Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، سهیلا مرادی بید هندی درباره روش های مختلف تشخیصی باکتری سالمونلا با بیان اینکه این باکتری از طریق مواد غذایی به ویژه مرغ به انسان انتقال پیدا می کند، گفت: از نظر سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای بین المللی در مواد غذایی به ویژه فرآورده های گوشتی، در هر 25 گرم به هیچ عنوان نباید این باکتری وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: با توجه به پیشرفت های علمی دنیا روش های جدید و نوآورانه برای تشخیص این باکتری شناخته و معرفی شده است تا در زمانی کوتاه قادر باشیم باکتری سالمونلا را در مواد غذایی تشخیص داده و از بروز بیماری در افرادی که فرآورده های گوشتی مصرف می کنند جلوگیری کنیم.

مرادی با اشاره به اینکه در بخش میکروب شناسی موسسه رازی، طرح های متعددی در ارتباط با جداسازی این باکتری از مزارع پرورش مرغ و کشتارگاه ها انجام و نمونه های مختلفی از سالمونلا جداسازی شده است، یادآور شد: بیش از دو هزار و 640 سروتایپ از این باکتری شناخته شده است.

مدیر تحقیق، توسعه و فناوری موسسه رازی تاکید کرد: شناخت انواع شایع سروتایپ سالمونلا در ایران برای انتخاب نمونه مناسب که در نهایت به ساخت واکسن منجر شود،کمک شایانی می کند. 

وی افزود: علاوه بر جداسازی نمونه های مختلف باکتری سالمونلا در موسسه رازی، طرح بهینه سازی شرایط رشد و غیرفعال سازی و بررسی ایمنی زایی باکتری کشته شده سالمونلا در حال اجرا است که امیدواریم نتایج این تحقیقات گامی برای تولید واکسن سالمونلا در آینده باشد. 

مرادی، بیماری سالمونلوز را از بیماری های مشترک بین انسان و دام و طیور نام برد و در مورد نشانه های بالینی آن در انسان گفت: در صورت ابتلا به این بیماری، دستگاه گوارش تحت تاثیر قرار می گیرد و به صورت اسهال و بیرون روی در افراد مشاهده می شود.گرچه افراد در صورت مشاهده این علائم حتما باید به پزشک مراجعه کنند زیرا علائم بالینی این باکتری مشابه برخی باکتری های دیگر است.

این عضو هیئت علمی موسسه رازی با بیان اینکه بیماری سالمونلوز، می تواند خود محدودشونده باشد، تاکید کرد: آنچه مهم است اینکه باکتری سالمونلا می تواند در بعضی از ارگان های بدن قرار بگیرد بی آنکه افراد علائم بالینی از خود نشان دهند و سپس از طریق مدفوع این باکتری را دفع کنند و به این ترتیب انتقال این باکتری در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی به ویژه در افرادی که در رستوران ها کار می کنند، به سادگی امکان پذیر است و می تواند مشکلات متعددی ایجاد کند.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: موسسه رازی سالمونلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۸۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام عرشی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

وی افزود: واکسن روتاویروس در سنین ۲، ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود.

عرشی گفت: واکسیناسیون روتاویروس سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: اواخر سال گذشته هم واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد.

وی گفت: این واکسن نیز در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

کد خبر 6090502 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی