Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنا بر این گزارش، دولت آمریکا از سال ۲۰۱۸ همزمان با شکل‌گیری برخی ناآرامی‌ها در ایران، تلاش برای تسهیل ارتباط میان شرکت‌کنندگان در ناآرامی‌ها و اعتراضات را تسریع کرده است. 

فایننشال تایمز با اشاره به حمایت مالی آمریکا از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات فیلترشکن و «وی‌پی‌اِن»، نوشته است که بسیاری از ایرانی‌ها برای دور زدن فیلترینگ از وی‌پی‌ان‌ استفاده می‌کنند، بی‌آنکه بدانند بسیاری از این ابزارها و شرکت‌ها از سوی واشنگتن پشتیبانی مالی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مقام وزارت خارجه آمریکا در این مورد گفته است: «ما با شرکت‌های فناوری کار می‌کنیم تا به جریان آزاد اطلاعات کمک کرده و ابزارهایی برای دور زدن [فیلترینگ] ارائه کنیم. همین ابزارها به اعتراضات [هفته گذشته] کمک کرد. ما قادریم از وی‌پی‌ان‌هایی که به ایرانی‌ها اجازه می‌دهند از اینترنت استفاده کنند، پشتیبانی [مالی] کنیم.»

بر اساس این گزارش، هرچند دولت آمریکا در چارچوب سیاست «فشار حداکثری» تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران وضع کرده، اما وزارت خزانه‌داری آمریکا برای فناوری‌ها و سرویس‌هایی که به دور زدن فیلترینگ کمک کند، معافیت تحریمی صادر کرده است.

یکی از این ابزارها که به نوشته فایننشال تایمز از پشتیبانی مالی دولت آمریکا و یک مجوز معافیت تحریمی خزانه‌داری آمریکا بهره می‌برد، نرم‌افزار کانادایی «سایفون» است. «مایکل هال» مدیر این شرکت در گفت‌وگو با فایننشال تایمز مدعی شده است که در ماه‌های اخیر میزان استفاده از این نرم‌افزار در ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

به نوشته این نشریه، دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای حمایت مالی از چنین برنامه‌هایی، به برنامه‌ای متکی است که در زمان «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا به بهانه «ارائه اینترنت آزاد و امن در کشورهایی چون ایران» در وزارت خارجه آمریکا پایه‌گذاری شد. بر اساس گزارش کمیته بودجه مجلس نمایندگان آمریکا، دولت آمریکا قرار است امسال دستکم ۶۵.۵ میلیون دلار برای برنامه «اینترنت آزاد» هزینه کند که این رقم در قیاس با زمانی که دولت اوباما پایان یافت، ۳۰ درصد افزایش یافته است.

فایننشال تایمز در گزارش خود اشاره کرده است که دولت آمریکا علاوه بر پشتیبانی از نرم‌افزارهای مقابله با فیلترینگ، در تلاش است تا ابزارهای تازه برای ارتباط بدون اینترنت را هم پشتیبانی کند. از جمله این ابزارها نرم‌افزارهای پیام‌رسان بلوتوث و نظیر به نظیر (Peer--to-peer) است.

پیش از این «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا هم ضمن حمایت از ناآرامی و آشوب در ایران، گفته بود واشنگتن در تلاش است تا ابزارهای تازه‌ای ایجاد کند تا اطمینان یابد که شرکت‌کنندگان در اعتراضات بتوانند «با هم و با جهان» ارتباط برقرار کنند. دولت آمریکا در جریان ناآرامی‌های اخیر از شرکت‌کنندگان در این تجمعات خواست تصاویر و ویدئوهای خود را برای دولت آمریکا ارسال کنند.

پیش از این در رسانه‌ها گزارش شده بود که دولت آمریکا در برنامه‌ای تحت هدایت آژانس مرکزی اطلاعات (سیا) در تلاش است تا الگویی مشابه از شبکه‌سازی و ارتباط‌گیری برای ایجاد ناآرامی در کشورهای رقیب را ترویج کند. از اعتراضات در هنگ‌کنگ به عنوان نمونه‌ای از چنین ناآرامی‌هایی یاد شده است.

310311

کد خبر 1344001

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا فیلترشکن اغتشاش ناآرامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۲۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

وزارت خزانه‌داری آمریکا چند فرد و نهاد را به بهانه تسهیل و حمایت مالی از فروش پهپاد‌های ایرانی تحریم کرد.

به گزارش ایسنا، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا موسوم به «اوفک» روز پنجشنبه، چند فرد و نهاد را با ادعای ایفای «نقش اصلی در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی برای وزارت ایران»، تحت تحریم قرار داد.

واشنگتن با بیان اینکه این تحریم‌ها با هماهنگی انگلیس و کانادا اعمال شده‌اند، در ادامه مدعی شد وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران خود «در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جنگ روسیه در اوکراین نقش دارد».

طبق این بیانیه هشت فرد ایرانی، ۱۵ نهاد در ایران، امارات، پاناما و هند، ۲ کشتی و یک هواپیما به لیست تحریم‌های آمریکا اضافه شده‌اند.

وزارت خارجه انگلیس نیز در این راستا اعلام کرد ۲ شخص و چهار نهاد را در ارتباط با برنامه پهپادی و موشکی ایران تحریم کرده است.

«برایان نلسون» دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مدعی شد: «وزارت دفاع ایران به بی‌ثبات‌کردن منطقه و جهان با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، حمله بی‌سابقه به اسرائیل و اشاعه پهاد‌ها و دیگر سخت افزار‌های نظامی برای نایبان ایران ادامه می‌دهد».

او همچنین گفت: «ایالات متحده در هماهنگی نزدیک با انگلیس و کانادا از همه ابزار‌های در دسترس برای مقابله با کسانی که از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران حمایت مالی می‌کنند، استفاده می‌کند».

این ادعا‌های مقام آمریکایی در حالی است که ایران همواره اعلام کرده یک طرف جنگ در اوکراین نیست و این غرب است که با گسیل سلاح به این کشور، بر آتش درگیری‌ها می‌دمد.

ایران همچنین اعلام کرده در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت این کشور در دمشق، بر اساس منشور ملل متحد درباره حق پاسخگویی، مواضع نظامی این رژیم در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داده است.

دیگر خبرها

  • حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • چرا اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه در حال افزایش است؟