Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@21:53:10 GMT

تاثیر مخرب روغن سویا بر مغز

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۷۳۷۵

تاثیر مخرب روغن سویا بر مغز

پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید"(University of California, Riverside) آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند که روغن سویا نه تنها منجر به چاقی و دیابت می‌شود بلکه می‌تواند بر شرایط عصبی مانند اوتیسم، بیماری آلزایمر، اضطراب و افسردگی نیز تأثیر بگذارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، دانشمندان دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه کالیفرنیا ریورساید اظهار کرده‌اند روغن سویا که برای سرخ کردن و در غذاهای فست فود استفاده می‌شود و به دام‌ها نیز داده می‌شود و روغن خوراکی است که تقریباً بیشتر افراد ایالات متحده از آن استفاده می‌کنند و به طور گسترده تولید و مصرف می‌شود چندان هم بی‌ضرر نیست و سلامتی انسان‌ها را به خطر می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران اخیرا پس از آزمایشاتی که بر روی موش‌ها انجام دادند دریافتند این روغن سبب ایجاد تغییرات ژنتیکی در مغز می‌شود. طی این مطالعه پژوهشگران سه گروه از موش‌ها را مورد بررسی قرار دادند گروه اول پیرو رژیم غذایی حاوی روغن سویا، گروه دوم پیرو رژیم غذایی حاوی روغن سویا اصلاح شده با میزان کم اسید لینولئیک و گروه سوم پیرو رژیم غذایی حاوی روغن نارگیل بودند.

پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید" در سال ۲۰۱۵ نیز دریافته بودند که روغن سویا باعث چاقی، دیابت، مقاومت به انسولین و کبد چرب در موش‌ها می‌شود. سپس در یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ دریافتند که اگر روغن سویا اصلاح شود و مقدار کمی اسید لینولئیک در ‌آن باشد به میزان کمتری سبب چاقی و مقاومت به انسولین می‌شود.

حال در مطالعه‌ای که اخیرا انجام داده‌اند، اظهار کرده‌اند هیچ تفاوتی بین تأثیر روغن سویا اصلاح شده و اصلاح نشده بر مغز وجود ندارد. آنها دریافتند روغن سویا تاثیر خاصی بر روی هیپوتالاموس که در آن تعدادی از فرآیندهای مهم رخ می‌دهد، می‌گذارد.

"مارگاریتا کوراس کولازو"(Margarita Curras-Collazo) استاد علوم اعصاب دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: هیپوتالاموس وزن بدن را از طریق متابولیسم شما تنظیم می‌کند، دمای بدن را حفظ می‌کند، برای تولید مثل و رشد جسمی و همچنین پاسخ شما به استرس بسیار مهم است.

پژوهشگران دریافتند تعدادی از ژن‌های موش‌هایی که دارای رژیم حاوی روغن سویا بودند به درستی عمل نمی‌کردند. یکی از این ژن‌ها هورمون "عشق" است و اکسی توسین را تولید می‌کند. در موش‌ها میزان اکسی توسین موجود در هیپوتالاموس پس از مصرف روغن سویا کاهش یافته بود.

محققان سپس حدود ۱۰۰ ژن دیگر را نیز که روغن سویا آنها را تحت تاثیر قرار می‌داد، کشف کردند. آنها معتقدند که این روغن نه تنها بر روی متابولیسم انرژی بلکه بر روی عملکرد صحیح مغز و بیماری‌هایی مانند اوتیسم یا بیماری پارکینسون نیز تاثیرگذار است.

آنها افزودند، دو گروه دیگر موش‌ها نیز که روغن سویا اصلاح شده با میزان کم اسید لینولئیک و روغن نارگیل استفاده کرده بودند نیز مشکلاتی داشتند چرا که موش‌هایی که روغن سویا اصلاح شده با میزان کم اسید لینولئیک مصرف کرده بودند اختلالات ژنتیکی در بدن آنها رخ داده بود و گروه سوم که روغن نارگیل مصرف کرده بودند نیز، گرچه روغن نارگیل که حاوی چربی‌های اشباع شده است، تغییرات بسیار کمی در ژن‌های هیپوتالاموس ایجاد کرده بود.

علاوه بر این، این تیم یادآورشد که یافته‌ها فقط مربوط به روغن سویا است - نه سایر محصولات سویا یا سایر روغن‌های گیاهی.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Endocrinology" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روغن سویا مغز موش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۷۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکودا ؛ پیشنهادی جذاب، لذیذ و خوشمزه

به گزارش همشهری آنلاین، ماکادو یکی از ساده و خوشمزه ترین کتلت‌های مراکشی است که با استفاده از مواد اولیه و مدت زمانی کمی تهیه می‌شود. این کتلت دارای طعمی تند است که می‌توان به عنوان شام و یا ناهار سرو کرد. این کتلت مناسب برای زمان‌هایی است که می‌خواهید غذایی متفاوت بچشید اما زمان و یا حوصله کافی را برای این کار ندارید. طرز تهیه ماکودا در این مطلب قرار دارد.

همانطور که می دانید کتلت‌ها انواع مختلفی دارد که کتلت به دلیل حاضر شدن سریع و داشتی طعمی لذیذ محبوب است. از انواع کتلت می‌توان به کتلت پنیری، کتلت ماش و یا حتی کتلت ایتالیایی اشاره کرد. کتلت ماکودا را می‌توان با انواع سبزی‌های معطر مانند جعفری و گشنیز به دلخواه تزئین کرد.

مواد لازم

تخم مرغ ۲ عدد

سیب مینی ۳ عدد

آرد ۱ پیمانه

سیر ۲ حبه

برگ گشنیز خرد شده ۱ مشت

نمک به مقدار لازم

فلفل سیاه به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

طرز تهیه ماکودا مراکشی لذیذ و خوش طعم

ابتدا برای تهیه ماکودا باید سیب زمینی‌ها را به خوبی بشویید و با پوست درون یک قابلمه مناسب آب پز کنید. پس از آب پز شدن سیب زمینی پوست آن را جدا نمایید و در کاسه‌ای رنده کنید. نمک و فلفل را به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.

تخم مرغ، برگ گشنیز خرد شده و سیر را به کاسه اضافه کرده و با دست ورز دهید تا به خوبی مواد کتلت مخلوط شوند. مقداری از مواد کتلت را بردارید و در دست به صورت گرد کنید و در مقداری آرد بغلتانید. سپس تابه‌ای مناسب را با مقداری روغن بر روی حرارت قرار دهید.

صبر کنید تا روغن داغ شود. پس از داغ شدن روغن کتلت‌های گرد خود را در تابه سراخ کنید. به دلخواه می‌توان شکل کتلت‌ها را با دست تغییر داد قبل از سرخ کردن. کتلت را برگردانید تا روی دیگر آن هم طلایی و سرخ شود. پس از سرخ شدن کتلت را بر روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافه گرفته شود. زمانی که تمامی کتلت‌ها سرخ شد، آن را در ظرف مناسب بچینید و به همراه انواع سس، گوجه و یا حتی خیار شور سرو کنید.

کد خبر 846949 منبع: ایرنا برچسب‌ها سیب زمینی آشپزی توصیه‌ها و آداب خبر مهم آشپزی - دستور پخت تغذیه سالم تغذیه

دیگر خبرها

  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • زاخارووا: بازدارندگی هسته‌ای روسیه جای تردید ندارد
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • کتف و بال مرغ را با این روش ویژه سوخاری کنید
  • ماکودا ؛ پیشنهادی جذاب، لذیذ و خوشمزه
  • تخلیه ۲.۲ میلیون تنی ۶ قلم کالا طی فروردین‌ماه در بنادر
  • فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک