Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تولید بیش از حد مخاط در گلو علامتی شایع و البته آزار دهنده به ویژه در فصل‌های پاییز و زمستان است. این شرایط معمولا موقتی است، اما می‌تواند دستگاه تنفسی انسان را به طور قابل توجهی تحریک کند.

تولید مخاط یک مکانیزم دفاعی سیستم ایمنی بدن انسان است. این کار به محافظت از ما در برابر باکتری‌ها و میکروارگانیزم‌های مضر دیگر کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، مخاط در گلو می‌تواند به واسطه دلایل مختلفی تولید شود که از سیگار کشیدن تا آلرژی‌های رایج را شامل می‌شود. اگرچه تولید بیش از حد مخاط در گلو شرایطی آزار دهنده است که می‌تواند برای هر فردی رخ دهد، اما افراد کمی با چگونگی درمان آن آشنا هستند.

در ادامه این مطلب با دلایل اصلی تولید بیش از حد مخاط در گلو و همچنین برخی روش‌های ساده برای مقابله با آن بیشتر آشنا می‌شویم.


چرا مخاط در گلو تولید می‌شود؟

همان گونه که پیشتر نیز اشاره شد، تولید بیش از حد مخاط در گلو به دلایل مختلفی رخ می‌دهد.

شایع‌ترین دلیل این شرایط ترشحات پشت حلق است. این شرایط به واسطه انباشت مخاط در بینی که در نهایت به سمت گلو پایین می‌رود، رخ می‌دهد. رینیت و سینوزیت از دلایل شایع تجربه ترشحات پشت حلق هستند. رینیت به التهاب مخاط بینی گفته می‌شود که ممکن است آلرژیک یا غیرآلرژیک باشد. به عنوان مثال، ترشحات پشت حلق در افرادی که به گرده گیاهان آلرژی دارند یا سرما خورده اند بسیار شایع است.

سینوزیت به التهاب سینوس گفته می‌شود. سینوس‌ها حفره‌های در جمجمه در کنار سوراخ‌های بینی هستند. زمانی که عفونتی به واسطه فعالیت ویروس یا باکتری در سینوس‌ها شکل می‌گیرد، می‌تواند به افزایش تولید مخاط در گلو منجر شود.

انحراف تیغه بینی یکی دیگر از دلایل تولید بیش از حد مخاط در گلو است. این وضعیتی بسیار شایع است. از دیگر دلایل تولید بیش از حد مخاط در گلو نیز می‌توان به فرآیند‌های آلرژیک و سیگار کشیدن اشاره کرد.

سیگار کشیدن یکی از دلایل اصلی تولید مخاط بیش از حد در گلو است. تنباکو ماده‌ای سمی است که به طور مکرر غشا مخاطی گلو را تحریک می‌کند. از این رو، ترک سیگار تنها راه خلاص شدن از این شرایط است.

در نهایت، باید به این نکته اشاره داشت که هر نوع عفونتی می‌تواند موجب تولید مخاط در گلو شود. از شایع‌ترین نمونه‌ها می‌توان به ورم لوزه، فارنژیت و حتی برونشیت اشاره کرد. بدن با تولید مخاط تلاش می‌کند تا از تکثیر میکروارگانیزم‌ها و تشدید عفونت پیشگیری کند.

آیا می‌تواند میزان تولید مخاط در گلو را کاهش داد؟

برای کاهش میزان تولید مخاط در گلوی خود همواره به مصرف دارو نیاز ندارید. برخی روش‌های ساده نیز می‌توانند به تسکین علائم یا از بین بردن کامل آن‌ها کمک کنند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- رطوبت محیط را حفظ کنید. برای انجام این کار می‌توانید از یک دستگاه رطوبت‌ساز استفاده کنید.

- به میزان فراوان مایعات مصرف کنید.

- آب‌نمک غرغره کنید. این کار به جدا شدن مخاط از گلو کمک می‌کند. همچنین، شما می‌توانید از قطره‌های بینی استفاده کنید.

- برای پرهیز از تحریک گلو، تهویه هوای خانه یا محلی که در آن حضور دارید، توصیه شده است. شما می‌توانید حتی پیاده‌روی در مناطقی با هوای پاک به دور از ترافیک و دود را مد نظر قرار دهید.

- پرهیز از تنباکو ضروری است، زیرا این ماده محرکی برای تولید مخاط و یکی از دلایل اصلی تولید مخاط بیش از حد در گلو است.

بالاتر قرار دادن سر نسبت به دیگر قسمت‌های بدن هنگام خواب یکی دیگر از موارد توصیه شده است. شما می‌توانید از دو بالش یا یک پتو برای این کار استفاده کنید. این شرایط به پیشگیری از انباشت مخاط در گلو کمک می‌کند.

 

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۸۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله شیرازی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد

دفتر آیت‌الله حاج سید محمد علی شیرازی در اطلاعیه ضمن تقاضای دعای خیر از مؤمنان، از وضعیت درمان این عالم ربانی و وخامت حال وی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، دفتر آیت‌الله حاج سید محمد علی شیرازی با صدور اطلاعیه‌ای پیرامون وضعیت درمان این عالم ربانی از وخامت حال وی و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه خبر داد.

در این اطلاعیه آمده است؛ به اطلاع مؤمنین گرامى مى‌رساند که در پى کسالت اخیر آیت‌الله حاج سید محمدعلى شیرازى(دامت برکاته) حال عمومى ایشان وخیم‌تر شده و معظم له کماکان در بخش مراقبت‌هاى ویژه تحت درمان قرار دارند.

این اطلاعیه می‌افزاید؛ جهت سلامتى و شفاى این عالم مجاهد و خدوم از همه مؤمنین ملتمس دعاى خیر هستیم. 

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی
  • تصادف زنجیره‌ای ۹ خودرو در ارومیه/ ۱۱ نفر مصدوم شدند
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • آیت‌الله شیرازی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • بازگشایی چند مطب در تویسرکان پس از رعایت قوانین و استاندارد‌ها
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟