشار‌های آمریکا، مکانیسم حل اختلاف در برجام را فعال کرده‌اند. شنیده‌ها حاکی است که «جان برد» هفته گذشته، پیش از نشست فوق‌العاده مجلس عوام درباره ایران با تعدادی از نمایندگان انگلیس ملاقات کرده است.

ذکر چند نکته در مورد این گزارش و اعضای آن ضروری است:

نخست: در پویش دوستان اسرائیل (FOII)، کمیته‌ای تحت عنوان fact finding تشکیل شده است تا محتوای اسناد ادعایی ربوده شده در ایران مورد بررسی و راستی آزمایی قرار گیرد. لذا، دور از انتظار نیست که اثبات انحراف برنامه هسته‌ای ایران، از این پس گزارش‌هایی در بازه‌های زمانی مختلف منتشر شود. مسئله‌ای که می‌تواند حساسیت‌هایی در مورد برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران در دوران پسابرجام نیز ایجاد کند.

دوم: در کمیته فوق الذکر، چندین نخست وزیر و وزیر خارجه سابق اروپایی و کانادایی از جمله استفان هارپر نخست وزیر سابق کانادا، خوزه آزنار رئیس جمهور سابق اسپانیا، آندرس پاسترانا رئیس جمهور سابق کلمبیا و مقامات دیگری به عضویت این کمیته در آمده اند و اسرائیل اسناد و مدارک برنامه هسته‌ای ایران را در اختیار آن‌ها قرار داده و کارشناسان اسرائیلی نیز مامور توجیه آن‌ها در مورد اسناد ادعایی هستند. نکته مهم اینکه دور از ذهن نیست که بسیاری از این مقامات سابق در کشور‌های خود ممکن است بار دیگر به قدرت برسند و زمینه را برای همراهی با اسرائیل و افزایش فشار بر ایران فراهم کنند.

سوم: اسرائیلی‌ها دور جدیدی از فضا سازی علیه برنامه هسته‌ای ایران- در شرایطی که برجام در آستانه فروپاشی است- آغاز کرده اند. این فضاسازی‌ها حول محور اسنادی است که این رژیم مدعی شده از برنامه هسته‌ای ایران به سرقت برده و به دست آورده است. ادعایی که تاکنون از سوی مقامات کشورمان تکذیب شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکانیسم ماشه رابرت مک ایر سردار حاجی زاده زینب ابوطالبی شهاب حسینی سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا دیلی میل سند محرمانه ایران هسته ای اسرائیل مکانیسم ماشه رابرت مک ایر سردار حاجی زاده زینب ابوطالبی شهاب حسینی سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۵۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر کل ناتو: برنامه‌ای برای استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان نداریم

آفتاب‌‌نیوز :

«ینس استولتنبرگ»، دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «ریشی سوناک»، نخست وزیر انگلیس در شهر ورشو در پاسخ به پرسش یک خبرنگار درباره امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان اظهار کرد: «ناتو قصد ندارد وضعیت تسلیحات هسته‌ای خود را تغییر داده و هیچ یک از این سلاح‌ها را به یک کشور دیگر عضو ناتو منتقل کند.»

استولتنبرگ این موضع را بعد از آن اتخاذ کرد که «آندژی دودا»، رئیس جمهور لهستان برای آنکه کشورش از تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک خود در قالب برنامه اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو میزبانی کند اعلام آمادگی کرد.

دودا همچنین گفت موضوع استقرار سلاح‌های هسته‌ای از مدتی پیش در مذاکرات بین مقام‌های آمریکا و لهستان مورد بحث قرار گرفته است.

«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به این موضع هشدار داد در صورت استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان، تاسیسات میزبانی کننده از این تسلیحات فورا در فهرست اهداف مشروع انهدام در زمان جنگ نظامی مستقیم با ناتو قرار می‌گیرند.

رئیس جمهور لهستان در مصاحبه با روزنامه لهستانی «فکت» مدعی شد در صورتی که کلاهک‌های هسته‌ای ناتو در قالب برنامه اشتراک گذاری هسته‌ای در لهستان استقرار یابند، گامی به سمت بازدارندگی در برابر روسیه برداشته می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو
  • توضیحات کریمی قدوسی درباره توئیت جنجالی خود برای ساخت بمب اتمی در طول یک هفته
  • بازرگان: بمب اتم برای نزدن است/ کریمی: قدرت الزاماً تابعی از سلاح نیست +فیلم
  • دبیر کل ناتو: برنامه‌ای برای استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان نداریم
  • کالبدشکافی یک پیوند نامبارک
  • گروسی: اهداف برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد
  • گروسی: حمله به تاسیسات هسته‌ای قدغن است/به‌زودی راهی تهران می‌شوم