Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@06:58:40 GMT

شهید محراب عاشق شهادت بود

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۷۷۷۳

شهید محراب عاشق شهادت بود

«به شرق و غرب بگویید اگر خانه‌ام را به آتش بکشند و قلبم را سوراخ‌ سوراخ کنند، آرزوی اظهار ضعف و شکست اسلام و دینم را به گور خواهند برد و اگر پیکرم را زنده‌ زنده قطعه‌ قطعه و پاره‌ پاره کنند و پاره‌های تنم را بسوزانند، باز فریاد خواهم زد: اسلام پیروز است، کفر و منافق نابود است».

مهدی کاهانی مقدم/

«به شرق و غرب بگویید اگر خانه‌ام را به آتش بکشند و قلبم را سوراخ‌ سوراخ کنند، آرزوی اظهار ضعف و شکست اسلام و دینم را به گور خواهند برد و اگر پیکرم را زنده‌ زنده قطعه‌ قطعه و پاره‌ پاره کنند و پاره‌های تنم را بسوزانند، باز فریاد خواهم زد: اسلام پیروز است، کفر و منافق نابود است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«امروز تمام کفار و منافقین غرب و شرق علیه اسلام در مکتب و شرف و انسانیت برخاسته‌اند. بدانید، اگر این نهضت خدای ‌ناکرده شکسـت بخورد، همان‌ طور که امام عزیزمان فرمودند، دیگر نمی‌توان از اسلام سخن گفت. تو ای مادر عزیزم، کفنم را بیاور تا بپوشم که خون من بهتر از خون امام حسین(ع) و فرزند خردسالش، علی‌اصغر نیست».

این جملات، فرازهایی از وصیت‌نامه سردار شهید حاج علی‌اصغر حسینی محراب است که پس از رشادت‌های فراوان در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل، سی‌ام دی ماه 1365 به صف یاران شهیدش پیوست.

او که مرداد ماه 1340 در شهر مشهد به دنیا آمد؛ سومین پسر و ششمین فرزند از خانواده‌ای بود که تعداد فرزندانش 9 نفر بودند.

علی‌اصغر محراب همزمان با مبارزات مردم برای سرنگونی رژیم شاه، به همراه دوستانش در مسجد تلاش زیادی برای آماده کردن دانش‌آموزان داشت؛ او همدوش دیگر دانش‌آموزان، در تظاهرات شرکت می‌کرد؛ شب‌ها اعلامیه‌ها را همراه برادرانش در کوچه‌ها پخش می‌کردند و روی دیوارها شعار می‌نوشتند.

وقتی جنگ تحمیلی شروع شد، او در دبیرستان آیت‌الله کاشانی درس می‌خواند. سال سوم متوسطه بود؛ وقتی از دبیرستان تا خانه پیاده می‌آمد، به مسجد محل سر می‌زد؛ نیروهای بسیجی مشغول نام‌نویسی بودند؛ تصمیمش را همان روزهای اول گرفته بود؛ یک روز در شبستان نماز خواند، بعد به خانه رفت و گفت که می‌خواهد به جبهه برود. همان روز هم ثبت نام کرد و فردای آن روز به کردستان اعزام شد.

در کردستان با شهید کاوه آشنا شد و او بود که لباس فرم سپاه را به محراب پوشاند و به این ترتیب علی‌اصغر به عضویت سپاه پاسداران درآمد.

شهید کاوه پس از مدت کوتاهی که شجاعت و دلاوری محراب را در عملیات‌های مختلف و به‌ویژه بازپس‌گیری شهر بوکان دیده بود، او را به سمت فرمانده عملیات منصوب کرد. شهید محراب سپس به فرماندهی عملیات لشکر ویژه شهدا انتخاب شد و آن دو، همراه با هم در عملیات‌های متعددی شرکت کردند. علی‌اصغر چند بار نیز در این عملیات‌ها مجروح شد. محراب از افرادی بود که قابلیت‌هایش در جنگ‌ها و سختی‌ها بارها برای فرماندهان رده‌بالا ثابت‌ شده بود؛ از جمله حضورش در عملیات‌های پسوه، فتح، لیلة‌القدر، قادر، محاصره پاوه، والفجر2، 3، 4، خیبر، بدر والفجر8 و 9؛ از این ‌رو به او مسئولیت‌های مختلفی سپرده می‌شد؛ گستردگی مسئولیت‌ها و خدمات محراب به حدی بود که بیان تمامی آن‌ها نیازمند فرصتی کافی است و البته از پس همه آن‌ها به‌ خوبی برآمد.

او در اسفندماه 1362 با خانم سکینه پروانه ازدواج کرد. همسرش صداقت، صفا و محبتی را که در وجود محراب دیده بود، دلیل اصلی موافقت خود برای ازدواج با ایشان عنوان کرده است. پس از مراسم خواستگاری، محراب به جبهه رفت و پس از پیروزی در یک عملیات، سفری تشویقی به سوریه نصیبش شد و از آنجا نیز به مبارزان جنوب لبنان سر زد. فضا و معنویت حاکم بر جبهه حزب‌اللّه لبنان او را شیفته خود ساخته بود اما ترجیح داد به ایران بازگردد و مبارزه را اینجا ادامه دهد. او علاقه بسیاری به همسر و فرزندش داشت؛ با وجود این حاضر نبود جنگ و جبهه را رها کند.

با شهادت فرمانده‏ گردان ویژه‏ شهدا سمت فرماندهی به شهید محمود کاوه سپرده شد و این گردان به کمک سردار منصوری، ایافت، شهید قمی و محراب تجهیز و توسعه یافت و به تیپ ویژه‏ شهدا تبدیل شد و در ادامه دارای یگان‌های مجهزی چون یگان دریایی و گردان پدافندی قائم به فرماندهی و سرپرستی علی‌اصغر حسینی محراب شد. گردان پدافندی قائم نیز به ‌تدریج توسعه یافت و نام تیپ را به خود گرفت. سپس به خواست محراب به ‌عنوان تیپ مستقل انصارالرضا(ع) زیر نظر سپاه خراسان (تیپ 3 لشکر 5 نصر) قرار گرفت.

علی‌اصغر حسینی محراب در جریان عملیات کربلای5 در حالی که به شدت شیمیایی شده و سوزش چشم‏‌ها و سینه امانش را بریده بود، پس از خواندن نماز در قرارگاه تاکتیکی، در حالی که زیر لب آیه: «اللّهم ارزقنا توفیق الشهادة فی سبیلک» را زمزمه می‌‏کرد، به اتفاق یکی از نیروهای اطلاعات به طرف خط به راه افتاد و در حالی که سوار بر موتور به پل شهر «دوئیچی عراق» نزدیک می‌شدند، مورد اصابت راکت‌‏های عراقی قرار گرفته و به شهادت رسیدند. این در حالی بود که همسرش دومین فرزند خود را باردار بود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شهید محراب دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۷۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند

به گزارش خبرنگار مهر، احمد لطفی بعد از ظهر یکشنبه در نشست هماهنگی مراسم سوم خرداد، سالروز آزادی سازی خرمشهر عنوان داشت: سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر نقطه عطفی بر پیروزی‌های ایران در هشت سال دفاع مقدس بود.

وی با اشاره به اینکه ۳۶ رزمنده از بخش مرکزی تنگستان در عملیات بیت المقدس آزاد سازی خرمشهر حضور داشتند تصریح کرد: حضور مردم در عرصه‌های مختلف در دفاع از دستاوردهای انقلاب سبب خنثی شدن بسیاری ازتوطئه‌های دشمنان شد و عملیات بیت‌المقدس آزادسازی خرمشهر یکی از مهمترین عملیات‌های دفاع مقدس و برگ زرینی در ثبت شجاعت رزمندگان اسلام است.

فرماندار تنگستان خاطرنشان کرد: حماسه فتح خرمشهر مرهون مقاومت مردم، ایستادگی و از خودگذشتگی رزمندگان است و آنان بازیگران اصلی این رویداد تاریخی در برابر ارتش متجاوز رژیم بعث عراق است.

وی آزادسازی خرمشهر را حاصل تدبیر امام راحل و توکل رزمندگان اسلام به خدا و امدادهای غیبی عنوان و یادآور شد: رزمندگان اسلام تنها با پشتوانه معنوی، اتحاد، یکدلی، مقاومت و ایستادگی توانستند در برابر دشمن پیروز شوند و خرمشهر را با عملیات ۲۰ روزه به آغوش میهن باز گردانند.

لطفی اضافه کرد: پیام برگزاری سالروز فتح خرمشهر باید با ۲ هدف صورت گیرد که یک برنامه تجلیل از کسانی است که در عملیات بیت المقدس آزاد سازی خرمشهر و پیام دیگر انتقال دفاع، مقاومت و ایثار گری رزمندگان هشت دفاع مقدس به نسل جوان باید باشد که با همراهی، همکاری و تعامل مناسب در حوزه مرکز شهرستان و پشتیبانی رزمندگان و بسیجیان برنامه محتوایی خوبی برگزار شود.

فرماندار تنگستان از دستگاه‌های اجرایی در شهرستان خواست تا با همکاری و همراهی بیشتر با سپاه زمینه برگزاری هرچه بهتر مراسم سوم خرداد آزاد سازی خرمشهر را با حضور گسترده مردم در شهرستان فراهم آوردند.

کد خبر 6097483

دیگر خبرها

  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • شهید مطهری الگویی وارسته برای نسل امروزی است
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟!
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند
  • معجزه‌ای که روشنایی بخش چشم دل است
  • یادواره شهدای شهرستان زرندیه
  • هفته فرهنگی شهرستان زرندیه
  • سه جریان مخالف استاد مطهری
  • ایران زمین فرزندان خود را به آغوش گرفت