Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@15:07:49 GMT

رمز پویا، سدراه کلاه‌برداران اینترتی ؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۶۷۰۵

رمز پویا، سدراه کلاه‌برداران اینترتی ؟

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، این روزها کلاه‌برداری اینترنتی با روش‌های مختلف برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی در کشور بسیار شیوع پیدا کرده است تا جایی که بسیاری از کسانی که اطلاعات کمی از روش‌های سارقان امروزی دارند دچار ضررهای هنگفتی شده‌اند.

بسیاری از صاحب‌نظران معتقدند که حجم پرونده‌ها در خصوص کلاهبرداری‌های مالی در فضای مجازی با افزایش سه برابری مواجه شده است که نسبت بالایی از این تخلفات از طریق فیشینگ(نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و آدرس ایمیل) صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به شکلی که کلاهبرداری از طریق فیشینگ، رتبه سوم جرائم مالی سایبری را به خود اختصاص داده است. کلاه‌برداران سایبری با ایجاد صفحات قلابی و مشابه درگاه‌های بانکی، اطلاعات کارت‌های بانکی مالباختگان را سرقت کرده و پس‌ازآن نسبت به برداشت غیرمجاز اقدام می‌کنند.

به همین خاطر استفاده از رمز دوم یکبارمصرف به‌جای رمز ثابت در دستور کار قرارگرفته است؛ به‌طوری‌که پیش‌بینی می‌شود با جایگزین شده رمز یکبارمصرف از سوی تمامی بانک‌ها می‌توان میزان قربانیان فیشینگ را به‌طورجدی کاهش داد.

تکنولوژی رمز یکبار مصرف OTP یکی از روش‌های مهم رمزنگاری است که امنیت در تراکنش‌های بر پایه کارت را افزایش و درعین‌حال جرائم بانکی و برداشت‌های غیرمجاز را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد. استفاده از رمز دوم یکبار مصرف OTP برای انجام تراکنش‌های بانکی و استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک ضریب امنیتی بالایی برای مشتریان و کاربران در انجام تراکنش‌های بانکی ایجاد می‌کند.

مثلا مهم‌ترین مزیت استفاده از رمز دوم یکبار مصرف OTP این است که برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی را از طریق سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی به خصوص رمز دوم اینترنتی که آگاهی و واردکردن آن در هر پرداخت اینترنتی الزام‌آور است را غیرممکن می‌کند. به این معنا که اگر مجرم سایبری به رمز دوم یکبار مصرف و اطلاعات کارت‌بانکی افراد از هر طریقی دسترسی پیدا کند با توجه به این‌که رمز باطل‌شده، دیگر نمی‌تواند با این اطلاعات به‌حساب بانکی افراد دسترسی و از آن برداشت کند.

در همین راستا محمدمراد بیات مدیرعامل مرکز فابا گفت: شاید رمز پویا ممکن است روزهای اول یا ماه‌های نخستین دغدغه خاطر برای کاربران در نحوه چگونگی استفاده از آن ایجاد کند؛ اما رمزهای یکبار مصرف برای نجات و رهایی از یک بحران بزرگ(فیشینگ، سرقت ها) که قبلا دامن ما را گرفته، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. ما در سال‌های گذشته با کمال تاسف نتوانستیم در حوزه مراجعات عمومی مردم کار درستی را انجام دهیم.

وی با تأکید براینکه وقتی سرقت در بانکداری کشور اتفاق می‌افتد بانک‌ها و نهادهای متولی باید پاسخگو باشند گفت: اگر برنامه نویسان سرور امنیت را بالا ببرند مسلما حتی زمانی که کاربران نهایی با بی‌دقتی و یا با مشکل مواجه شوند این بستر را فراهم می‌کند که از سرقت‌ جلوگیری شود.

مدیرعامل مرکز بیات تصریح کرد: در دنیایی که روزبه روز بر میزان تراکنش‌های غیرفیزیکی افزوده می‌شود به طور یقین ناامنی بیشتر نمود پیدا می‌کند. در یک کلام رمزهای یکبار مصرف برای امن کردن بیشتر اموال و دارایی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: مسلما روزهای اول به دلیل عدم آگاهی از نظر رفتار فناورانه و هم میزان فرصتی که کاربران می‌گذارند یک دغدغه خاطر برای مشتریان بانکی ایجاد خواهد کرد؛ اما این دغدغه ارزش این را دارد که امنیت دارایی‌ها افزایش یابد.

بیات تصریح کرد: برای عبور از گردنه سخت ناامنی که می‌توانست ما را دچار بحران‌های بسیار شدیدی کند چاره ای جزء این راه نداشتیم. بنابراین هر راهی برای خود مخاطراتی را نیز به همراه دارد.

مدیرعامل مرکز فابا با اشاره به اینکه بانک‌ها باید از لاک سنتی خود بیرون بیایند و خدمات نوینی را ارائه دهند اظهار کرد: بانکی که نتواند سرویس‌های مناسبی را برای مشتریان خود را ارائه دهد این گونه بانک‌ها به درد فضای جدید نمی‌خورند. بنابراین هر بانکی بتواند محصول با کیفیت و خدمت دقیق و مناسب تری را به مشتریان بدهد کاربر و مشتریان زیادی را جذب خواهد کرد.

بیات گفت: تنها موضوعی که به شدت جای خالی آن حس می‌شود نبود نقشه راه رگولاتوری است نه ارائه خدمات؛ چرا که تعیین نقشه راه تکلیف مردم را مشخص می‌کند.

وی افزود: رمز یکبار مصرف از طریق بستر اینترنت و پیامک فعال می شود. جای نگرانی نیست. همیشه تغییرات چالش درست می‌کند؛ البته مردم را در بحران تغییرات و چالش‌ها نباید تنها بگذاریم که نگرانی را دوچندان کند.

به نظر می‌رسد که طرح رمز دوم یکبار مصرف برای جلوگیری از فیشینگ و سرقت اینترنتی، هنوز ابهامات زیادی دارد که باید مردم را درباره این سوالات اقناع کرد.

در غیر این صورت با فرا رسیدن موعد اول دی‌ماه، مسوولان ناچار خواهند شد که دوباره این طرح را برای مدتی نامعلوم به تعویق بیندازند.

باید بدان توجه داشت طرح ارسال رمزهای دوم یکبار مصرف، نمی‌تواند جلوی فیشینگ را بگیرد، بلکه فقط کار را برای سارقان اینترنتی سخت‌تر می‌کند.

انتهای پیام/

169 / 353 رمز پویا بانک مرکزی سرور امنیت رمز یکبار مصرف فناوری تراکنش محمد مراد بیات مرکز فابا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: رمز پویا بانک مرکزی سرور امنیت رمز یکبار مصرف فناوری تراکنش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۶۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعید احمدی پویا سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک شد

امتداد -مراسم تودیع و معارفه معاون نظارت شرکت شاپرک انجام شد. در این جلسه سعید احمدی پویا به عنوان سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک معرفی شد. او پیش از این در حوزه‌های مختلف مدیریتی در شرکت‌های پرداخت و نیز حوزه فناوری فعالیت داشته است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  امیرحسین شبیری، مدیرعامل شرکت شاپرک در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های محمد صادق محبوبی اظهار کرد: «یکی از مأموریت‌های مهم شاپرک به عنوان بازوی اجرایی بانک مرکزی، نظارت بر شبکه پرداخت است که خوشبختانه با تلاش همکاران اشراف کاملی به فعالیت‌های این حوزه وجود دارد.»

شبیری افزود: «صیانت و نظارت بر شبکه پرداخت، ارائه سرویس‌ها و توسعه ظرفیت‌های شبکه در راستای انجام مأموریت‌های محوله بانک مرکزی، اکنون باعث ایجاد اعتماد و اطمینان خاطر ذی‌نفعان حوزه پرداخت الکترونیک به شاپرک شده و نیاز است با افق بلندمدت و نوآورانه همه ارکان شرکت به توسعه فعالیت‌های خود مبادرت ورزند.»

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • وضعیت اضطراری؛ شرایط خیلی امیدوار کننده نیست / سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک
  • سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک؛وضعیت اضطراری
  • ۲ مصدوم در تصادف جاده خاکی انابد بردسکن به روستای حسین آباد
  • سعید احمدی پویا سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک شد
  • ◄ کدهای دستوری دریافت رمز دوم پویا تمامی بانک‌ ها
  • ایدئال‌گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • ایده آل گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • جزئیات پرونده قاچاق و خانه فساد دختران | بازداشت تصویربرداران فیلم مستهجن
  • در هوای مهاجرت ۷۰ میلیون ایرانی!/کلاه‌ها را به احترام ایران از سر بردارید/خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات