Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@04:09:18 GMT

مثبت و منفی طرح جامع قانون بانکداری

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۹۱۳۱۹

مثبت و منفی طرح جامع قانون بانکداری

رئیس اسبق بانک مرکزی با اشاره به طرح جامع قانون بانکداری گفت: در این طرح ۲۰۴ ماده‌ای مباحثی درباره بانک مرکزی آمده که مشکلاتی دارد؛ البته این طرح نکات مثبتی را نیز داراست اما سایر موارد آن باید اصلاح شود که در غیر این صورت، گردش کارها دچار مشکل خواهد شد.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا «ابراهیم شیبانی» صبح امروز (دوشنبه) در نشست سیاستگذاری پولی و مالی با اشاره به اینکه بخش خصوصی می‌تواند کشور را از هر ورطه‌ای نجات دهد، درباره وظایف بانک مرکزی در این طرح بیان کرد: مهم‌ترین وظیفه بانک مرکزی، حفظ ارزش پول یا همان تورم و دیگری کمک به رشد اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیبانی درباره برخی بندهای طرح قانون بانکداری توضیح داد: ایجاد بسترهای لازم برای فعالیت شرکت‌های اعتبار سنجی و ایجاد صندوق ضمانت سپرده‌ها در این طرح آمده که به سپرده‌گذار آرامش می‌دهد که اگر بانک‌ها دچار مشکل شوند خسارت را پوشش دهد.

وی ادامه داد: در همین قانون در برخی بخش‌ها اختیارات بانک مرکزی را قوت بخشیده است، مثلا به بانک مرکزی برای تسلط بر عملکرد بانک‌ها و موسسات اعتباری از طریق ایجاد پایگاه اطلاعاتی اختیار کامل داده‌اند.

این استاد دانشگاه با اشاره به بند دیگری درباره افشای اطلاعات مربوط به افراد بدحساب اظهار کرد: اطلاعات افراد بدحساب به صورت آنلاین منتشر می‌شود که این اقدام می‌تواند جلوی سوء استفاده برخی افراد را بگیرد.

به گفته شیبانی، در این قانون آمده اگر کسی بدهی خود را پرداخت نکند بانک مرکزی می‌تواند از حساب آن فرد در هر بانکی برداشت کند.

این اقتصاددان درباره بند دیگری از طرح قانون بانکداری گفت: ممنوعیت رسانه‌ای و تبلیغ برای موسسات مساله دار نیز مورد توجه قرار گرفته است، به این معنا که دیگر صدا و سیما نمی‌تواند برای موسسات اعتباری شبهه‌دار تبلیغات انجام دهد که موجبات سوء استفاده آنها از مردم را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه شرکت‌های گزارشگری اعتباری و شورای سنجش اعتبار نیز راه‌اندازی می‌شود، افزود: این شرکت‌ها اعتبارسنجی واحدها را گزارش می‌کنند و اگر کسی بخواهد اعتبار بگیرد حتما اعتبارسنجی می‌شود.

شیبانی ابراز نگرانی کرد که این طرح در بخش بانک مرکزی نتواند عملیاتی شود، زیرا روند طولانی دارد.

این اقتصاددان در پایان خاطرنشان کرد: در صورت اجرای این قانون، پایه‌های ارزش دادن به اعتبار و شفافیت در بخش خصوصی فراهم می‌شود که تاکنون به این صورت نبوده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بانک مرکزی ابراهیم شیبانی طرح جامع قانون بانکداری رئیس بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۱۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان

هدایت‌الله بدری، رئیس بانک مرکزی افغانستان با حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، دیدار و گفتگو کرد.

براساس اطلاعیه بانک مرکزی افغانستان، در این دیدار درباره موضوعات مختلف از جمله توسعه همکاری‌های تجاری و بانکی بین دو کشور گفتگو شده است.

گفتنی است هیاتی دیپلماتیک از ایران به ریاست سفیر ایران در کابل امروز با ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان دیدار و گفتگو کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • تراز منابع و مصارف تامین اجتماعی استان مرکزی پس از ۱۰ سال مثبت شد
  • با «مثبت آموزش» به روز باشید
  • برنامه جامع مشارکت مردم در اقتصاد امروز نهایی می‌شود
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • افت ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ شاخص هم‌وزن مثبت ماند
  • قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو رفع شد | این سه دستگاه مسئولند
  • جامعه در انتظار تصویب قانون جامع حجاب
  • رای منفی نمایندگان مجلس به ارجاع گزارش دلیل کمبود دارو به قوه قضاییه