Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@05:41:12 GMT

بهبود پژوهش نیازمند درمان نظام آموزش عالی است

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۴۶۲۰

بهبود پژوهش نیازمند درمان نظام آموزش عالی است

رئیس سابق جهاد دانشگاهی گفت: برای بهبود وضعیت پژوهش باید نظام آموزش عالی درمان شود که درمان آن با جزیره‌ای کار کردن اتفاق نمی‌افتد.

محمد حسین یادگاری عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس و رئیس سابق جهاد دانشگاهی در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس با بیان اینکه ریل‌گذاری کار آموزش و پژوهش در کشور باید تغییر کند، گفت: برای اینکه دانشگاه‌های پژوهش‌محور داشته باشیم باید به چهار بخش توجه شود که می‌توان به منابع، تقسیم کار، الزامات و نحوه مسیر پژوهشی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع ما باید برای پژوهش‌محور شدن مراکز علمی خود به جایی برسیم که مشکلات بر سر راه این موضوع رفع شود و پژوهش بتواند اشتغال کشور را برطرف کند.

وی افزود: ریل‌گذاری کارآموزشی و پژوهشی در کشور باید تغییر کند، به طوری که باید زیرساخت‌ها و ساختار فعالیت پژوهشی با تغییر و تحول بنیادی روبه‌رو شده و از ابتدای تربیت نیروی انسانی باید پژوهش مدنظر قرار گیرد. 

* برای افزایش بهره‌وری از پژوهش باید زیرساخت‌های اولیه آماده شود

وی افزود:  یکی از مسائل حائز اهمیت در حوزه پژوهش، اشراف به ظرفیت کشور است که مقام معظم رهبری این موضوع را در بیانیه گام دوم انقلاب تأکید کردند که در این رابطه باید بگویم توسعه دانشگاه‌ها و فعالیت‌های علمی آنها باید بر محور پژوهش قرار گیرد، در واقع به گفته مقام معظم رهبری باید هدفگذاری و برنامه‌ریزی دقیق و همچنین زمانبندی درستی برای پژوهش‌محور شدن دانشگاه‌ها انجام شود. به طوری که مقوله‌هایی مانند جنبش نرم‌افزاری، تولید علم، مسیر پیشرفت علم و فعالیت‌های پژوهشی باید به صورت یکسان به عنوان پیشرفت و عدالت در دانشگاه‌ها اجرا شود. برای افزایش بهره‌وری از پژوهش باید زیرساخت‌های اولیه آماده شود که در این رابطه شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه جامع علمی کشور را بر مبنای سیاست علم کشور، راهبرد کلان و اقدامات ملی در خروجی سند لحاظ کرده است. 

* تفکرات توحیدی در پیشرفت پژوهش تاثیرگذار است

یادگاری تصریح کرد: طبق چشم‌انداز علمی در افق 1404 باید کشور از لحاظ پژوهشی و علمی در نقطه ممتازی قرار بگیرد که در این رابطه باید بگویم تفکرات توحیدی می‌تواند در پیشرفت و اثرگذاری در حوزه پژوهش بسیار تأثیرگذار باشد. در واقع فرهنگ ایرانی - اسلامی و استفاده از الگوی دینی در تربیت انسان‌های صالح نقش مستقیم دارد.برای بهبود وضعیت پژوهش باید نظام آموزش عالی درمان شود که درمان آن با جزیره‌ای کار کردن اتفاق نمی‌افتد، بلکه باید خودباوری در همه مسوولان کشور ایجاد شود و مقوله‌های درون‌گرایی و برون‌گرایی را کنار گذاشته و به منویات مقام معظم رهبری باور داشته باشند. 

یادگاری گفت: در مرحله اول باید طراحی موضوع شود و دستگاه‌هایی مانند قوه اجرایی، مقننه و قضائیه باید در پشتیبانی از حوزه علمی و پژوهشی مشارکت کند. در واقع باید قرارگاه فرهنگی نظام با محوریت شورای عالی فرهنگی شکل بگیرد.  برای رسیدن به پژوهش علمی باید طرح تحول زیرساخت‌ها صورت گیرد.

*  باید زیرساخت‌های آموزشی تغییر کند

وی ادامه داد: در حال حاضر اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها از نقشه جامع علمی کشور اطلاعی ندارند که باید در این رابطه از طریق دانشگاه‌ها و رسانه‌ها مطلع شوند. من معتقدم آموزش عالی زمانی اثرگذار است که بتواند مشکلات کشور را حل کند که برای رسیدن به این مقوله باید زیرساخت‌های آموزشی تغییر کند و با برنامه‌ریزی و قدرت اجرایی و همچنین نظارت و ارزیابی به بهره لازم در حوزه پژوهش برسیم، به طوری که باید برنامه‌ریزی ما به صورت درصدی برای دانشگاه‌ها انجام شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه پژوهش جهاد دانشگاهی فعالیت پژوهشی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۴۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند

 غلامرضا رضایی در گردهمایی سه روزه مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های سراسر کشور که در تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد ضمن بیان ظرفیت‌های این دانشگاه، دستاوردهای انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها را تشریح کرد.

وی با بیان اینکه دانشگاه سیستان و بلوچستان ۱۱ هزار دانشجو دارد، اظهار کرد: این دانشگاه در تمام شاخص‌های وزارت علوم در طول عمر انقلاب اسلامی رشد داشته است.

رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان با اشاره به عملکرد مرکز مشاوره این دانشگاه گفت: مرکز بهداشت و مشاوره این دانشگاه نسبت به سال‌های قبل بسیار متحول شده است.

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان نیز بیان کرد: مدیران مراکز مشاوره و مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های کشور گرد هم جمع شدند تا نظام مسائل جسمانی و روانی و اجتماعی جامعه دانشجویی را مورد بحث و بررسی قرار دهند زیرا جنس مسائل هر دانشگاه متفاوت و در حال تغییر است.
دکتر ابراهیم نعیمی افزود: باید مدیران، هم اندیشی داشته باشند و این تغییرات را در نظام مسائل بررسی و چالش‌ها را در جلسات و کمیسیون‌ها مطرح کنند و برای برون رفت از این چالش‌ها به راهکارهای اجرایی و محکم برسند.
وی بیان کرد: قطعا دانشجویانی که وارد دانشگاه می‌شوند، متولدین دهه ۸۰ هستند که سن نوجوانی را به تازگی پشت سر گذاشته و چالش‌هایی را پیش رو دارند که همکاران مشاوره دانشگاه‌ها هم نوع برخوردشان و هم تلاش‌شان برای حل نظام مسائل دانشجویان متفاوت است که امیدواریم در این جلسات با استفاده از تجربیات و آخرین پژوهش‌ها و یافته‌هایی که به اشتراک می‌گذارند به شرایط بهتر دست پیدا کنیم.

سیستان و بلوچستان رنگین کمان فرق و مذاهب

سوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در این همایش اظهار کرد: این استان در میان افکار عمومی به عنوان رنگین کمان فرق و مذاهب به شمار می‌آید، شهدای شاخصی همچون شهید میرحسینی دارد و کوچکترین شهید کشور شهید سبیل اخلاقی در نیکشهر است.

حجت الاسلام عبدالواحد بامری بیان کرد: یکی از رویش‌های ارزشمند انقلاب اسلامی در سیستان و بلوچستان، وجود این دانشگاه است که ۴۲۰ نفر هیات علمی و ۵۰ استاد تمام دارد و در سال گذشته در میان رتبه بندی کشور رتبه ۱۲ را از لحاظ علمی و آموزشی کسب کرد.

مدیر مرکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی دانشگاه سیستان و بلوچستان، نیز در این همایش گفت: رویکرد دفتر مشاوره در ابتدا پیشگیرانه است که با استفاده از مشاوران و کارشناسان مربوطه در این راستا اقدام می‌کنیم.

زهرا نیکبخت افزود: ۱۲ مشاور و روانشناس در دانشگاه سیستان و بلوچستان راستای کمک به دانشجویان تلاش می‌کنند تا در ارائه خدمات به دانشجویان اقدامات ارزنده‌ای انجام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • کتاب اولویت های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • کتاب اولویت‌های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!