Web Analytics Made Easy - Statcounter

همتی گفت: بخش خصوصی و تعاونی، موتور محرکه رشد اقتصادی کشور هستند و بانک مرکزی برای رفع موانع آن‌ها تلاش می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی عصر امروز (۳۰ دی) در جلسه دوره‌ای رؤسای اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون در محل اتاق اصناف، با اشاره به نتایج حاصل از برگزاری این جلسات افزود ایجاد شناخت و درک متقابل نسبت به مشکلات، اولین مرحله رفع مشکلات است و خوشبختانه تاکنون تصمیمات مفیدی در این جلسات اخذ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس بانک مرکزی افزود: با توجه به تحریم‌های سنگین و بی‌سابقه، اقتصاد کشور در شرایط خاصی قرار دارد و با توجه به این شرایط، بانک مرکزی ناچار به اتخاذ سیاست‌ها با توجه به منافع کلی کشور است.

وی ادامه داد: در این شرایط با عنایت به توصیه‌های مقام معظم رهبری، توجه به اصول اقتصاد مقاومتی و ظرفیت‌های داخلی، تقویت اقتصاد باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی با تشکر از اقدامات فعالان بخش خصوصی و تعاونی کشور تصریح کرد: مقاومت در برابر تحریم‌ها بدون همراهی این عزیزان امکان پذیر نبود و بانک مرکزی به تنهایی قادر به مدیریت این شرایط نخواهد بود.

همتی گفت: فعالان بخش خصوصی و تعاونی، موتور محرکه رشد اقتصادی کشور هستند و بانک مرکزی با تمام توان و تا حد امکان در راستای رفع موانع آن‌ها در زمینه ریال و ارز تلاش می‌کند.

وی ادامه داد: خوشبختانه علیرغم تمام فشارها، اقتصاد کشور با ثبات است و مقاومت مردم عزیز نیز در این شرایط جای تقدیر دارد.

اعضای اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون نیز ضمن تشکر از برگزاری این جلسات و اهتمام بانک مرکزی به حل مشکلات و موانع موجود، به طرح پیشنهادات، دغدغه‌ها و موارد مدنظر پرداختند و در پایان تصمیمات لازم اتخاذ شد.

همتی در پایان جلسه در جمع خبرنگاران تصریح کرد: یک بخش از مشکلات مطرح شده مربوط به صادرکنندگان و بخش دیگر آن مربوط به تسهیلات سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی صنفی است.   او در خصوص دیگر مشکلات تولید به طرح گام اشاره کرد و گفت: در این جلسه به نحوه اجرای این طرح پرداخته شد .   همتی در ادامه گفت :از مسائل مطرح شده در این جلسه می‌توان به نحوه جابجا کردن پول، نحوه جابجایی ارز در بین کشورها و بین صادرکنندگان و واردکنندگان ،نحوه تامین کالا هایی که ثبت سفارش شده اند اشاره کرد که  در بخش های مختلف باید به آن پرداخته شود.اشاره کرد.   این مقام مسئول در خصوص شرایط بازار آزاد گفت :عملیات بازار آزاد به عنوان یک سیاست گذاری نوین پولی مطرح شده و طبیعی است که یک سیاست‌گذاری پولی که بعد از سال ها در کشور اجرا می شود نمی تواند یک شبه تمهیدات لازم را برای آن فراهم کند؛ بنابراین مقدمه آن راه اندازی این عملیات بود .   وی ادامه داد: در حال حاضر به مدت یک سال است که روی آن از نظر اخذ مجوز ها و آیین نامه ها و آموزش های لازم برای پرسنل بانک مرکزی کار می کنیم.   همتی گفت :من مطمئن هستم بازار آزاد در کشور فراگیر خواهد شد و تمام زمینه‌های لازم برای اجرای دقیق و سیاست گذاری نوین پولی درکشور را فراهم خواهیم کرد ؛ همچنین خرید و فروش اوراق اسلامی خزانه داری کل کشور ابزاری برای اجرای این سیاست است، بنابراین خود عملیات بازار آزاد سیاست نیست بلکه ابزاری برای سیاست گذاری جدید است .   همتی در خصوص مهمترین محور سیاستگذاری جدید پولی گفت: قبلا هم عرض کردم که سیاست این است که نرخ سود بانکی توسط نرخ سود کوتاه مدت بین بانکی شکل می گیرد و نرخ سود بین بانکی توسط عرضه و تقاضای پول در بازار شکل می‌گیرد. همچنین عرضه و تقاضای پول توسط بانک مرکزی انجام می شود و بانک مرکزی عرضه و تقاضای پول را بر مبنای خرید و فروش اوراق خزانه تنظیم می کند .   وی ادامه داد: امیدواریم که از این طریق بتوانیم نرخ سود و تورم را در کشور مهار کنیم ؛همچنین در حال حاضر در بازار اوراق خزانه دولت با نرخ سود حدود ۲۱ تا ۲۲ درصد خرید و فروش می شود که این مسئله نشان دهد ما کنترل خوبی در زمینه نرخ سود و کنترل تورم داریم.   رئیس بانک مرکزی بیان کرد :نرخ بین بانکی در کشور ما حدود ۱۸ درصد است بنابراین این عدد را پایه قرار می‌دهیم و با اجرای آن می‌توانیم تورم را کاهش دهیم.   همتی در خصوص شناور نبودن قیمت ارز به صورت کامل ،نبود بازار ثانویه عمیق ، مستقل نبودن بانک مرکزی و به دنبال آن ابزاری بودن بازار آزاد برای دولت اظهار کرد : ما بازار ثانویه هستیم هیچ وقت به دنبال آن نیستیم که منبع برای دولت از این طریق تامین کنیم ؛ همچنین استقلال بانک مرکزی به مرور زمان به سمتی می‌رود که کامل شود .البته مفهوم استقلال آن است که بتوان سیاست های فعلی را بر مبنای نظرات کارشناسی خود اعمال و اجرا کرده و یکی از ابزارهای آن عملیات بازار آزاد است.   همتی گفت :ما قبول داریم که نمی شود یک شبه سیاست های مذکور را اعمال کرد اما به مرور تمام مسائل و مشکلات حاشیه را رفع می‌کنیم.   این مقام مسئول در پایان در خصوص رمز دوم پویا و اجباری شدن آن از فردا بیان کرد :فعلاً تراکنش‌های زیر ۱۰۰ هزار تومان نیاز به رمز پویا ندارد./

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد فعالیت های مسجدی سردار سلیمانی رویداد ملی فهما طرح ملی فهما شهادت سردار سلیمانی کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد رویداد ملی فهما همتی رئیس کل بانک مرکزی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۸۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

امتداد - یک کارشناس اقتصادی گفت: صرف اعلام نرخ سیاستی از سوی بانک مرکزی برای تخصیص به کالا‌های اساسی می‌تواند انتظارات را کنترل کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد  به نقل از ایبنا ، حسن حسن‌خانی، کارشناس اقتصادی با اشاره به عواملی که منجر به موفقیت بانک مرکزی می‌شود، اظهار کرد: یکی از شروط کافی برای موفقیت بانک مرکزی، هماهنگ بین سیاست‌ها است که این موضوع در بند ۷ سیاست‌های کلی اشتغال مصوب سال ۱۳۹۰ نیز با تحت عنوان هماهنگی و پایداری سیاست‌های پولی، مالی، ارزی و تجاری بیان شده است.

وی افزود: من فکر میکنم اگر امسال بانک مرکزی در درون خودش و همین طور حکمرانی اقتصادی به صورت متحد و یکپارچه عمل کنند و ارکان اجرایی تصمیماتی اتخاذ نکنند که سیاست‌ها خنثی شود، در آن صورت قطعا موفقیت نسبی سال ۱۴۰۲، طعم شیرینش در سال ۱۴۰۳ بیشتر حس خواهد شد.

حسن‌خانی در رابطه با تاثیر سیاست‌های تثبیتی بانک مرکزی بر انتظارات تورمی بیان کرد: اقتصاد ایران اقتصادی است که در سال حداقل ۷۰ میلیارد دلار واردات دارد. از این مقدار دست کم بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلارش یا نهاده تولید است یا کالا‌های اساسی است که در رزق و معیشت مردم تاثیر مستقیم دارند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در این میان صرف اعلام نرخ سیاستی از سوی بانک مرکزی برای تخصیص به کالا‌های اساسی می‌تواند انتظارات را کنترل کند. ضمن اینکه امروز ذخایر بانک مرکزی و اقتدارش در حدی است که به راحتی می‌تواند سیاست تخصیص ارز ترجیحی را با قدرت و دقت بالا انجام دهد.

وی به ثبات نسبی نرخ ارز در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: به نظر بنده سال ۱۴۰۲ باثبات‌ترین سال برای نرخ غیررسمی ارز طی شش سال گذشته بوده است. البته نتیجه‌ای که رقم خورده طبیعتا به طور کامل رضایت بخش نیست، اما می‌تواند موفقیت نسبی تلقی شود.

حسن‌خانی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ درگیری‌های بزرگی در منطقه اتفاق افتاد و ما حوادث تروریستی عجیبی را پشت سر گذاشتیم. این موارد می‌توانست بسترساز شوک‌های بزرگ ارزی شود که خوشبختانه این اتفاق نیفتاد بنابراین از این منظر موفقیت نسبی بانک مرکزی محرز است، ولی این موفقیت می‌تواند در سال آینده با شرط هماهنگی در سیاست‌ها، ثمر‌بخش‌تر و آشکار‌تر شود.

این کارشناس اقتصادی در پایان به موضوع تصویب قانون جدید بانک مرکزی پرداخت و گفت: اجرای این قانون که در سال ۱۴۰۳ شروع می‌شود، ابزار‌ها و اختیاراتی را در دست بانک مرکزی قرار می‌دهد که می‌تواند به اجرای سیاست‌های اصلاحی کمک کند و من فکر میکنم در دولت سیزدهم پاسخ خوبی را از اصلاح نظام بانکی خواهیم شنید و آن مطالبه‌ای که حضرت آقا در رابطه با اصلاح نظام بانکی داشتند، محقق شود. آثار این پاسخ را هم انشاالله در کنترل تورم خواهیم دید.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید/ حمایت ۳۵۰ همتی با ابزارهای نوین
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • سعید احمدی پویا سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک شد
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • سقف تراکنش غیرحضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت
  • سقف تراکنش غیر حضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت
  • بانک مرکزی: سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان