Web Analytics Made Easy - Statcounter

امین رستم زاده روز یکشنبه در نشست توسعه مشاغل خانگی در مناطق تحت پوشش دفاتر تسهیل‌گری آذربایجان‌غربی با تاکید بر اینکه سریع‌ترین استراتژی کمک به خانواده حاشیه نشینان از بعد اقتصادی بسترسازی تحقق مشاغل خانگی و افزایش درآمد از این طریق است، اظهار داشت: مشاغل خانگی کمترین سرمایه‌گذاری را متناسب با شرایط خاص خانواده‌ها می‌طلبد و از بُعد روانشناسی و جامعه‌شناسی نیز برای خانواده‌های حاشیه‌نشین بسیار اثربخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امروز با بررسی نظریه‌های نوین در توانمندسازی حاشیه نشینان، بر اقتصاد غیررسمی و یا مشاغل خودجوش تاکید شده است که می‌توان مدل راهبردی مشاغل خانگی در مناطق حاشیه‌نشین را بر این اساس در آذربایجان‌غربی پیاده کرد.

وی با اشاره به اجرای فاز اول تا سوم طرح مشاغل خانگی در استان به همت جهاد دانشگاهی آذربایجان‌غربی، بیان کرد: در فاز اول ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان در خصوص مشاغل خانگی شناسایی و پس از انجام این مراحل ۲۱ رشته به عنوان فرصت‌ها و پتانسیل‌های مشاغل خانگی انتخاب شد.

وی اظهار کرد: در فاز اول این طرح ثبت‌نام از متقاضیان مشاغل خانگی در سامانه این طرح صورت گرفت که در مجموع ۶ هزار و ۱۰۰ نفر از طریق این سامانه نام‌نویسی کردند.

رییس جهاد دانشگاهی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه پس از انجام مراحل ارزیابی بیش از چهارهزار و ۵۰۰ نفر در کل استان به عنوان متقاضیان اصلی در این طرح شناسایی شده‌اند، افزود: از مجموع این افراد، یک‌هزار و ۳۰۰ نفر برای دریافت تسهیلات تقاضایی ارائه نکردند و تنها مشکل کسب و کار آنها مربوط به اتصال به بازار و فروش ذکر شد.

رستم‌زاده به برگزاری کارگاه‌های عمومی و تخصصی مشاغل خانگی توسط جهاد دانشگاهی استان در فاز دوم اجرای طرح اشاره کرد و گفت: کارگاه‌های آموزشی و عملی برای متقاضیان این طرح در رسته‌های مختلف برگزار شد که در مجموع سه هزار و ۶۶۰ نفرساعت مشاوره رایگان ارائه شد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۵ نفر از تسهیلگران در رشته‌های مختلف مشاغل خانگی استان شناسایی شده‌اند، گفت: در فاز سوم این طرح تاکنون سه هزار و ۶۳۸ نفر از متقاضیان مشاغل خانگی خدمات هدایت و مشاوره جهت ارتقای کمیت و کیفیت محصولات خانگی، چهار متقاضی مرحله برندسازی و استاندارد سازی، ۲ هزار و ۳۶ متقاضی مرحله کمک به تنظیم برنامه‌های تولید و فروش و یک‌هزار و ۶۹۸ نفر نیز مرحله اتصال به بازار و بنگاه‌های بالادستی را طی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه ظرفیت مشاغل خانگی بستری بی‌بدیل در اشتغال‌زایی محسوب می‌شود، اضافه کرد:  جهاددانشگاهی در تلاش است تا با شناسایی مزیت‌های شهرستان‌های مختلف استان بستر فعالیت و رونق مشاغل خانگی متناسب با آن منطقه را با برگزاری کارگاه‌های عملی و مشاوره فراهم کند.

طرح ملی توسعه مشاغل خانگی یک طرح دوجانبه بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان جهاددانشگاهی است که با هدف توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اجرا می‌شود.

برچسب‌ها آذربایجان غربی جهاد دانشگاهی مشاغل خانگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان غربی جهاد دانشگاهی مشاغل خانگی آذربایجان غربی جهاد دانشگاهی مشاغل خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۵۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی

به گزارش قدس آنلاین، مطابق ماده ۴۸ قانون کار طرح طبق بندی مشاغل برای اجرای عدالت مزدی می بایست اجرا شود. دراین ماده آمده است به منظور جلوگیری از بهره‌کشی از کار دیگری وزارت کار موظف است نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور تهیه کرده و به اجرا درآورد.

بر اساس ماده ۴۹قانون کار برای استقرار مناسبات صحیح کارگاه در زمینه مزد و مشخص شدن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه‌ها، کارفرمایان موظفند با همکاری کمیته طبقه‌بندی مشاغل کارگاه یا موسسات ذیصلاح این طرح را تهیه و پس از تایید وزارت کار در کارگاه به اجرا درآورند.

طرح طبقه‌بندی مشاغل با هدف برخورداری کارکنان و کارگران مشمول قانون کار از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیش‌بینی شده و در کارگاه‌های بالای ۵۰نفر کارکن لازم الاجرا است؛ این طرح در واقع در کارگاه‌هایی که به حد نصاب ۵۰نفر کارگر و نیروی کار یا بیش از آن می‌رسند به اجرا در می‌آید و کارفرمایان مکلفند برابر ماده ۴۸قانون کار، نیروهای کار خود را مشمول طبقه بندی قرار بدهند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند طبقه‌بندی مشاغل بهترین معیار برای صدور احکام شغلی کارگران است و  اجرای این طرح ضمن افزایش روحیه و انگیزه کار، ایجاد عدالت مزدی، واقعی شدن حقوق نیروهای کار و جلوگیری از تضییع حقوق کارگران، باعث می شود  که از نیروهای کار در کارگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس شایستگی استفاده شود.

رشد ۵۰درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در استان تهران

محمد آذر پناه ، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفت: اجرای طرح های طبقه بندی مشاغل در سال گذشته از رشد ۵۰درصدی برخوردار شد.اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل که از رشد ۵۰ درصدی برخوردار بوده است، به رقمی بالغ بر ۲۸۹ کارگاه در سطح استان رسیده است.

وی با بیان این که این طرح در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر موجب افزایش تولید، ایجاد انگیزه کار و احساس عادلانه بودن دستمزد پرداختی به کارگران می‌شود افزود: کارفرمایان مکلفند براساس مواد ۴۸و ۴۹ قانون کار، پرداخت حقوق و مزایای نیروهای کار خود را مطابق طرح طبقه بندی مشاغل انجام دهند.

آذرپناه افزود: با اجرای طرح طبقه بندی و رتبه بندی مشاغل، کارکنان و کارگران از مزایای گروه، سنوات و مزد با رعایت شرایط احراز شغلی پیش بینی شده در مقررات موضوعی بهره مند می‌شوند. اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل زمینه افزایش تولید را فراهم کرده و موجب بالارفتن انگیزه کار در بین کارگران می‌شود.

وی افزود: توجه و تکریم توأمان قشر کارگر و کارفرما در رشد بهره وری و ارتقای شور و نشاط، ایجاد انگیزه و خلاقیت تاثیرگذار است و همواره بایستی مورد توجه قرار گیرد. 

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳از سوی رهبر معظم انقلاب، مهمترین رکن جهش تولید را جامعه کارگری و کارفرمایی دانست و گفت: توجه به نیاز های جامعه کارگری موجب تحقق جهش تولید خواهد شد.

آذر پناه تصریح کرد: در حال حاضر در برخی از مجموعه ها با تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد روبه رو هستیم و این امر در کاهش کیفیت کار و تولید محصول اثرگذار است.

به گفته وی، در بعضی از بنگاه‌ها عدم اجرای طرح طبقه بندی  مشاغل و پرداخت حقوق و مزایای یکسان به کارگران تازه کار و کارگران با سابقه، بی انگیزگی و خروج کارگران از بنگاه را به دنبال داشته موجب کاهش بهره‌وری و لطمه به بنگاه شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی بازارهای روز، راهکار ساماندهی سد معبر و مشاغل مزاحم شهری در ارومیه
  • برپایی نمایشگاه مشاغل دانش‌آموزی زارچ 
  • زمینه فعالیت مشاغل خانگی را در اصفهان تقویت می‌کنیم
  • کنترل جمعیت حیوانات بلا صاحب در ارومیه
  • قرارگیری ۳۴۶ کارگاه در طرح طبقه‌بندی مشاغل در کرمانشاه
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید
  • بورل: حمله شهرک‌نشینان به کمک‌های ارسالی به غزه را به شدت محکوم می‌کنیم
  • انگلیس ۲ گروه از شهرک‌ نشینان صهیونیست را تحریم کرد
  • انگلیس ۲ گروه از شهرک‌نشینان صهیونیست را تحریم کرد