Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@16:36:29 GMT

بررسی وضعیت تولید واکسن در کشور

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۸۸۹۳

بررسی وضعیت تولید واکسن در کشور

گروه سلامت ــ واکسن‌سازی یکی از عرصه‌هایی است که در حال حاضر در کشورهایی که در حوزه‌های سلامت حرفی برای گفتن دارند با جدیت دنبال می‌شود و در این سال‌ها با پیدایش شرکت‌های دانش‌بنیان وارد مرحله جدیدی از توسعه و تجاری سازی‌ شده‌اند. به گزارش ایکنا؛ طی دو دهه اخیر همپا با انقلاب الکترونیک و سایبرنتیک، نوع جدیدی از شرکت‌های تجاری به وجود آمده‌ند که با توجه به نقش دانش روز در آنها، دانش بنیان نام گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این شرکت‌ها در ایجاد اشتغال و توسعه پایدار تا جایی در جهان پیشرفت کرده‌اند که دولت‌ها سعی دارند با اعطای انواع بسته‌های حمایتی از آنان، بخشی از اهداف اقتصادی خود را از این طریق تحقق بخشند. توسعه علمی، تجاری‌سازی علم، سرعت بخشیدن در تولید، عدم وجود بروکراسی‌های معمول، داشتن ایده‌های نو و رساندن این ایده‌ها به محصول از جمله ویژگی‌های این شرکت‌های دانش‌بنیان است.
پایه و اساس شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات و خدمات آن‌ها براساس تکنولوژی و روش تولید محصولات و یا خدمات آن‌هاست.
طبق آیین‌نامه تشخیص شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان، اهدافی نظیر؛ ترغیب هیئت علمی دانشگاه‌ها و واحد‌های پژوهشی برای فعالیت‌های بیشتر در جهت رفع نیاز جامعه و امکان افزایش درآمد اعضای هیئت علمی، تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی، افزایش درآمد‌های اختصاصی دانشگاه‌ها و واحد‌های پژوهشی موضوع کلی فعالیت دانش‌بنیان را دنبال می‌کنند.
شرکت‌های دانش‌بنیان به چند دسته تقسیم می‌شوند که بخشی از آن‌ها تحت عنوان شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا و برخی دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی هستند. شرکت‌های نوپا عموماً تازه تأسیس بوده و اغلب دارای سه الی چهار نفر پرسنل هستند که به‌صورت پاره وقت فعالیت‌های شرکت را جلو می‌برند. درصد بالایی از شرکت‌های نوپا، متشکل از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های مختلف هستند که هدفشان تبدیل ایده‌های نو موجود در تخصص خود به محصول است.

شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی با توجه به داشتن معیار‌های آیین‌نامه ارزیابی و تشخیص شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان دارای سابقه و تجربه خوبی در تولید محصولات و ارائه خدمات خود هستند.

از اوایل دهه ۹۰ شرکت‌های دانش‌بنیانی در حوزه سلامت تشکیل شدند که ایده‌های نوینی در حوزه دارو را دنبال می‌کردند. در حال حاضر هزار و ۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه سلامت فعالیت دارند که تا سال گذشته به گفته ملک‌زاده، معاون وزیر بهداشت از حدود چهار هزار محصول دانش‌بنیان در کشور، حدود هزار محصول آن را دارو تشکیل می‌دهد و از این تعداد حدود ۷۳ قلم آن به خارج از کشور صادر می‌شود.

واکسن یکی از حوزه‌های دارویی است که در آن ایران همواره مجبور به واردات بوده است، در این سال‌ها انستیتو پاستور به عنوان اولین و اصلی‌ترین مجموعه واکسن‌سازی کشور تلاش‌های مختلفی را برای تولید انواع واکسن انجام داده است که همواره در سخنان رئیس سابق آن بازتاب پیدا کرده است.
واکسن‌هایی مانند ب ث ژ و هپاتیت ب از جمله واکسن‌هایی هستند که سال‌ها در ایران تولید شده و واکسن‌های پنت‌والان، MMR، سالک، هاری دامی و هاری انسانی نیز در این سال‌ها با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به مرحله تجاری‌سازی وارده شده است.

در انستیتو پاستور سه مرکز رشد وجود دارد که ۶۸ شرکت دانش‌بنیان در آن فعال بوده و از این تعداد نیز ۳۱ شرکت تأیید شده هستند. ضمن اینکه واکسن‌های سلولی آنفولانزا، نوترکیب آنفولانزا، بروسلوز، لیشمالیا و مالاریا نیز در مرحله تست حیوانی بوده و به صورت دانش‌بنیان تولید شده است.   در حال حاضر به اذعان رئیس سازمان غذا و دارو و دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران «در حوزه تولید واکسن ضعف زیادی وجود دارد»، «از میان ۱۸ واکسن انسانی، هشت مورد در داخل تولید می‌شود و مابقی وارداتی است»، که در این راستا حضور و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند این ضعف را بر طرف کند. ضمن اینکه قرار است تا پایان امسال کشور هشت واکسن انسانی، ۱۷ واکسن دام و طیور، ۵۰ ماده اولیه دارویی و ۱۴ داروی بیولوژیک در کشور تولید شود.              
                ایکنا طی روز‌های آینده، در مورد وضعیت کنونی واکسن‌های تولید شده یا در حال تولید گزارش‌های مختلفی را منتشر می‌کند. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اجتماعی سلامت قرآن انستیتو پاستور واکسن شرکت های دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۸۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست مشترک با مدیرعامل بانک ملت یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۴۰۳ را حرکت هدفمندتر و اولویت‌بندی دقیق برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: تعامل و همکاری مشترک ما با شبکه بانکی کشور نیز مبتنی بر این برنامه‌ها خواهد بود. سال ۱۴۰۲ همکاری خوبی را با ۳ بانک در راستای شعار سال و رشد تولید اجرا کردیم. حدود ۷ هزار میلیارد تومان (۷ همت) مصوبات در این حوزه داشتیم که ۳ هزار میلیارد تومان (۳ همت) پرداخت و منجر به ۷۴ هزار میلیارد تومان رشد فروش محصول دانش‌بنیان شد که رقم قابل‌توجهی در راستای کمک به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ است.

وی، انتشار اوراق صکوک را یکی از مصادیق مشارکت مردم عنوان کرد و افزود: فرآیند این کار نیاز به تسهیل‌گری دارد و بانک ملت می‌تواند در این حوزه با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری خوبی داشته باشد.

خیاطیان با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از سال گذشته موضوع تأمین مالی جمعی را با جدیت پیگیری می‌کند، تصریح کرد: این حوزه نیز یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم محسوب می‌شود و اثرگذاری بسیار خوبی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و تحقق شعار سال خواهد داشت.

بحث تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره ۱۸ و همچنین موضوع سرمایه‌گذاری، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست درباره آن بحث و تبادل نظر شد.

در ادامه این نشست، مدیرعامل بانک ملت تاکید کرد: همه ما به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی مهم این شرکت‌ها در اقتصاد کشور، اعتقاد راسخ داریم. یکی از بخش‌های مورد توجه دولت، توجه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بانک ملت تلاش می‌کند در راستای سیاست‌های نظام و متناسب با ظرفیت‌های مجموعه بانک، به وظایف خود در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌ها عمل کند.

دکتر فرشید فرخ نژاد افزود: تعامل بسیار خوبی میان بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد و علاقه‌مند به توسعه همکاری‌های دوجانبه هستیم. امیدواریم با شناسایی دقیق نقاط قوت همکاری مشترک، بتوانیم در سال ۱۴۰۳ اتفاقات خوبی را در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور با همکاری یکدیگر رقم بزنیم. در بحث عمل به تسهیلات تکلیفی (تسهیلات تبصره ۱۸) تلاش می‌کنیم به تعهدات خود عمل کنیم.

وی تصریح کرد: اوراق صکوک و تأمین مالی جمعی نیز از موضوعات مورد توجه بانک ملت محسوب می‌شوند و تلاش می‌‎کنیم در قالب چند تفاهم‌نامه، دامنه فعالیت‌های مشترک در این حوزه‌ها را گسترش دهیم. بانک ملت تلاش می‌کند بیش از پیش از ظرفیت‌های موجود برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری کشور استفاده کند.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: بازیگران متعددی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نقش‌آفرینی می‌کنند و در این بین، شبکه بانکی کشور نقش بسیار مهمی برعهده دارد.

دکتر روح‌الله ذوالفقاری افزود: همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و طی دو سال اخیر ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی توسط بانک ملت به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است؛ همچنین ۱۰۰۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای این شرکت‌ها صادر شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌های بسیار خوش‌حسابی در شبکه بانکی کشور محسوب می‌شوند و بخشی از این موضوع به دلیل حساسیت‌هایی است که در انتخاب و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات صورت می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید
  • تولید محصول دانش‌بنیان نیروگاهی باهدف جلوگیری از خروج ارز
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • بررسی «ارزش‌آفرینی از دارایی‌های دیجیتال» در نخستین پنجشنبه فناور ۱۴۰۳