Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@15:05:43 GMT

سریع‌ترین زن ایران جهانی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۹۱۰۵

سریع‌ترین زن ایران جهانی شد

همشهری آنلاین- لیلی خرسند: رستگاری در ۷ ثانیه و ۲۹صدم ثانیه؛ فرزانه فصیحی حالا با این رکورد سریع‌ترین زن ایرانی است، اولین زن ایرانی که می‌تواند در مسابقات داخل سالن قهرمانی جهان بدود.فرزانه دونده ۶۰متر، از روزی که به صربستان رفته و در باشگاه پارتیزان بلگراد تمرین می‌کند، خبرهای خوبی برای دوومیدانی ایران داشته.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رکورد ملی ایران را زده، به رکورد ورودی قهرمانی آسیا رسیده و مهم‌تر از همه حالا نامش را در تاریخ ورزش ایران برای همیشه ثبت می‌کند. او مسابقات آسیایی و جهانی را که پشت سر بگذارد، دوباره به صربستان می‌رود تا برای گرفتن یک رکورد تاریخی دیگر آماده شود؛ رسیدن به رکورد المپیک. فرزانه فصیحی همان دونده‌ای است که دو سال پیش بعد از این که فدراسیون از تیم ملی خطش زد و اجازه نداد به بازی‌های آسیایی برود، تصمیم گرفته بود برای همیشه دوومیدانی را کنار بگذارد.

کسی که رکورد ورودی جهان را گرفته در چه حالی است؟

نمی‌دانم. خیلی خوبم ولی در شوکم. نمی‌دانم کجا هستم و در چه حالی‌ام. گیج و مبهوتم.

 برای گرفتن این رکورد برنامه‌ریزی و تمرین داشتی ولی انتظار نداشتی؟

چرا انتظار هم داشتم. می‌دانستم این رکورد قابل دسترسی است. این مسابقه، مسابقه قهرمانان بزرگسال بلگراد بود. آخرین مسابقه‌ای بود که در صربستان می‌توانستم بدهم. من برای شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا دو هفته دیگر به تهران برمی‌گردم و استرس این را نداشتم که به رکورد نرسم. این مسابقه آخرین شانس من بود. البته در مسابقات قبلی هم می‌توانستم رکورد بگیرم، همه برنامه‌ریزی‌ها و تمریناتم برای رسیدن به این رکورد بود.

پس چرا شوکه شده‌ای؟ 

نمی‌دانم. وقتی خود اتفاق می‌افتد، حسش طور دیگری است. چون تا به حال هیچ زنی از دوومیدانی ایران ورودی مسابقات قهرمانی جهان را نگرفته، رسیدن به این رکورد، اتفاقی ویژه‌ است.

در ورزش ایران به خصوص در ورزش زنان، فقط رسیدن به رکورد ورودی مهم است. برای شما هم همین‌طور است، الان با رسیدن به رکورد به همه خواسته‌هایت رسیده‌ای؟

گرفتن خود رکورد خیلی سخت بود. ما زنی را نداشته‌ایم که به این رکورد رسیده باشد. تعداد مردانی هم که در مسابقات جهانی حضور داشته‌اند، انگشت‌شمارند. من به همه چیزهایی که برنامه‌ریزی کرده بودم، رسیده‌ام؛ هم رکورد ملی را شکسته‌ام و هم به رکورد جهانی رسیده‌ام. قطعا گرفتن مدال جهانی خیلی سخت است و من نمی‌توانم چیزی در این‌باره بگویم اما با این رکورد من در دوره قبل مسابقات قهرمانی جهان در فینال دویده‌اند. سعی من این است که در جهانی با یک دوی خوب بدرخشم. باید در خود مسابقه ببینی که چه اتفاقی می‌افتد.

 وقتی رکورد ملی ایران را شکستی، مربی‌ات از خوشحالی تو تعجب کرده بود. برای این رکورد هم بی‌تفاوت بود؟

نه خوشحال بود، با این که می‌گویند خارجی‌ها احساسی نیستند ولی مربی‌ام با گریه‌های من گریه کرد و با من خوشحالی کرد.

دو هفته دیگر به ایران برمی‌گردی، قرار است چه اتفاقی بیفتد؟

امیدوارم بتوانم تمرینات خوبی در ایران داشته باشم و شرایطی را که دارم، حفظ کنم. رکورد الان من مدال نقره آسیا و حتی مدال طلای آسیاست. اگر فدراسیون کمک کند و مربی‌ام در مسابقات کنارم باشد، می‌توانم به مدال برسم. مشکل من بعد از مسابقات آسیایی است. مشکل ویزا دارم. اگر بتوانم از چین (محل برگزاری مسابقات آسیایی) به صربستان بروم، خیلی خوب می‌شود. تا مسابقات قهرمانی جهان که اسفند در چین برگزار می‌شود، می‌توانم در صربستان تمرین کنم.

 صربستان مشکل ویزایت را حل نکرده؟

برای بعد از عید مشکلی ندارم.

در مسابقه‌ای که رکورد زدی، نفر دوم با تو خیلی فاصله داشت. به‌ نظر می‌رسد در صربستان هم خیلی رقیب نداری؟

کاری به رقیبان ندارم. همه حواسم به‌کار خودم است. حتی دقت نکردم ببینم چقدر از من فاصله داشتند.

با این رکوردی که زدی، برای گرفتن سهمیه المپیک هم امیدوار شده‌ای؟

همه می‌گویند با این رکورد، می‌توانی دوی خوبی هم در ۱۰۰متر داشته باشی. البته ۱۰۰متر من ضعیف است. هرکسی رکوردم را می‌پرسد تعجب می‌کند. رکورد ورودی ۱۱ثانیه و ۲۰صدم ثانیه است و بهترین رکورد من ۱۱و ۷۰. می‌گویند با دویی که در ۶۰ متر داری باید در ۱۰۰متر ۱۱و ۳۰بدوی.

با مربی‌ات صحبت نکردی که ببینی وضعیت بهتر می‌شود یا نه؟

مربی‌ام خیلی امیدوار است. بعد از عید همه برنامه‌ریزی‌هایمان برای رکورد المپیک است. باید آن موقع وضعیتم را ببینم. همه تکنیک‌ها و تمرینات هم تغییر کرده و تازه متوجه شده‌ام که باید چه کار کنم. 

کد خبر 479329 برچسب‌ها حوادث - رکورد داران دو و میدانی ورزش زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دو و میدانی ورزش زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۹۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد

وقتی به پرنده‌ای نگاه می‌کنید که در دوردست در حال پرواز است، به این فکر کرده‌اید که تا چه ارتفاعی می‌تواند بالا برود؟

به گزارش یورونیوز، گونه‌ای که رکورد بالاترین ارتفاع پرواز را در بین تمامی پرندگان در اختیار دارد، کرکس دال روپل (Gyps rueppellii) است. در سال ۱۹۷۳ میلادی یک کرکس روپل با یک هواپیمای تجاری در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری بر فراز ساحل عاج در غرب آفریقا برخورد کرد.

هواپیما علیرغم اینکه یکی از موتورهایش را از دست داد، موفق به فرود شد. اما پرنده چندان خوش‌شانس نبود و جان سالم به در نبرد. تنها چیزی که از این پرنده باقی مانده بود ۵ پر کامل و ۱۵تکه پر کوچک‌تر بود که البته همین‌ها هم برای شناسایی گونه و تأیید اوج‌گیری باورنکردنی این پرنده کافی بودند.

این پرنده، بومی منطقه ساحل صحرا در آفریقا است و در چندین کشور از جمله زیمبابوه، سنگال و اتیوپی یافت می‌شود. طول بال‌های قدرتمند این پرندگان به بیش از ۲ متر می‌رسد، با این وجود این کرکس‌های روپل به ندرت در پرواز از آنها استفاده می‌کنند.

در واقع این کرکس‌ها در صعود پیوسته خود به ارتفاعات بالا و برای اوج‌گیری و جستجوی طعمه، غالبا روی ستون‌های گرمایی و بالارونده جو سوار می‌شوند.

دانشمندان می‌گویند کاملاً محتمل است که رویداد ۱۹۷۳ و برخورد یک کرکس روپل با هواپیمای تجاری یک استثنا بوده باشد. در واقع دلایلی وجود دارد که چرا معمولاً پرندگان در کنار هواپیماهای مسافربری در ارتفاع بالا دیده نمی‌شوند. یکی از عمده‌ترین این دلایل به اکسیژن مربوط می‌شود.

کرکس دال روپلLip Kee/Flickr

از دیگر رقبای کرکس روپل در ارتفاعات، می‌توان به درنای خاکستری اشاره کرد. محققان یکی از این درناها را در ارتفاع ۱۰ هزار متری به هنگام فرار از یک عقاب در کوه‌های هیمالیا ثبت کرده‌اند. یک غاز سرنواری نیز در ارتفاع ۷۳۰۰ متری در این ناحیه مشاهده شده است.

از زمان ثبت این موارد و حتی با وجود فناوری‌های مدرن ردیابی، تا کنون هیچ سابقه‌ای از نزدیک شدن یک پرنده دیگر به رکورد کرکس روپل به دست نیامده و به همین خاطر حدنصاب اوج‌گیری در آسمان همچنان در اختیار این پرنده است.
این در شرایطی است که اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت، کرکس روپل را در فهرست پرندگان در معرض خطر جدی طبقه‌بندی کرده است.

این گونه از کرکس‌ها، مانند بسیاری از پرندگان مشابه آفریقایی، با خطر از دست دادن زیستگاه، شکار و کاهش دسترسی به تنها منبع غذایی خود یعنی لاشه‌ها تهدید می‌شوند.

مسمومیت حاصل از آفت‌کش‌هایی نظیر «کربوفوران» همینطور داروی دیکلوفناک نیز در کاهش جمعیت این پرندگان موثر بوده است.

دیکلوفناک معمولا به عنوان ضد التهاب در درمان‌های دامپزشکی استفاده می‌شود، اما اگر کرکس‌های روپل لاشه حیواناتی را که چنین دارویی را مصرف کرده‌اند بخورند، ممکن است تلف شوند.

این موضوع زمانی تعجب‌آور می‌شود که بدانیم کرکس‌های روپل می‌توانند بدون هیچ مشکلی گوشت آلوده به سیاه‌زخم و بوتولیسم را بخورند و هضم کنند.

دیگر خبرها

  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد
  • سریع‌ترین خودروهای رکوردشکن تاریخ، هواپیماهای بدون بال با سرعت 1000 کیلومتر (+عکس)
  • کریمی: عهد بستیم با جام به ایران برگردیم
  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۹ اردیبهشت
  • معرفی برترین‌های مسابقات مینی گلف کشور در اصفهان
  • طیبی: امیدوارم فوتسال ایران در جام جهانی اتفاقات خوبی را رقم بزند
  • ایران در سید اول جام جهانی فوتسال
  • رکورد تیمی ریکرو بانوان ایران شکسته شد
  • تیراندازی با کمان کاپ جهانی| رکورد تیمی ریکرو بانوان ایران شکسته شد
  • ثبت رکورد جهانی هنر‌های رزمی با تلاش ورزشکار هوراندی